Mentalitásváltásra van szükség
Utoljára módositva: 2019-10-03 15:35:05

Mentalitásváltásra van szükség ahhoz, hogy fel lehessen számolni a hálapénz intézményét és javuljon a kommunikáció az egészségügyi dolgozók és betegek között, jelentette ki Sorina Pintea.

Még mindig adnak hálapénzt a romániai páciensek a hazai kórházakban — ezt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is elismerte, aki Szatmárnémetiben vett részt egy országos egészségügyi konferencián.

„Valóban, információim szerint nem sikerült még eltörölni a hálapénz intézményét a kórházakban, viszont a páciensek visszajelzései alapján csökkent azoknak a száma, akik kenőpénzt adtak az egészségügyi szakembereknek” — mondta a szaktárcavezető, hozzátéve, ezért mindannyian hibásak vagyunk, betegek és egészségügyi szakemberek egyaránt. Ahhoz, hogy ez változzon, mentalitásváltásra van szükség — hangsúlyozta Sorina Pintea, hozzátéve, ez a betegekkel való kommunikációra egyaránt igaz.

A kommunikációnak hatalmas szerepe van a beteggondozásban, ugyanis a pácienseknek a gyógyulás során szükségük van arra, hogy megfelelő módon legyenek meghallgatva és hogy feltehessék azokat a kérdéseket, amelyek nyugtalanítják őket a kezelés során. A konferencia elsődleges célja az ideális orvos–beteg párbeszéd kialakításának módszertana, hiszen ezáltal érhető el egy hatékony együttműködés, amely a gyógyulást is jobban elősegíti. Ezt hivatott segíteni az az országos konferencia is, melynek idén második alkalommal ad otthont Szatmárnémeti, s amelyiknek a díszvendégeként érkezett a megyeközpontba a tárcavezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 6.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...