Megyénkben járt Gina Gogean
Utoljára módositva: 2014-04-08 20:25:16

Kedden Szatmárnémetibe, Nagykárolyba és Avasfelsőfaluba is ellátogatott Gina Gogean olimpiai bajnok tornász, egy országos szinten zajló program előválogatójának keretén belül.

A sportküldöttség a Károlyi-kastélyban találkozott Bogdan Georgescuval, a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság vezetőjével

„A román torna újjáélesztése” című országos program célja olyan 6 és 8 év közötti lányok kiválogatása, akik alkalmasnak, illetőleg tehetségesnek találtatnak arra, hogy ezt a sportágat űzzék a jövőben. A Román Tornaszövetség, valamint az ifjúsági és sportminisztérium kezdeményezésére beindított, a Bajnokok Háza Alapítvány által lebonyolításra kerülő programot a Petrom társaság támogatja.

A szóban forgó program beiratkozási és előválogatói időszakában érkezett kedden megyénkbe Gina Gogean visszavonult olimpiai bajnok tornász, aki jelenleg a Dévai Cetate Sportfőgimnázium edzője. Az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai olimpiai összesen öt érmet szerző tornász a fentebb említett sportfőgimnázium egy másik edzője, Sorin Tolteanu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szakfelügyelője, Dumitru Petru, valamint a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság igazgatója, Alexandru Contraş társaságában látogatott Nagykárolyba, Szatmárnémetibe, valamint Avasfelsőfaluba.

A sportküldöttség először a Nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, majd a Szatmárnémeti Grigore Moisil Általános Iskola, valamint az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum sporttermében találkozott a tornázni vágyó lányokkal, valamint szüleikkel. Az eseményeken elbeszélgettek a gyerekekkel, valamint tájékoztatták a szülőket a program lényegéről, ezen belül a szelekció lefolyási idejéről. Amint az elhangzott, jelenleg a beiratkozási, illetve az előválogatási időszak zajlik, az országos (végső) válogatóra május 31-én kerül sor a Dévai Olimpiai Központban.

Akik továbbjutnak ezen a válogatón, ösztöndíjban részesülnek, amely elszállásolásukhoz, étkeztetésükhöz, iskoláztatásukhoz és edzéseikhez nyújt anyagi fedezetet.

Azok a szülők, akik szeretnék beíratni lányaikat a programba, a Dévai Cetate Sportfőgimnáziumban (Déva, Axente Sever utca, 3-as szám, telefon: 0254-217015 – titkárság, 0722-380605 – Liliana Cosma, 0722-367365 – Gina Gogean, 0721-130278 – Cristinel Micu, e-mail: c.i.gimnastica@smart.ro), vagy az intézmény internetes oldalán (www.cnscetatedeva.ro) jelentkezhetnek.

„Látogatásunk tulajdonképpen egy terepfelmérés, melynek célja felvenni a kapcsolatot a szülőkkel, akik szeretnék beíratni lányaikat a programba” – magyarázta Gina Gogean.

Dumitru Petru szakfelügyelő elmondta: mindhárom helyszínen sokan összegyűltek, ami bizonyítékként szolgálhat arra a tényre, hogy Szatmár megyében még mindig van igény a torna iránt, annak ellenére, hogy ebben a régióban már mintegy 20 éve nem működik ez a sportág.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...