Megyénkben 4 ezer tanárnak jár támogatás
Utoljára módositva: 2014-11-12 10:01:45

Ezen a héten megkezdik a pedagógusok szakmai fejlődését elősegítő hétszáz lejes támogatás kiosztását. A szakképzésre költhető pénzt megyénkben több mint négyezer tanügyi alkalmazott kapja meg.

Szász Piroska

A kormány októberben jelentette be, hogy fejenként 150 eurós támogatást biztosít a pedagógusoknak, országos szinten legkevesebb 250 ezer közoktatásban dolgozó személy, illetve 40 ezer egyetemi oktató jogosult az összegre. Remus Pricopie akkor emlékeztetett, hogy a program nem új keletű, 2010-ben már volt egy hasonló kezdeményezés, amikor 100 eurót adtak könyvvásárlásra az oktatóknak, azonban a válság miatt be kellett szüntetni a programot. Újdonságként Pricopie hozzátette, hogy most nem szerepel kikötésként, hogy a jogosultak csak könyvekre költhetik a pénzt, és számlákat sem kell felmutatniuk. Mint mondta, a könyvek, didaktikai eszközök vásárlása mellett különböző továbbképzéseken, konferenciákon való részvételre is fordítható a támogatás. „Szatmár megyében több mint négyezer tanügyi alkalmazott jogosult a támogatásra. A napokban pedig felkerül az összeg a számlájukra” — tudtuk meg Szász Piroska helyettes főtanfelügyelőtől. A pénzt azok a pedagógusok, illetve a didaktikai kisegítő személyzethez tartozók kapják meg, akik munkaszerződéssel és legalább félállásban dolgoznak, függetlenül attól, hogy milyen módon fizetik őket, tehát az órabérben javadalmazottaknak is jár. Ugyanakkor fontos, hogy mindenki csak egyszer kapja meg a támogatást, az is, aki egy katedránál több óraszámban tanít. „Bár bizonylatot nem kell majd felmutatniuk arról, hogy mire költötték a közel 700 lejes támogatást, viszont egy beszámolót kell arról írni, hogyan használták fel az összeget a saját fejlesztésükre. Ennek a részleteit ezután fogja közölni a szaktárca” — tette hozzá a helyettes főtanfelügyelő.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...