Mi történik a csendben?
Utoljára módositva: 2014-07-25 21:44:49

Idén augusztusban is megrendezik Erdődhegyen a csendmeditációs lelkigyakorlatot.

Lételemünk, de mellőzzük, megszüntetjük, kioltjuk akkor is, amikor lehetőségünk lenne élni vele. Az utcán, a város zsúfolt kereszteződéseiben, az irodákban, a gyárakban esélyünk sincs hozzáférni, de ha otthon, hazaérkezésünkkor nem kapcsoljuk be rögtön a televíziót, nem indítjuk el a zenelejátszót, ha egyedül maradva nem menekülünk a pillanatnyi magány elől a hangok és képek virtuális nyüzsgésébe, megtapasztalhatjuk. Ez a csend, amely néha magától talál ránk, néha keresnünk kell, néha utazunk érte, hogy elérjük, néha azonban képtelenek vagyunk rá. A csendhez ugyanis nem elegendő a külső hangok hiánya, kell hogy belülről is el tudjunk hallgatni és hagyjuk, hogy a legcsendesebben szóló hangok, a legmélyebb rezgések betöltsék a kapott teret. Erre ad lehetőséget az augusztus 17. és 23. között megrendezésre kerülő csendmeditációs lelkigyakorlat, melyet már hagyományszerűen szerveznek az erdődhegyi Helga Winter Házban. A Jézus imába bevezető lelkigyakorlatot Ft. Solomayer Sándor, a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) egyházközösség plébánosa tartja.

Az egyhetes program része a közös szentmise, napi egy közös megosztás és egyéni beszélgetés a lelkigyakorlat kísérőjével. A hét során nincs prédikáció és elmélkedés, hanem a résztvevők minden nap egy feladatot kapnak, ami segíti őket a csend egyre mélyebb megtapasztalásában. A különleges hangulatú lelki programra olyan személyek jelentkezését várják, akik már betöltötték 23. életévüket, vágyat éreznek az imában történő találkozásra Istennel, a lelkigyakorlat teljes ideje alatt jelen tudnak lenni, a mindennapi élet, munka és kapcsolatokkal járó feszültségeket aránylag jól viselik.

Mivel a lelkigyakorlat teljes csendben és hallgatásban telik — mobiltelefont sem lehet használni —, a szervezők kérik, hogy a jelentkezők kipihenten jöjjenek, így minél kevesebb időt kell majd a hónapok óta felgyűlt fáradtság kipihenésére fordítaniuk. A részvételi díj egy fő részére 200 lej, jelentkezni a Wolfenbüttel utca 40. alatti Hildegárda plébánián lehet személyesen vagy elektronikusan a soli2@gmx.de e-mail címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...