Mentalitásváltásra van szükség
Utoljára módositva: 2019-10-03 15:35:05

Mentalitásváltásra van szükség ahhoz, hogy fel lehessen számolni a hálapénz intézményét és javuljon a kommunikáció az egészségügyi dolgozók és betegek között, jelentette ki Sorina Pintea.

Még mindig adnak hálapénzt a romániai páciensek a hazai kórházakban — ezt Sorina Pintea egészségügyi miniszter is elismerte, aki Szatmárnémetiben vett részt egy országos egészségügyi konferencián.

„Valóban, információim szerint nem sikerült még eltörölni a hálapénz intézményét a kórházakban, viszont a páciensek visszajelzései alapján csökkent azoknak a száma, akik kenőpénzt adtak az egészségügyi szakembereknek” — mondta a szaktárcavezető, hozzátéve, ezért mindannyian hibásak vagyunk, betegek és egészségügyi szakemberek egyaránt. Ahhoz, hogy ez változzon, mentalitásváltásra van szükség — hangsúlyozta Sorina Pintea, hozzátéve, ez a betegekkel való kommunikációra egyaránt igaz.

A kommunikációnak hatalmas szerepe van a beteggondozásban, ugyanis a pácienseknek a gyógyulás során szükségük van arra, hogy megfelelő módon legyenek meghallgatva és hogy feltehessék azokat a kérdéseket, amelyek nyugtalanítják őket a kezelés során. A konferencia elsődleges célja az ideális orvos–beteg párbeszéd kialakításának módszertana, hiszen ezáltal érhető el egy hatékony együttműködés, amely a gyógyulást is jobban elősegíti. Ezt hivatott segíteni az az országos konferencia is, melynek idén második alkalommal ad otthont Szatmárnémeti, s amelyiknek a díszvendégeként érkezett a megyeközpontba a tárcavezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...