Mesterségek hete a Bărnuţiu iskolában
Utoljára módositva: 2018-04-15 13:37:47

Április 16–20. között ismét nyílt hetet rendeznek a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumban, a Mesterségek hete keretében várják a jelenleg nyolcadikos diákokat, illetve szüleiket is, hogy alaposabban megismerjék a szakiskola nyújtotta lehetőségeket.

„Már többéves múltra tekint vissza ez a rendezvényünk, amelyet más helyszínekről költöztettünk be az iskolánk épületébe. Ez az idei év nagy újdonsága, hogy a nálunk, duális szakképzési forma keretében oktatott összes mesterséget itt mutatjuk be. Fontosnak éreztük ezt, hiszen így a gyermekek és a szülők is láthatják, mivel is foglalkoznak nálunk a diákok. 8 órától 14 óráig várjuk az érdeklődőket, akiknek az étkezdénkben berendezett standoknál, a tanintézményünkkel együttműködő gazdasági szereplőkkel közösen mutatjuk be, milyen munkaterületeken szerezhetnek szakképesítést a gyermekek. A tantermeket is meg lehet tekinteni: a Polipol cég által felújított termeinkben további standok lesznek kialakítva, ahol a látogatók is kipróbálhatják esetenként az adott munkafeladatokat a cégektől erre az alkalomra ideszállított gépeken. Fontosnak tartom elmondani, hogy a tanműhelyeinkbe és a vezetésszimulátoros termünkbe is szabad lesz a bejárás, ahol szintén interaktív foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket, de az iskolaudvaron is készülünk foglalkozásokkal” — mondta Gindele Imre, a nagykárolyi középiskola igazgatója.

Gindele kiemelte, várják úgy a nagykárolyi, mint a környező településekről, akár más városokból érkező diákokat, akik szeretnének komolyan szakmát tanulni.

„Szeretném elmondani, hogy az ősztől induló tanévben román és magyar tannyelvű, duális módszer szerinti oktatási renddel induló középiskolai osztályaink iránt már most nagy az érdeklődés. Ez nem jelenti azt, hogy lezártuk volna a jelentkezést, sőt, arra biztatnánk a gyermekek szüleit is, hogy jöjjenek el hozzánk, nézzék meg, kérdezzék meg a diákjainkat is arról, hogy is zajlik nálunk az oktatás” — mondta az igazgató.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...