Riót sem nézhetjük az MTV-n
Utoljára módositva: 2014-02-12 15:36:33

Az MTVA szerint az olimpiai közvetítési jogokra kiírt NOB–pályázatot megnyert ügynökség korlátozza a sugárzási jogokat.

A XXII. téli olimpia az első az olimpiák történetében, amikor nem a közszolgálati televíziók uniója, az Eurovízió szerezte meg a sugárzási jogokat” – olvasható a Médiaszolgáltatás–támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményében. A lapunkhoz eljuttatott szerdai értesítésből kiderül, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2009-es tenderpályázatát a Sportfive International ügynökség nyerte meg, amely feltételt szabott az események sugárzására: „Ez a cég Európa 40 országában írt ki tenderpályázatot, amelynek egyik szigorú feltétele az országhatárokon belül történő sugárzás, vagyis a csatornák kódolásának betartása volt.”

Magyarországon — a hagyományokat folytatva — a tenderpályázat győztese az MTVA maradt, amely a szigorú szerződéses feltételeknek megfelelve az M1, M2, és Duna Tv csatornákon, valamint az internetes közvetítés során csak kódolva sugározhat.

További rossz hír, hogy a NOB által kiírt öt évvel ezelőtti pályázat a 2016-os riói nyári ötkarikás játékokra is vonatkozik, „mindezek értelmében a 2016-os nyári olimpiát sem kísérhetik figyelemmel anyanyelvükön a Magyarország határain kívül élő magyarok.”

Eddig a közszolgálati televíziók egész Európára vonatkozóan rendelkeztek a sugárzási jogokkal, az úgynevezett páneurópai jogokat biztosítva a közszolgálati televízióknak. Ez alapján sugározhatott például az Eurosport és az MTV is valamennyi csatornáján kódolatlanul az olimpiai közvetítések során. 2009-ben azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tenderpályázatát — amelyet a 2014-es téli és a 2016-os nyári olimpiára írt ki — nem az Eurovízió nyerte meg, hanem egy ügynökség, a Sportfive International” – olvasható a közleményben.

Mint arról többször beszámoltunk, a magyar közszolgálati televízió csatornáin hétfőtől a következő felírat olvasható a televíziók képernyőin, az olimpiai közvetítések idején: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...