Messze még az e-ügyintézés
Utoljára módositva: 2020-01-25 14:56:45

Az online közügyintézés terén nagyrészt ott tartunk egyelőre, hogy internetes tájékozódás után papíron kell leadni az igénylést.

Csütörtök óta él a munkaügyi minisztérium által létrehozott weboldal, a servicii.mmuncii.gov.ro, amelyikkel az volt a cél, hogy otthonról is megtudható legyen, milyen papírokra van szükség valamelyik, a munkaügyhöz tartozó közhivatal szolgáltatásainak eléréséhez, jelentette be Violeta Alexandru tárcavezető. Az oldal gyakorlatilag egy gyűjtőoldal, ahol megnézhető, hogy például milyen okmányokra van szüksége a kérvényezőnek ahhoz, hogy munkanélküli-segélyt kérjen. Az online rendszer egyelőre hibrid üzemmódban üzemel, azaz a kérvényeknek csak egy része nyújtható be online, a legtöbb esetében nyomtatni kell, és az eredeti papírokkal az illetékes szolgálathoz, felügyelőséghez vagy ügynökséghez menni. Azt még maga a miniszter is elismerte, hogy fogalma sincs, mikor fog kiteljesedni a minisztérium és úgy általában a román közhivatalok online szolgáltatásainak a tárháza.

Az e-kormányzást szorgalmazók szerint nem egészséges minisztériumok szintjén gondoskodni ilyenfajta lehetőségek megteremtéséről, kormányszinten kellene kézbe venni a dolgot, és nem megvárni, míg minden minisztérium megcsinálja a saját internetes információs adatbázisát. Minden kormányszintű és helyhatósági szintű közszolgálatnak egyetlen nagy, egységes közös portálon elérhetővé kellene tennie a vele kapcsolatos információkat, és az egészhez szükség lenne egy mobiltelefonos alkalmazás készítésére is.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...