Megyeszerte gyűjtik a levélszavazatokat
Utoljára módositva: 2018-03-22 08:44:44

Az azonosító nyilatkozat pontos kitöltésének fontosságát hangsúlyozták tegnap a szatmárnémeti Demokrácia-központban, ahol hosszított órarenddel várják, gyűjtik a levélszavazatokat.

Lassan a végéhez ér a magyarországi országgyűlési választásokon való szavazás regisztrációja, a legvégső dátum március 24. — hívta fel a figyelmet tegnap a Demokrácia-központban tartott sajtótájékoztatón Csókási-Budaházi Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári elnöke, hangsúlyozva ugyanakkor azt is: a levélszavazatoknak legkésőbb április 7-ig meg kell érkezniük Budapestre. „Ami azt jelenti, hogy a lezárt borítékot április 6-án estig be lehet hozni a szatmárnémeti Demokrácia-központba (Vasile Lucaciu sugárút 18. szám), és el lehet helyezni az itt lévő urnában hétköznap 9–20 óra között, most szombaton 10–17 óra, virágvasárnap 14–19 óra, húsvéthétfőn pedig 10–17 óra között; Nagykárolyban a Szatmári Friss Újság irodájában (1 Decembrie 1918 utca 26. szám, a régi polgármesteri hivatallal szemben) lévő urnában lehet elhelyezni a szavazatokat hétfőtől csütörtökig 9–17 és pénteken 9–16 óra között, a vidéki településeken pedig területi képviselőinknél lehet leadni ezeket” — mondta.

A szavazási levélcsomag a szavazólapon kívül egy azonosító nyilatkozatot is tartalmaz, amelynek hibás kitöltése érvénytelenítheti a szavazatot, s mint az irodavezető emlékeztetett: a legutóbbi voksoláskor az érvénytelen szavazatok aránya megközelítette a 20%-ot — a hibák zöme pedig a nyilatkozat kitöltésénél volt.

„Ezt szeretnénk most megelőzni, és ezért kérjük a tisztelt szavazópolgárokat, forduljanak hozzánk, hogy segíthessünk az azonosító nyilatkozat kitöltésében. Fontos tudni, hogy a nyilatkozatot a magyarországi lakcímkártya szerinti adatokkal kell kitölteni — s főleg azok figyeljenek, akiknek honosításkor „módosult” a nevük (felkerültek az ékezetek, „sz” betű lett az „s”-ből stb.). A „születési neve” rovatba a férfiak is be kell írják ismételten a nevüket, akárcsak mindazok, akiknek a jelenlegi nevük ugyanaz, mint a születési nevük. A nyilatkozat utolsó rovatába okmányszámot kell beírni, de a feltüntetett lehetőségek közül csak egyet kell kitölteni. Vagy a lakcímkártyán lévő személyi azonosítót, vagy az útlevélszámot, vagy a honosítási okirat számát, vagy az állampolgársági bizonyítvány számát — ám mindenképp csak egyet. De ismétlem, ha valaki bizonytalan a kitöltéssel kapcsolatban, az mindenképp vegye igénybe segítségünket, fáradjon be a Demokrácia-központba a szavazási levélcsomaggal és lakcímkártyájával (vagy honosítási okiratával, vagy magyarországi útlevelével), segítünk a nyilatkozat kitöltésében, s egyúttal el is helyezhetik szavazataikat az itt található urnában, amit majd eljuttatunk Magyarország kolozsvári főkonzulátusára” — magyarázta. Arra is emlékeztetett, hogy a központ munkatársai bármilyen kérdés vagy információkérés esetén az érdeklődők rendelkezésére állnak a 0762–248663-as és a 0261–768110-es telefonszámon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...