Megyei díjazás a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen
Utoljára módositva: 2014-03-07 10:08:18

Ünnepélyes keretek között tartották meg tegnap a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján jól szerepeltek díjazását. A nemzetközi szakaszra 11 diák jutott ki megyénkéből.

 

Több tíz diák, illetve pedagógus munkáját ismerték el

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium díszterme zsúfolásig megtelt, ahol rövid kulturális programot követően került sor az oklevelek és a nyeremények átnyújtására. A február végén tartott megyei szakaszon egyébként 1254 diák vett részt, akik zöme a Kölcseyben, míg a Nagykároly környékiek a Nagykárolyi Elméleti Líceumban írtak. Amint Kovács Béla matematikatanártól, a vetélkedő egyik szervezőjétől megtudtuk, a szakközépiskolások versenyének nyertesei nem jutnak tovább az országos szakaszra, mivel kevesebb, mint 50-en jelentkeztek a vetélkedőre, és a csapatban versenyzők sem folytatják a megmérettetés-sorozatot. A II–XII. osztályosok számára meghirdetett verseny megyei szakaszának évfolyamelsői vesznek mindössze részt a Kecskeméten április 16–18-án tartandó nemzetközi döntőn. Kovács Béla szerint különleges az idei rendezvénysorozat, idén szervezi meg ugyanis kereken 25. alkalommal a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt a Mategye Alapítvány. Szatmár megyét a következő tanulók képviselik majd: II. osztály – Szabó Thalmeiner Balázs (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont – felkészítő: Doloczki Márta), III. osztály – Keresztúri Dániel (Mircea Eliade Általános Iskola – felkészítő: Leiti Mónika), IV. osztály – Fehér Anna ( Hám János Római Katolikus Iskolaközpont – felkészítő: Krányák Jusztina), V. osztály – Kiss Ábel (10-es Számú Általános Iskola – felkészítő: Kacsó Zsuzsánna), VI. osztály – Stier Beatrix (Kölcsey Ferenc Főgimnázium – felkészítő: Forgács István), VII. osztály – Rédai Ádám (Aurel Popp Művészeti Líceum – felkészítő: Gáll Judit), VIII. osztály – Baranyai István Dávid (10-es Számú Általános Iskola – felkészítő: Kacsó Zsuzsánna), IX. osztály – Kiss Máté (Kölcsey Ferenc Főgimnázium – felkészítő: Kató Enikő), X. osztály – Schefler Gergő (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont – felkészítő: Koczinger Éva), XI. osztály – Beiland Arnold (Nagykárolyi Elméleti Líceum – felkészítő: Gaskó Gabriella), XII. osztály – Képes Tamás (Kölcsey Ferenc Főgimnázium – felkészítő: Ványi Emese).

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...