Mezőfényiek, elő a pezsgőt!
Utoljára módositva: 2017-08-18 16:08:15

Előbb az útalap gödreit tömik-kátyúzzák, majd új aszfaltréteget öntenek a rendbetételre igencsak rászoruló útra — körülbelül két hónapig és egészen Mezőpetriig tartanak majd munkálatok.

Végre megjelentek a munkagépek a Nagykároly – Mezőfény közötti útszakaszon s neki is kezdtek az útalap gödreinek kátyúzásához, amelyre aztán új aszfaltréteg is kerül — még az idén! — a munkálatokat pedig tovább folytatják a Bere–Csomaköz–Szaniszló vonalon, egészen Mezőpetriig, de a Csomaköz–Mara közötti köves útról sem feledkeznek meg. Mindezen munkálatokat valószínűleg két hónap alatt végzi el a megyei utak karbantartásának jogát elnyert kolozsvári cég, aki a július végi szerződéskötést követően több helyszínen is azonnal nekilátott az útjavításoknak — s nem csak úgy tessék–lássék, hanem ezerrel: tisztességesen használhatóvá tették az irgalmatlanul rossz állapotú Tasnád–Sződemeter közötti útszakaszt, (ez a csapat érkezett most a fényi útra); balesetmentessé kátyúzták a Batiz–Szatmárnémeti közötti kamionforgalom-elterelő utat, a Tetvest s a munkagépek innen átvonultak Szamoskrassó–Szamoslippó szakaszra; dolgoznak Ákos – Újnémet között és hamarosan marógép s aztán úthenger alá kerül a Királydaróc – Nagymajtény útszakasz is. Zajlik az utak melletti növényzet karbantartása-nyírása is, a Szamos jobb partján lévőket már rendbe tették, most a bal oldalon dolgoznak és napokon belül be is fejezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...