Mi lenne, ha én döntenék?
Utoljára módositva: 2019-04-08 12:54:57

Tovább erősödik a migránshullám: vannak, akik megpróbálják megállítani — fékezni —, és vannak, akik igyekeznek elősegíteni, pénzforrásokkal is támogatni. Bármelyik felet meghallgatjuk, valamilyen módon igaza van. Igazság az, hogy meg kell védeni Európát a keresztényüldözéstől, az erőszaktól, a terrortól…, de segíteni, védelmezni kell az üldözötteket, a nehéz helyzetben lévőket, azaz a rászorulókat.

Elgondolkoztam azon, mi lenne, ha én dönthetnék, mit tennék, ha nem kellene elfogadjam vagy elutasítsam sem az egyik, sem a másik oldal érveléseit. Mi lenne, ha én dönthetném el, hogy jöhetnek-e; kik azok, akik jöhetnek, és kik azok, akik nem? Nehéz átlátni a migrációnak a hátterét. Sokan azt mondják, a média eltorzítja a valóságot. Úgy tájékoztat, ahogy az érdekei kívánják, a tényeknek azt a részét mutatja meg, amelyet a médiaorgánumot működtetők láttatni akarnak.

Elgondolkoztam: hogyan döntenék, ha tőlem függne annak a gyereknek az élete, akit apja maga előtt tart, hogy magát védelmezze a határon történő átjutásban? Az is megfordul a fejemben, miért lenne számomra fontosabb az a gyerek, mint saját szüleinek? Bár azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy azok a szülők, akik a tömegben kegyetlennek tűnnek, gyerekeik jövőjét akarják szebbé és jobbá tenni. Majd eszembe jut: ha a migránsok egy nem élhető világból jönnek az élhetőnek látszó világba, akkor a célt elérve miért követnek el erőszakos cselekedeteket, miért gázolnak mások hitébe és lelki világába, miért nem hajlandók elviselni maguk körül a keresztény templomokat és jelképeket, amikor a keresztények lehetőséget adnak számukra a vallásuk gyakorlására? Ha a befogadás mellett döntenék, hogyan viselném el, hogy az általam befogadottak bántalmazzák azokat, akik hozzám közel állnak?

Elgondolkodtam: ha én dönthetnék, az lenne a legbölcsebb döntés, ha Európa arra törekedne, hogy ne a migrációt támogassa, hanem a menekülni szándékozóknak szülőföldjükön teremtene élhető feltételeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...