Riót sem nézhetjük az MTV-n
Utoljára módositva: 2014-02-12 15:36:33

Az MTVA szerint az olimpiai közvetítési jogokra kiírt NOB–pályázatot megnyert ügynökség korlátozza a sugárzási jogokat.

A XXII. téli olimpia az első az olimpiák történetében, amikor nem a közszolgálati televíziók uniója, az Eurovízió szerezte meg a sugárzási jogokat” – olvasható a Médiaszolgáltatás–támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményében. A lapunkhoz eljuttatott szerdai értesítésből kiderül, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2009-es tenderpályázatát a Sportfive International ügynökség nyerte meg, amely feltételt szabott az események sugárzására: „Ez a cég Európa 40 országában írt ki tenderpályázatot, amelynek egyik szigorú feltétele az országhatárokon belül történő sugárzás, vagyis a csatornák kódolásának betartása volt.”

Magyarországon — a hagyományokat folytatva — a tenderpályázat győztese az MTVA maradt, amely a szigorú szerződéses feltételeknek megfelelve az M1, M2, és Duna Tv csatornákon, valamint az internetes közvetítés során csak kódolva sugározhat.

További rossz hír, hogy a NOB által kiírt öt évvel ezelőtti pályázat a 2016-os riói nyári ötkarikás játékokra is vonatkozik, „mindezek értelmében a 2016-os nyári olimpiát sem kísérhetik figyelemmel anyanyelvükön a Magyarország határain kívül élő magyarok.”

Eddig a közszolgálati televíziók egész Európára vonatkozóan rendelkeztek a sugárzási jogokkal, az úgynevezett páneurópai jogokat biztosítva a közszolgálati televízióknak. Ez alapján sugározhatott például az Eurosport és az MTV is valamennyi csatornáján kódolatlanul az olimpiai közvetítések során. 2009-ben azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tenderpályázatát — amelyet a 2014-es téli és a 2016-os nyári olimpiára írt ki — nem az Eurovízió nyerte meg, hanem egy ügynökség, a Sportfive International” – olvasható a közleményben.

Mint arról többször beszámoltunk, a magyar közszolgálati televízió csatornáin hétfőtől a következő felírat olvasható a televíziók képernyőin, az olimpiai közvetítések idején: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...