Menesztették Remus Borzát, tiszteletbeli gazdasági tanácsadót
Utoljára módositva: 2019-06-10 15:37:17

Viorica Dăncilă kormányfő úgy döntött, hogy meneszti Remus Borzát a miniszterelnök tiszteletbeli gazdasági tanácsadója tisztségből. A vonatkozó döntés hétfőn jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

A kormányfő Borzának az Antena 3 televízióban szombaton tett nyilatkozatát követően döntött a menesztéséről – közölték még aznap az AGERPRES hírügynökséggel a kormányhoz közel álló források.

Az idézett források szerint Borza nyilatkozatai nem képviselik a kormány álláspontját.

Remus Borza szombaton azt mondta egy telefonos interjúban, hogy Románia ‘olyan kereskedelmet folytat, mint egy banánköztársaság’. Beszélt a 2018/114-es és a 2019/19-es sürgősségi kormányrendeletek módosításának és a közalkalmazottak száma csökkentésének szükségességéről is.

“Bútor helyett exportáljuk a fát, réz- és cinkérceket exportálunk, nem pedig gépeket. A nagy kombinátok helyett, amelyek nyolcmillió személynek adtak munkát, ma szupermarketek vannak vagy bozótosok. 2008-ban is 8,5%-os gazdasági növekedésünk volt, vertük a fél téglával a mellünket, a közvetlen külföldi befektetéseink 9,5 milliárd eurót tettek ki, ma, ha van 4 milliárd euró ami bejön, akkor azt mondjuk, hogy megfogtuk az Isten jobb lábát’ – mondta Remus Borza.

Borzát május 30-án nevezték ki a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadójának.

Egy másik határozattal menesztették Adrian Ignat államtitkárt, a védelmi minisztérium fegyverzetekért felelős főosztályának vezetőjét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...