Mi történik a csendben?
Utoljára módositva: 2014-07-25 21:44:49

Idén augusztusban is megrendezik Erdődhegyen a csendmeditációs lelkigyakorlatot.

Lételemünk, de mellőzzük, megszüntetjük, kioltjuk akkor is, amikor lehetőségünk lenne élni vele. Az utcán, a város zsúfolt kereszteződéseiben, az irodákban, a gyárakban esélyünk sincs hozzáférni, de ha otthon, hazaérkezésünkkor nem kapcsoljuk be rögtön a televíziót, nem indítjuk el a zenelejátszót, ha egyedül maradva nem menekülünk a pillanatnyi magány elől a hangok és képek virtuális nyüzsgésébe, megtapasztalhatjuk. Ez a csend, amely néha magától talál ránk, néha keresnünk kell, néha utazunk érte, hogy elérjük, néha azonban képtelenek vagyunk rá. A csendhez ugyanis nem elegendő a külső hangok hiánya, kell hogy belülről is el tudjunk hallgatni és hagyjuk, hogy a legcsendesebben szóló hangok, a legmélyebb rezgések betöltsék a kapott teret. Erre ad lehetőséget az augusztus 17. és 23. között megrendezésre kerülő csendmeditációs lelkigyakorlat, melyet már hagyományszerűen szerveznek az erdődhegyi Helga Winter Házban. A Jézus imába bevezető lelkigyakorlatot Ft. Solomayer Sándor, a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) egyházközösség plébánosa tartja.

Az egyhetes program része a közös szentmise, napi egy közös megosztás és egyéni beszélgetés a lelkigyakorlat kísérőjével. A hét során nincs prédikáció és elmélkedés, hanem a résztvevők minden nap egy feladatot kapnak, ami segíti őket a csend egyre mélyebb megtapasztalásában. A különleges hangulatú lelki programra olyan személyek jelentkezését várják, akik már betöltötték 23. életévüket, vágyat éreznek az imában történő találkozásra Istennel, a lelkigyakorlat teljes ideje alatt jelen tudnak lenni, a mindennapi élet, munka és kapcsolatokkal járó feszültségeket aránylag jól viselik.

Mivel a lelkigyakorlat teljes csendben és hallgatásban telik — mobiltelefont sem lehet használni —, a szervezők kérik, hogy a jelentkezők kipihenten jöjjenek, így minél kevesebb időt kell majd a hónapok óta felgyűlt fáradtság kipihenésére fordítaniuk. A részvételi díj egy fő részére 200 lej, jelentkezni a Wolfenbüttel utca 40. alatti Hildegárda plébánián lehet személyesen vagy elektronikusan a soli2@gmx.de e-mail címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...