Mezőfényiek, elő a pezsgőt!
Utoljára módositva: 2017-08-18 16:08:15

Előbb az útalap gödreit tömik-kátyúzzák, majd új aszfaltréteget öntenek a rendbetételre igencsak rászoruló útra — körülbelül két hónapig és egészen Mezőpetriig tartanak majd munkálatok.

Végre megjelentek a munkagépek a Nagykároly – Mezőfény közötti útszakaszon s neki is kezdtek az útalap gödreinek kátyúzásához, amelyre aztán új aszfaltréteg is kerül — még az idén! — a munkálatokat pedig tovább folytatják a Bere–Csomaköz–Szaniszló vonalon, egészen Mezőpetriig, de a Csomaköz–Mara közötti köves útról sem feledkeznek meg. Mindezen munkálatokat valószínűleg két hónap alatt végzi el a megyei utak karbantartásának jogát elnyert kolozsvári cég, aki a július végi szerződéskötést követően több helyszínen is azonnal nekilátott az útjavításoknak — s nem csak úgy tessék–lássék, hanem ezerrel: tisztességesen használhatóvá tették az irgalmatlanul rossz állapotú Tasnád–Sződemeter közötti útszakaszt, (ez a csapat érkezett most a fényi útra); balesetmentessé kátyúzták a Batiz–Szatmárnémeti közötti kamionforgalom-elterelő utat, a Tetvest s a munkagépek innen átvonultak Szamoskrassó–Szamoslippó szakaszra; dolgoznak Ákos – Újnémet között és hamarosan marógép s aztán úthenger alá kerül a Királydaróc – Nagymajtény útszakasz is. Zajlik az utak melletti növényzet karbantartása-nyírása is, a Szamos jobb partján lévőket már rendbe tették, most a bal oldalon dolgoznak és napokon belül be is fejezik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...