Megyénkben 4 ezer tanárnak jár támogatás
Utoljára módositva: 2014-11-12 10:01:45

Ezen a héten megkezdik a pedagógusok szakmai fejlődését elősegítő hétszáz lejes támogatás kiosztását. A szakképzésre költhető pénzt megyénkben több mint négyezer tanügyi alkalmazott kapja meg.

Szász Piroska

A kormány októberben jelentette be, hogy fejenként 150 eurós támogatást biztosít a pedagógusoknak, országos szinten legkevesebb 250 ezer közoktatásban dolgozó személy, illetve 40 ezer egyetemi oktató jogosult az összegre. Remus Pricopie akkor emlékeztetett, hogy a program nem új keletű, 2010-ben már volt egy hasonló kezdeményezés, amikor 100 eurót adtak könyvvásárlásra az oktatóknak, azonban a válság miatt be kellett szüntetni a programot. Újdonságként Pricopie hozzátette, hogy most nem szerepel kikötésként, hogy a jogosultak csak könyvekre költhetik a pénzt, és számlákat sem kell felmutatniuk. Mint mondta, a könyvek, didaktikai eszközök vásárlása mellett különböző továbbképzéseken, konferenciákon való részvételre is fordítható a támogatás. „Szatmár megyében több mint négyezer tanügyi alkalmazott jogosult a támogatásra. A napokban pedig felkerül az összeg a számlájukra” — tudtuk meg Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől. A pénzt azok a pedagógusok, illetve a didaktikai kisegítő személyzethez tartozók kapják meg, akik munkaszerződéssel és legalább félállásban dolgoznak, függetlenül attól, hogy milyen módon fizetik őket, tehát az órabérben javadalmazottaknak is jár. Ugyanakkor fontos, hogy mindenki csak egyszer kapja meg a támogatást, az is, aki egy katedránál több óraszámban tanít. „Bár bizonylatot nem kell majd felmutatniuk arról, hogy mire költötték a közel 700 lejes támogatást, viszont egy beszámolót kell arról írni, hogyan használták fel az összeget a saját fejlesztésükre. Ennek a részleteit ezután fogja közölni a szaktárca” — tette hozzá a helyettes főtanfelügyelő.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...