Mezőfényiek, elő a pezsgőt!
Utoljára módositva: 2017-08-18 16:08:15

Előbb az útalap gödreit tömik-kátyúzzák, majd új aszfaltréteget öntenek a rendbetételre igencsak rászoruló útra — körülbelül két hónapig és egészen Mezőpetriig tartanak majd munkálatok.

Végre megjelentek a munkagépek a Nagykároly – Mezőfény közötti útszakaszon s neki is kezdtek az útalap gödreinek kátyúzásához, amelyre aztán új aszfaltréteg is kerül — még az idén! — a munkálatokat pedig tovább folytatják a Bere–Csomaköz–Szaniszló vonalon, egészen Mezőpetriig, de a Csomaköz–Mara közötti köves útról sem feledkeznek meg. Mindezen munkálatokat valószínűleg két hónap alatt végzi el a megyei utak karbantartásának jogát elnyert kolozsvári cég, aki a július végi szerződéskötést követően több helyszínen is azonnal nekilátott az útjavításoknak — s nem csak úgy tessék–lássék, hanem ezerrel: tisztességesen használhatóvá tették az irgalmatlanul rossz állapotú Tasnád–Sződemeter közötti útszakaszt, (ez a csapat érkezett most a fényi útra); balesetmentessé kátyúzták a Batiz–Szatmárnémeti közötti kamionforgalom-elterelő utat, a Tetvest s a munkagépek innen átvonultak Szamoskrassó–Szamoslippó szakaszra; dolgoznak Ákos – Újnémet között és hamarosan marógép s aztán úthenger alá kerül a Királydaróc – Nagymajtény útszakasz is. Zajlik az utak melletti növényzet karbantartása-nyírása is, a Szamos jobb partján lévőket már rendbe tették, most a bal oldalon dolgoznak és napokon belül be is fejezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...