Messze utaznak a pontokért
Utoljára módositva: 2018-11-16 13:51:00

A papírforma szerint kiegyenlített mérkőzés várható szombaton Szászhermányban, ahol a Brassó megyei alakulat a Tasnádi Unireát fogadja.

Idénybeli leghosszabb utazásuk után Szászhermányban lép szombaton pályára a Tasnádi Unirea labdarúgócsapata: a 13. forduló mérkőzésének a helyszínére közel 460 kilométert buszozott a harmadosztályos legénység.

Szászhermány egyébként Brassó szomszédságában levő 4600 fős falu, amelynek focicsapata sorozatban negyedik évét tölti a Liga 3-ban. A legjobb éve a 2016–2017-es szezon volt, amikor egy ponttal maradt le a Știința Miroslava mögött, így az 1. csoportból a moldovai csapat jutott fel a Liga 2-ben, a brassóiak pedig a második helyen zártak. Most játszanak majd először Szatmár megyei csapat ellen, és az 5. csoportban három pont a hátrányuk a tasnádiak mögött.

A szászhermányi alakulat vélhetően fel van dobva azután, hogy múlt héten, Csíkszeredában 2–2-t játszott, azelőtt pedig Szászmedgyesen nyert. Azonban a legutóbbi hazai meccsükön 3–0-ra kaptak ki Lénárdfalvától.

Cristian Popa vezetőedző abban bízhat, hogy a szombati ellenfele nem nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt odahaza. A lénárdfalviak elleni vereség előtt 4–0-ra verték Szászhermányban a radnótiakat, azt megelőzően viszont 2–1-re kaptak ki a beszterceiektől, majd 2–2-t játszottak a Dési Unireával. Az első hermányi meccsükön 3–1-es győzelmet arattak Torda felett, így 2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség a hazai mérlegük.

De még mielőtt elkezdenénk számolgatni a tasnádi esélyeket, szót kell ejteni a tasnádiak gyenge idegenbeli mérlegéről: 1 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség. A lénárdfalvi vereséggel számolni lehetett, viszont a radnóti és a dési vereség fájó volt Cristi Popa legénységének. Szeptember 21-én, Besztercén sikerült a legutóbbi idegenbeli pontszerzés – akkor 3–1-re győztek. Ezután a fentebb említett vereségek következtek. Megtörhető-e a jég? „A srácok teljesítményén láthatóan kiüt a szezonvégi fáradság. Ráadásul hosszú út vár ránk Szászhermányig” — ismerte el Cristi Popa még múlt szombaton, miután csapat gyenge teljesítményt nyújtva gyűjtötte be a három pontot a 19 évesekkel felálló szászmedgyesiek elleni meccsen.

Ennek ismeretében a tasnádi pontszerzés nem, de a győzelem kellemes meglepetés lenne. Az őszi szezon végéhez közeledve – még két forduló van hátra – jót tenne a srácoknak, ha nem nulláznák le a szászhermányi utat, és talán az esélyt is megőriznék arra, hogy a tavaszi szezont a táblázat első feléből várják.

Liga 3, 5. csoport, 13. forduló

Nagybányai Minaur – AFK Csíkszereda

Radnóti CS – Tordai Sticla Arieșul

ACS Fotbal Comuna Lénárdfalva – Szászrégeni CSM Avântul

AFC Szászhermány – Tasnádi Unirea (szombat, 14 órától)

Dési Unirea – Besztercei Unu Fotbal Club Gloria

AFC Székelyudvarhely – MSE Marosvásárhely

Kolozsvári CFR II – Kolozsvári Sănătatea

Szászmedgyesi Gaz Metan II – Barcarozsnyói Olimpic Cetate.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...