Mi történik a csendben?
Utoljára módositva: 2014-07-25 21:44:49

Idén augusztusban is megrendezik Erdődhegyen a csendmeditációs lelkigyakorlatot.

Lételemünk, de mellőzzük, megszüntetjük, kioltjuk akkor is, amikor lehetőségünk lenne élni vele. Az utcán, a város zsúfolt kereszteződéseiben, az irodákban, a gyárakban esélyünk sincs hozzáférni, de ha otthon, hazaérkezésünkkor nem kapcsoljuk be rögtön a televíziót, nem indítjuk el a zenelejátszót, ha egyedül maradva nem menekülünk a pillanatnyi magány elől a hangok és képek virtuális nyüzsgésébe, megtapasztalhatjuk. Ez a csend, amely néha magától talál ránk, néha keresnünk kell, néha utazunk érte, hogy elérjük, néha azonban képtelenek vagyunk rá. A csendhez ugyanis nem elegendő a külső hangok hiánya, kell hogy belülről is el tudjunk hallgatni és hagyjuk, hogy a legcsendesebben szóló hangok, a legmélyebb rezgések betöltsék a kapott teret. Erre ad lehetőséget az augusztus 17. és 23. között megrendezésre kerülő csendmeditációs lelkigyakorlat, melyet már hagyományszerűen szerveznek az erdődhegyi Helga Winter Házban. A Jézus imába bevezető lelkigyakorlatot Ft. Solomayer Sándor, a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) egyházközösség plébánosa tartja.

Az egyhetes program része a közös szentmise, napi egy közös megosztás és egyéni beszélgetés a lelkigyakorlat kísérőjével. A hét során nincs prédikáció és elmélkedés, hanem a résztvevők minden nap egy feladatot kapnak, ami segíti őket a csend egyre mélyebb megtapasztalásában. A különleges hangulatú lelki programra olyan személyek jelentkezését várják, akik már betöltötték 23. életévüket, vágyat éreznek az imában történő találkozásra Istennel, a lelkigyakorlat teljes ideje alatt jelen tudnak lenni, a mindennapi élet, munka és kapcsolatokkal járó feszültségeket aránylag jól viselik.

Mivel a lelkigyakorlat teljes csendben és hallgatásban telik — mobiltelefont sem lehet használni —, a szervezők kérik, hogy a jelentkezők kipihenten jöjjenek, így minél kevesebb időt kell majd a hónapok óta felgyűlt fáradtság kipihenésére fordítaniuk. A részvételi díj egy fő részére 200 lej, jelentkezni a Wolfenbüttel utca 40. alatti Hildegárda plébánián lehet személyesen vagy elektronikusan a soli2@gmx.de e-mail címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 17:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 19:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...