Menesztették Remus Borzát, tiszteletbeli gazdasági tanácsadót
Utoljára módositva: 2019-06-10 15:37:17

Viorica Dăncilă kormányfő úgy döntött, hogy meneszti Remus Borzát a miniszterelnök tiszteletbeli gazdasági tanácsadója tisztségből. A vonatkozó döntés hétfőn jelent meg a Hivatalos Közlönyben.

A kormányfő Borzának az Antena 3 televízióban szombaton tett nyilatkozatát követően döntött a menesztéséről – közölték még aznap az AGERPRES hírügynökséggel a kormányhoz közel álló források.

Az idézett források szerint Borza nyilatkozatai nem képviselik a kormány álláspontját.

Remus Borza szombaton azt mondta egy telefonos interjúban, hogy Románia ‘olyan kereskedelmet folytat, mint egy banánköztársaság’. Beszélt a 2018/114-es és a 2019/19-es sürgősségi kormányrendeletek módosításának és a közalkalmazottak száma csökkentésének szükségességéről is.

“Bútor helyett exportáljuk a fát, réz- és cinkérceket exportálunk, nem pedig gépeket. A nagy kombinátok helyett, amelyek nyolcmillió személynek adtak munkát, ma szupermarketek vannak vagy bozótosok. 2008-ban is 8,5%-os gazdasági növekedésünk volt, vertük a fél téglával a mellünket, a közvetlen külföldi befektetéseink 9,5 milliárd eurót tettek ki, ma, ha van 4 milliárd euró ami bejön, akkor azt mondjuk, hogy megfogtuk az Isten jobb lábát’ – mondta Remus Borza.

Borzát május 30-án nevezték ki a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadójának.

Egy másik határozattal menesztették Adrian Ignat államtitkárt, a védelmi minisztérium fegyverzetekért felelős főosztályának vezetőjét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...