×
2020. 04 09.
Csütörtök
Erhard
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Mezőn rejtette el a holttestet

2020.03.09 - 17:08
Megosztas :
 • Mezőn rejtette el a holttestet

  A Pusztadaróc és Atya közötti szántón, két barázda között alig elföldelve találták meg annak a 18 éves remetemezői lánynak a holttestét, akinek eltűnését még március 6-án jelentették szülei.

  A Máramaros Megyei Rendőr-felügyelőséget március 6-án, pénteken az esti órákban riasztotta egy remetemezői család — akkor már bő egy napja semmit nem tudtak 18 éves gimnazista leányukról, aki ismeretlen helyre távozott a Nagybányán bérelt garzonlakásból és sehol sem találták. Édesanyja március 5-én, csütörtökön délután beszélt vele utoljára telefonon, amikor a gimnáziumból hazafelé tartott, s az albérlethez vezető utcában is látták utoljára. A hatóság nagy erőkkel kezdte meg a szorgalmas és jó tanulóként nyilvántartott Carmen T. keresését, s már akkor felmerült a gyanú, hogy esetleg nem önszántából távozott az albérletből, vagy hogy nem önszántából marad távol olyan sokáig, ezért a nyomozást személyes szabadság korlátozásának vádjával folytatták — a keresést pedig kiterjesztették a Máramarossal szomszédos megyékre is, ugyanakkor górcső alá vették a lány 21 éves barátját is, aki a nagybányai mondén élet ismert alakja, hosszabb ideig élt Hollandiában és — bár a hatóság hivatalosan nem erősítette meg — neve kábítószer kereskedelemmel, terítéssel is összefüggésbe került.

  A fiatalember március 8-án este a petei határátkelőnél akart kilépni Románia területéről, ekkor tartóztatták fel a határrendészek s adták át a máramarosi rendőröknek — akik akkor még csak ki akarták kérdezni Carmen T. eltűnésével kapcsolatban. A kikérdezésből vallomás lett, amelynek nyomán (nagyvonalakban) összeállt a történet: a fiatalember rá szerette volna venni barátnőjét, hogy együtt menjenek külföldre s bár az elején a lány benne is volt ebben, végül meggondolta magát, határozottan elutasította a külföldre menést, a dühtől elvakult Cristian C. pedig megölte, még március 5-én este. Több apró részlet hiányzik még a gyilkosság forgatókönyvéből, az viszont tény: Cristian C. Pusztadarócon letért a határátkelő felé vezető főútról és a falu utcáin kacskaringózva elindult Atya irányába — valószínűleg ekkor már heves veszekedés zajlott kettejük között, sőt a fiatalember meg is verte áldozatát, akinek testét és fejét is súlyos ütésnyomok borították — majd adott pillanatban a két település közötti szántóföld szélén megállt, a lány fejét az eső és belvízzel teli árokba nyomta (hogy az áldozat ekkor már halott volt az elszenvedett ütések következtében vagy halálát fulladás okozta, azt az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat állapítja meg), majd a holttestet körülbelül 100 méterre bevonszolta a szántóföldre, ahol két barázda közé fektetve felületesen elhantolta (kézzel húzta rá a földet), és távozott.

  Kihallgatását és részleges vallomását követően maga a fiatalember vezette el a nyomozóhatóságot hétfőn délelőtt a holttesthez, s ekkor találták meg — pontosabban ő hívta fel rá a figyelmet — az út szélén a sapkáját, amivel az elföldelést követően letörölte cipőiről a sarat és elhajított.

  Szabó Kinga Mária

  Cookie