Megyénkben 4 ezer tanárnak jár támogatás
Utoljára módositva: 2014-11-12 10:01:45

Ezen a héten megkezdik a pedagógusok szakmai fejlődését elősegítő hétszáz lejes támogatás kiosztását. A szakképzésre költhető pénzt megyénkben több mint négyezer tanügyi alkalmazott kapja meg.

Szász Piroska

A kormány októberben jelentette be, hogy fejenként 150 eurós támogatást biztosít a pedagógusoknak, országos szinten legkevesebb 250 ezer közoktatásban dolgozó személy, illetve 40 ezer egyetemi oktató jogosult az összegre. Remus Pricopie akkor emlékeztetett, hogy a program nem új keletű, 2010-ben már volt egy hasonló kezdeményezés, amikor 100 eurót adtak könyvvásárlásra az oktatóknak, azonban a válság miatt be kellett szüntetni a programot. Újdonságként Pricopie hozzátette, hogy most nem szerepel kikötésként, hogy a jogosultak csak könyvekre költhetik a pénzt, és számlákat sem kell felmutatniuk. Mint mondta, a könyvek, didaktikai eszközök vásárlása mellett különböző továbbképzéseken, konferenciákon való részvételre is fordítható a támogatás. „Szatmár megyében több mint négyezer tanügyi alkalmazott jogosult a támogatásra. A napokban pedig felkerül az összeg a számlájukra” — tudtuk meg Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől. A pénzt azok a pedagógusok, illetve a didaktikai kisegítő személyzethez tartozók kapják meg, akik munkaszerződéssel és legalább félállásban dolgoznak, függetlenül attól, hogy milyen módon fizetik őket, tehát az órabérben javadalmazottaknak is jár. Ugyanakkor fontos, hogy mindenki csak egyszer kapja meg a támogatást, az is, aki egy katedránál több óraszámban tanít. „Bár bizonylatot nem kell majd felmutatniuk arról, hogy mire költötték a közel 700 lejes támogatást, viszont egy beszámolót kell arról írni, hogyan használták fel az összeget a saját fejlesztésükre. Ennek a részleteit ezután fogja közölni a szaktárca” — tette hozzá a helyettes főtanfelügyelő.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...