Megyeszerte gyűjtik a levélszavazatokat
Utoljára módositva: 2018-03-22 08:44:44

Az azonosító nyilatkozat pontos kitöltésének fontosságát hangsúlyozták tegnap a szatmárnémeti Demokrácia-központban, ahol hosszított órarenddel várják, gyűjtik a levélszavazatokat.

Lassan a végéhez ér a magyarországi országgyűlési választásokon való szavazás regisztrációja, a legvégső dátum március 24. — hívta fel a figyelmet tegnap a Demokrácia-központban tartott sajtótájékoztatón Csókási-Budaházi Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári elnöke, hangsúlyozva ugyanakkor azt is: a levélszavazatoknak legkésőbb április 7-ig meg kell érkezniük Budapestre. „Ami azt jelenti, hogy a lezárt borítékot április 6-án estig be lehet hozni a szatmárnémeti Demokrácia-központba (Vasile Lucaciu sugárút 18. szám), és el lehet helyezni az itt lévő urnában hétköznap 9–20 óra között, most szombaton 10–17 óra, virágvasárnap 14–19 óra, húsvéthétfőn pedig 10–17 óra között; Nagykárolyban a Szatmári Friss Újság irodájában (1 Decembrie 1918 utca 26. szám, a régi polgármesteri hivatallal szemben) lévő urnában lehet elhelyezni a szavazatokat hétfőtől csütörtökig 9–17 és pénteken 9–16 óra között, a vidéki településeken pedig területi képviselőinknél lehet leadni ezeket” — mondta.

A szavazási levélcsomag a szavazólapon kívül egy azonosító nyilatkozatot is tartalmaz, amelynek hibás kitöltése érvénytelenítheti a szavazatot, s mint az irodavezető emlékeztetett: a legutóbbi voksoláskor az érvénytelen szavazatok aránya megközelítette a 20%-ot — a hibák zöme pedig a nyilatkozat kitöltésénél volt.

„Ezt szeretnénk most megelőzni, és ezért kérjük a tisztelt szavazópolgárokat, forduljanak hozzánk, hogy segíthessünk az azonosító nyilatkozat kitöltésében. Fontos tudni, hogy a nyilatkozatot a magyarországi lakcímkártya szerinti adatokkal kell kitölteni — s főleg azok figyeljenek, akiknek honosításkor „módosult” a nevük (felkerültek az ékezetek, „sz” betű lett az „s”-ből stb.). A „születési neve” rovatba a férfiak is be kell írják ismételten a nevüket, akárcsak mindazok, akiknek a jelenlegi nevük ugyanaz, mint a születési nevük. A nyilatkozat utolsó rovatába okmányszámot kell beírni, de a feltüntetett lehetőségek közül csak egyet kell kitölteni. Vagy a lakcímkártyán lévő személyi azonosítót, vagy az útlevélszámot, vagy a honosítási okirat számát, vagy az állampolgársági bizonyítvány számát — ám mindenképp csak egyet. De ismétlem, ha valaki bizonytalan a kitöltéssel kapcsolatban, az mindenképp vegye igénybe segítségünket, fáradjon be a Demokrácia-központba a szavazási levélcsomaggal és lakcímkártyájával (vagy honosítási okiratával, vagy magyarországi útlevelével), segítünk a nyilatkozat kitöltésében, s egyúttal el is helyezhetik szavazataikat az itt található urnában, amit majd eljuttatunk Magyarország kolozsvári főkonzulátusára” — magyarázta. Arra is emlékeztetett, hogy a központ munkatársai bármilyen kérdés vagy információkérés esetén az érdeklődők rendelkezésére állnak a 0762–248663-as és a 0261–768110-es telefonszámon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. január 19.)


  KONYHA
  Készítsünk olyan ételeket újévre, amelyekkel két legyet ütünk egy csapásra: nemcsak a szilveszteri menühöz, de az újévi asztalra is ...