Mézeskalács karácsonyra
Utoljára módositva: 2013-12-16 11:55:25

Háromszáz kilónyi alapanyagból készítettek édes süteményt a MADISZ harmadik ünnepváró rendezvényén.

 

Szorgos kezek nyomán percek alatt sütés-kész lett a téli nyalánkság

A MADISZ karácsonyi ünnepváróján, az idei advent harmadik vasárnapján mézeskalács, szaloncukor és filc fenyőfadísz készült a rendezvény helyszínén, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Az ezüstvasárnapi családi programon több mint száz, szatmárnémeti és környékbeli településről érkezett gyerek és szülő állta körül az asztalokat, gyúrták, nyújtották és szaggatták a házi készítésű mézes tésztát, csomagolták színes papírba az édes szaloncukor-alapot és szabták a kívánt formákba a színes filcdarabokat.

 

Legyen kevesebb a giccs

 

Ilonczai Annamária, az eseményt a Kölcsey Ferenc Diákszövetséggel és a 44-es számú Dsida Jenő Cserkészcsapattal közösen szervező MADISZ társelnöke elmondta, feltett szándékuk, hogy a karácsonyváró eseményekkel összekovácsolják a családokat. Egyrészt azt szeretnék elérni, mutatott rá, hogy a bolti giccsek helyett saját kézzel készített, egyedi díszekkel tegyék szebbé a házat és a fát, illetve hogy a szülők több időt töltsenek el gyerekeikkel, hiszen a hétköznapi rohanó életvitel miatt ez hiányzik a leginkább a felnövekvő nemzedék számára.

 

Otthon nem megy jól

 

Az ünnepi rendezvényre gyerekeikkel kilátogató szülők közül többen is azt mondták el, hogy azért jöttek, mert vagy nincs lehetőségük otthon ilyesmit készíteni, vagy ha egyedül próbálkoznak, nem sikerül olyan jól, mint így, szervezett körülmények között.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...