Menekülteket fogtak Csomaközön
Utoljára módositva: 2019-08-04 15:27:18

Alig 4 kilométerre a zöldhatártól, Csomaköz határában 28 afganisztáni menekültet „engedett szélnek” a két romániai embercsempész.

 

„Fülest” kaptak a nagykárolyi határrendészek, melynek nyomán a mezőpetri rendőrökkel közösen augusztus 3–án, szombaton kora délelőtt nagyszabású ellenőrzési akciót tartottak — valamivel 9 óra után, Csomaköz határában bukkant fel az a két gyanús gépjármű, amelyeket a 39 éves, Prahova megyei P. V. és a 21 éves, Konstanca megyei M. E. romániai állampolgár vezetett, s zzel párhuzamosan a környéket átfésülő határrendészek a zöldhatártól alig 4 kilométerre rátaláltak egy 28 fős menekültcsoportra is. Mint kiderült, a 14 – 31 év közötti, 11 felnőtt és 17 kiskorú alkotta csoport tagjai valamennyien afganisztániak, akik a schengeni övezetbe akartak átjutni, a zöldhatárig pedig a két román férfi vezette járművekben érkeztek — mivel felbukkanásukkor a két gépjármű a román – magyar határátkelő irányába tartott, a nyomozóhatóság nem tartja kizártnak, hogy azok magyarországi területen bevárták volna, amíg a csoport átér a zöldhatáron, hogy aztán továbbszállítsák őket.

A hatóság az afgánok ellen illegális határátlépés kísérletének vádjával, míg P. V. és M. E. ellen embercsempészet vádjával indítottak eljárást és az ügyészek javasolták 30 napos előzetes letartóztatásba való helyezésüket.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...