Mesterségek hete a Bărnuţiu iskolában
Utoljára módositva: 2018-04-15 13:37:47

Április 16–20. között ismét nyílt hetet rendeznek a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumban, a Mesterségek hete keretében várják a jelenleg nyolcadikos diákokat, illetve szüleiket is, hogy alaposabban megismerjék a szakiskola nyújtotta lehetőségeket.

„Már többéves múltra tekint vissza ez a rendezvényünk, amelyet más helyszínekről költöztettünk be az iskolánk épületébe. Ez az idei év nagy újdonsága, hogy a nálunk, duális szakképzési forma keretében oktatott összes mesterséget itt mutatjuk be. Fontosnak éreztük ezt, hiszen így a gyermekek és a szülők is láthatják, mivel is foglalkoznak nálunk a diákok. 8 órától 14 óráig várjuk az érdeklődőket, akiknek az étkezdénkben berendezett standoknál, a tanintézményünkkel együttműködő gazdasági szereplőkkel közösen mutatjuk be, milyen munkaterületeken szerezhetnek szakképesítést a gyermekek. A tantermeket is meg lehet tekinteni: a Polipol cég által felújított termeinkben további standok lesznek kialakítva, ahol a látogatók is kipróbálhatják esetenként az adott munkafeladatokat a cégektől erre az alkalomra ideszállított gépeken. Fontosnak tartom elmondani, hogy a tanműhelyeinkbe és a vezetésszimulátoros termünkbe is szabad lesz a bejárás, ahol szintén interaktív foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket, de az iskolaudvaron is készülünk foglalkozásokkal” — mondta Gindele Imre, a nagykárolyi középiskola igazgatója.

Gindele kiemelte, várják úgy a nagykárolyi, mint a környező településekről, akár más városokból érkező diákokat, akik szeretnének komolyan szakmát tanulni.

„Szeretném elmondani, hogy az ősztől induló tanévben román és magyar tannyelvű, duális módszer szerinti oktatási renddel induló középiskolai osztályaink iránt már most nagy az érdeklődés. Ez nem jelenti azt, hogy lezártuk volna a jelentkezést, sőt, arra biztatnánk a gyermekek szüleit is, hogy jöjjenek el hozzánk, nézzék meg, kérdezzék meg a diákjainkat is arról, hogy is zajlik nálunk az oktatás” — mondta az igazgató.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...