Mesterségek hete a Bărnuţiu iskolában
Utoljára módositva: 2018-04-15 13:37:47

Április 16–20. között ismét nyílt hetet rendeznek a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumban, a Mesterségek hete keretében várják a jelenleg nyolcadikos diákokat, illetve szüleiket is, hogy alaposabban megismerjék a szakiskola nyújtotta lehetőségeket.

„Már többéves múltra tekint vissza ez a rendezvényünk, amelyet más helyszínekről költöztettünk be az iskolánk épületébe. Ez az idei év nagy újdonsága, hogy a nálunk, duális szakképzési forma keretében oktatott összes mesterséget itt mutatjuk be. Fontosnak éreztük ezt, hiszen így a gyermekek és a szülők is láthatják, mivel is foglalkoznak nálunk a diákok. 8 órától 14 óráig várjuk az érdeklődőket, akiknek az étkezdénkben berendezett standoknál, a tanintézményünkkel együttműködő gazdasági szereplőkkel közösen mutatjuk be, milyen munkaterületeken szerezhetnek szakképesítést a gyermekek. A tantermeket is meg lehet tekinteni: a Polipol cég által felújított termeinkben további standok lesznek kialakítva, ahol a látogatók is kipróbálhatják esetenként az adott munkafeladatokat a cégektől erre az alkalomra ideszállított gépeken. Fontosnak tartom elmondani, hogy a tanműhelyeinkbe és a vezetésszimulátoros termünkbe is szabad lesz a bejárás, ahol szintén interaktív foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket, de az iskolaudvaron is készülünk foglalkozásokkal” — mondta Gindele Imre, a nagykárolyi középiskola igazgatója.

Gindele kiemelte, várják úgy a nagykárolyi, mint a környező településekről, akár más városokból érkező diákokat, akik szeretnének komolyan szakmát tanulni.

„Szeretném elmondani, hogy az ősztől induló tanévben román és magyar tannyelvű, duális módszer szerinti oktatási renddel induló középiskolai osztályaink iránt már most nagy az érdeklődés. Ez nem jelenti azt, hogy lezártuk volna a jelentkezést, sőt, arra biztatnánk a gyermekek szüleit is, hogy jöjjenek el hozzánk, nézzék meg, kérdezzék meg a diákjainkat is arról, hogy is zajlik nálunk az oktatás” — mondta az igazgató.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...