Mi lenne, ha én döntenék?
Utoljára módositva: 2019-04-08 12:54:57

Tovább erősödik a migránshullám: vannak, akik megpróbálják megállítani — fékezni —, és vannak, akik igyekeznek elősegíteni, pénzforrásokkal is támogatni. Bármelyik felet meghallgatjuk, valamilyen módon igaza van. Igazság az, hogy meg kell védeni Európát a keresztényüldözéstől, az erőszaktól, a terrortól…, de segíteni, védelmezni kell az üldözötteket, a nehéz helyzetben lévőket, azaz a rászorulókat.

Elgondolkoztam azon, mi lenne, ha én dönthetnék, mit tennék, ha nem kellene elfogadjam vagy elutasítsam sem az egyik, sem a másik oldal érveléseit. Mi lenne, ha én dönthetném el, hogy jöhetnek-e; kik azok, akik jöhetnek, és kik azok, akik nem? Nehéz átlátni a migrációnak a hátterét. Sokan azt mondják, a média eltorzítja a valóságot. Úgy tájékoztat, ahogy az érdekei kívánják, a tényeknek azt a részét mutatja meg, amelyet a médiaorgánumot működtetők láttatni akarnak.

Elgondolkoztam: hogyan döntenék, ha tőlem függne annak a gyereknek az élete, akit apja maga előtt tart, hogy magát védelmezze a határon történő átjutásban? Az is megfordul a fejemben, miért lenne számomra fontosabb az a gyerek, mint saját szüleinek? Bár azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy azok a szülők, akik a tömegben kegyetlennek tűnnek, gyerekeik jövőjét akarják szebbé és jobbá tenni. Majd eszembe jut: ha a migránsok egy nem élhető világból jönnek az élhetőnek látszó világba, akkor a célt elérve miért követnek el erőszakos cselekedeteket, miért gázolnak mások hitébe és lelki világába, miért nem hajlandók elviselni maguk körül a keresztény templomokat és jelképeket, amikor a keresztények lehetőséget adnak számukra a vallásuk gyakorlására? Ha a befogadás mellett döntenék, hogyan viselném el, hogy az általam befogadottak bántalmazzák azokat, akik hozzám közel állnak?

Elgondolkodtam: ha én dönthetnék, az lenne a legbölcsebb döntés, ha Európa arra törekedne, hogy ne a migrációt támogassa, hanem a menekülni szándékozóknak szülőföldjükön teremtene élhető feltételeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...