Mézinger a junioroknál is a nyolc között
Utoljára módositva: 2020-01-21 18:21:38

A még csak 15 éves szatmári párbajtőrvívó legény a 17 éveseknél, majd a 19 évesek egyéni bajnoki küzdelmében is a legjobbak között küzdött. Sajnos nem sikerült az éremszerzés.

A 19 éven aluliak küzdelmében is az első nyolc között zárt a Szatmárnémeti SK 15 éves párbajtőrvívója, Mézinger Márton: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Simona Surducan, Adrian Pop, Adrian Szilagyi edzőötös tanítványa kedden a junior korosztály bajnokságán is bejutott a negyeddöntőbe, itt azonban alulmaradt a Tudor Zărnescuval vívott csatában. Az utóbbi egyébként bajnok lett, miután az elődöntőben legyőzte a Szatmárnémeti VSK korábbi sportolóját, Alex Oroiant, majd a fináléban az első számú kiemeltet, Ștefan Baciut is verte.

Oroian jelenleg Bukarestben egyetemi hallgató, de emellett nem hagyott fel a párbajtőrvívással, és a Dinamo színeiben lép pástra.

Mézinger két nappal ezelőtt a saját korosztályában, a kadetteknél is eljutott a legjobb nyolc közé, akkor a 7. helyen zárt, tegnap pedig a juniorok versenyében a 8. helyre sorolták.

Akárcsak a vasárnapi versenyen, a 17 éveseknél, most is egymást búcsúztatták a szatmári legények a főtáblás asszókban. A 32 táblán Anton Cîmpan Szabó Szabolcsot győzte le, majd előbbi éppen Mézingertől kapott ki. Negyedik csapattársuk, Tudor Surducan másik ágra került: egy jó csoportkör után ötödik kiemeltként várta az egyenes kieséses szakaszt, viszont a második körben kikapott Rareș Mărghescutól, így a végén a 9. helyre lett sorolva. Cîmpan a 16., Szabó a 18. helyen zárt, Luca Gurza a 22., Luca Serghie a 33., Emilian Feher pedig a 36. lett az egyéni küzdelemben.

Szerdán a csapat versenyt rendezik, csütörtökön pedig a nők versenye kezdődik a bukaresti Floreasca Sportcsarnokban a kadett korosztály egyéni megmérettetésével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...