Menesztették a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóság vezetőjét
Utoljára módositva: 2020-02-28 20:02:52

Menesztette pénteken az egészségügyi miniszter a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóság vezetőjét. Carmen Ivanovnak azért kell megválnia tisztségétől, mert nem tartotta be a karantén kialakítására vonatkozó törvényes előírásokat, amikor megjelent az első koronavírusos eset Romániában.

Victor Costache egészségügyi miniszter a területi közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel tartott videokonferencián jelentette be erre vonatkozó döntését.

A szaktárca közleménye szerint a Gorj megyei közegészségügyi igazgatóságot vezető Carmen Ivanov nem tartotta be a COVID-19 vírus megjelenése miatt nemzetközi szinten előírt óvintézkedéseket, amelyek többek közt a vesztegzár bevezetésére kötelezik az illetékeseket. Ivanov ugyanakkor elmulasztotta használatba venni a megye területén kijelölt karanténhelyeket, és pontatlan jelentéseket küldött az első koronavírusos esetről.

Az egészségügyi minisztérium péntek reggel soron kívüli videokonferenciát tartott a közegészségügyi igazgatóságok vezetőivel a koronavírus megelőzését célzó intézkedésekről. A szaktárca a vesztegzárak kialakítását és az otthoni elkülönítésre vonatkozó intézkedéseket is ellenőrizte.
AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...