Melyek a legdivatosabb nevek 2013-ban?
Utoljára módositva: 2013-11-04 17:17:18

alphadesigner.com.

Egy internetes felmérés során arra voltak kíváncsiak, hogy az európai szülők milyen keresztnevet adnak legszívesebben újszülött gyermekeiknek. A felmérésből az derül ki, hogy hazánkban a közhiedelemmel ellentétben a Ion és Ioana nevek helyett az Andrei, valamint a Maria keresztnevek a legnépszerűbbek, míg magyar nevek közül a Bencét, illetve a Jázmint választják legszívesebben a szülők. A női neveket tekintve az Emma Franciaországban és Norvégiában is népszerű, míg az angolok Oliviának, a spanyolok Luciának, a németek Miának, az olaszok pedig Guliának nevezik szívesen lánygyermeküket. A szomszédos országokat nézve Bulgáriában a Victoria, Ukrajnában pedig az Anastasia a legdivatosabb női név mostanság. A Maria azonban nemcsak hazánkban, Európa más országaiban is közkedvelt, hiszen a legnépszerűbb név Portugáliában, Görögországban, Macedóniában, Norvégiában és Finnországban is.

alphadesigner.com.

A fiúk tekintetében is más-más név kerül a dobogó első helyére országonként. Míg Franciaország kedvenc neve a Luca, addig Angliában az Oliver hódít, Spanyolországban pedig a Daniel, Németországban a Leon, Olaszországban pedig a Francesco örvend a legnagyobb népszerűségnek. A szomszédos Bulgáriában a Georgi, Magyarországon pedig a Bence a legdivatosabb fiúnév.

Visszatérve Romániára, a tavalyi esztendőben több mint 850 000 szülő keresztelte gyermekét Ghoerghe-nak, míg a második helyen a Ioan szerepel a több mint 760 000 előfordulással. Női nevek közül egyértelműen a Maria vitte a pálmát, hiszen több mint 1.8 millió esetben alkalmazták, Elenának pedig több mint egymillió esetben keresztelték az újszülött kislányt.

 

 

2012 legnépszerűbb magyar nevei:

Fiú Lány
Bence Hanna
Máté Anna
Levente Jázmin
Ádám Nóra
Dávid Csenge
Balázs Zsófia
Dominik Luca
Gergő Lili
Dániel Boglárka
Péter Dóra

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Pékség péket alkalmaz. Tel. 0261741150, 0740149740.
Tovább >>>
Állás
Bicikli üzletbe szervizelőt és eladót alkalmazok. Tel. 0722771267.
Tovább >>>
Állás
Gyógyszerészt keresünk a szaniszlói gyógyszertárba. Tel. 0744137641, 0752206856.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Get Hard-Keményítőkúra
Ma, 21:10
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Fast and Furious 7.
Ma, 21:15
A Halálos iramban 7 több mint egy évvel az után veszi fel a cselekmény fonalát, hogy a kegyelmet kapott Dom (Vin Diesel) és Brian (Paul Walker) visszatértek az Államokba. A törvény helyes oldalán kezdenek új életet, mégsem számíthatnak boldog családi életre. Dom nehezen tud újra közel kerülni Lettyhez (Michelle Rodriguez), Brian pedig furcsán érzi magát kertvárosi átlagpolgárként felesége, Mia (Jordana Brewster) oldalán. Tej (Chris Ludacris Bridges) és Roman (Tyrese Gibson) viszont egész jól elv
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol töltöd a húsvéti ünnepeket?
Természetesen itthon, a hagyományoknak megfelelően
Vidékre utazunk a rokonainkhoz
Ilyenkor elutazik a család, kirándul, nem tartjuk az ünnepet
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2015. március 30.
A nyugtalansága fokozódik, és a változékonyság az emberi kapcsolataiban is tetten érhető. Most a legmélyebb pontról is a csúcsra törhet, sőt épp erre a mélységi energiára van szüksége.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2015. március 30.)


    KONYHA
    Akár az ünnepi asztalra, akár csak úgy a mindennapokra készül, nagyon finom és mutatós ez a kalács. Hozzávalók 35×15 ...