Mi történik a csendben?
Utoljára módositva: 2014-07-25 21:44:49

Idén augusztusban is megrendezik Erdődhegyen a csendmeditációs lelkigyakorlatot.

Lételemünk, de mellőzzük, megszüntetjük, kioltjuk akkor is, amikor lehetőségünk lenne élni vele. Az utcán, a város zsúfolt kereszteződéseiben, az irodákban, a gyárakban esélyünk sincs hozzáférni, de ha otthon, hazaérkezésünkkor nem kapcsoljuk be rögtön a televíziót, nem indítjuk el a zenelejátszót, ha egyedül maradva nem menekülünk a pillanatnyi magány elől a hangok és képek virtuális nyüzsgésébe, megtapasztalhatjuk. Ez a csend, amely néha magától talál ránk, néha keresnünk kell, néha utazunk érte, hogy elérjük, néha azonban képtelenek vagyunk rá. A csendhez ugyanis nem elegendő a külső hangok hiánya, kell hogy belülről is el tudjunk hallgatni és hagyjuk, hogy a legcsendesebben szóló hangok, a legmélyebb rezgések betöltsék a kapott teret. Erre ad lehetőséget az augusztus 17. és 23. között megrendezésre kerülő csendmeditációs lelkigyakorlat, melyet már hagyományszerűen szerveznek az erdődhegyi Helga Winter Házban. A Jézus imába bevezető lelkigyakorlatot Ft. Solomayer Sándor, a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) egyházközösség plébánosa tartja.

Az egyhetes program része a közös szentmise, napi egy közös megosztás és egyéni beszélgetés a lelkigyakorlat kísérőjével. A hét során nincs prédikáció és elmélkedés, hanem a résztvevők minden nap egy feladatot kapnak, ami segíti őket a csend egyre mélyebb megtapasztalásában. A különleges hangulatú lelki programra olyan személyek jelentkezését várják, akik már betöltötték 23. életévüket, vágyat éreznek az imában történő találkozásra Istennel, a lelkigyakorlat teljes ideje alatt jelen tudnak lenni, a mindennapi élet, munka és kapcsolatokkal járó feszültségeket aránylag jól viselik.

Mivel a lelkigyakorlat teljes csendben és hallgatásban telik — mobiltelefont sem lehet használni —, a szervezők kérik, hogy a jelentkezők kipihenten jöjjenek, így minél kevesebb időt kell majd a hónapok óta felgyűlt fáradtság kipihenésére fordítaniuk. A részvételi díj egy fő részére 200 lej, jelentkezni a Wolfenbüttel utca 40. alatti Hildegárda plébánián lehet személyesen vagy elektronikusan a soli2@gmx.de e-mail címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 25.
Szívesen erőltetnéd a világot, hogy megtörténjen egy változás. De azt is észreveheted, hogy nincsenek eszközeid ahhoz, hogy ezt a változást létrehozd. Ez az ellentmondás erős frusztrációt jelent a számodra. Olyan frusztrációt, amelyet érdemes lenne kezelned, és amelyet érdemes lenne tudatosan megfigyelned.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...