Megyénkben járt Gina Gogean
Utoljára módositva: 2014-04-08 20:25:16

Kedden Szatmárnémetibe, Nagykárolyba és Avasfelsőfaluba is ellátogatott Gina Gogean olimpiai bajnok tornász, egy országos szinten zajló program előválogatójának keretén belül.

A sportküldöttség a Károlyi-kastélyban találkozott Bogdan Georgescuval, a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság vezetőjével

„A román torna újjáélesztése” című országos program célja olyan 6 és 8 év közötti lányok kiválogatása, akik alkalmasnak, illetőleg tehetségesnek találtatnak arra, hogy ezt a sportágat űzzék a jövőben. A Román Tornaszövetség, valamint az ifjúsági és sportminisztérium kezdeményezésére beindított, a Bajnokok Háza Alapítvány által lebonyolításra kerülő programot a Petrom társaság támogatja.

A szóban forgó program beiratkozási és előválogatói időszakában érkezett kedden megyénkbe Gina Gogean visszavonult olimpiai bajnok tornász, aki jelenleg a Dévai Cetate Sportfőgimnázium edzője. Az 1992-es barcelonai és az 1996-os atlantai olimpiai összesen öt érmet szerző tornász a fentebb említett sportfőgimnázium egy másik edzője, Sorin Tolteanu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség szakfelügyelője, Dumitru Petru, valamint a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság igazgatója, Alexandru Contraş társaságában látogatott Nagykárolyba, Szatmárnémetibe, valamint Avasfelsőfaluba.

A sportküldöttség először a Nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola, majd a Szatmárnémeti Grigore Moisil Általános Iskola, valamint az Avasfelsőfalui Elméleti Líceum sporttermében találkozott a tornázni vágyó lányokkal, valamint szüleikkel. Az eseményeken elbeszélgettek a gyerekekkel, valamint tájékoztatták a szülőket a program lényegéről, ezen belül a szelekció lefolyási idejéről. Amint az elhangzott, jelenleg a beiratkozási, illetve az előválogatási időszak zajlik, az országos (végső) válogatóra május 31-én kerül sor a Dévai Olimpiai Központban.

Akik továbbjutnak ezen a válogatón, ösztöndíjban részesülnek, amely elszállásolásukhoz, étkeztetésükhöz, iskoláztatásukhoz és edzéseikhez nyújt anyagi fedezetet.

Azok a szülők, akik szeretnék beíratni lányaikat a programba, a Dévai Cetate Sportfőgimnáziumban (Déva, Axente Sever utca, 3-as szám, telefon: 0254-217015 – titkárság, 0722-380605 – Liliana Cosma, 0722-367365 – Gina Gogean, 0721-130278 – Cristinel Micu, e-mail: c.i.gimnastica@smart.ro), vagy az intézmény internetes oldalán (www.cnscetatedeva.ro) jelentkezhetnek.

„Látogatásunk tulajdonképpen egy terepfelmérés, melynek célja felvenni a kapcsolatot a szülőkkel, akik szeretnék beíratni lányaikat a programba” – magyarázta Gina Gogean.

Dumitru Petru szakfelügyelő elmondta: mindhárom helyszínen sokan összegyűltek, ami bizonyítékként szolgálhat arra a tényre, hogy Szatmár megyében még mindig van igény a torna iránt, annak ellenére, hogy ebben a régióban már mintegy 20 éve nem működik ez a sportág.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...