Miért mindkettőt egyszerre?
Utoljára módositva: 2017-08-09 09:59:31

Mindkét szatmárnémeti híd lábánál dolgoznak, ami miatt mindkettőn sávlezárások vannak, így a korlátozás az egész város forgalmára kihat. A polgármester szerint nem volt más választásuk.

A szatmárnémeti városvezetés tudatában van annak, hogy mekkora torlódást és forgalmi fennakadást okozott azzal, hogy egyszerre adta ki a munkakezdési utasítást a város mindkét hídjának lábánál, ennek ellenére Kereskényi Gábor polgármester szerint nem lehetett az évnek ennél jobb időszakában elvégezni ezeket a munkákat. „A híd aszfaltja után a bal parti lehajtó aszfaltját is cserélni kell, ezzel közöttük össze a Burdea sarki buszöböl átalakítását, iskolakezdés után hozzáfogni ehhez nagy hiba lett volna. A Crinul sarki körforgalmat is most kell megépíteni, mert ennek megléte nélkül balesetveszélyes lett volna a ki- és behajtás a Lidl parkolójába. Az üzletet régóta várják már a szatmárnémetiek, s a cégvezetés októberre tűzte ki a nyitást, amit az általa fizetett és munkára kiutalt körforgalom nélkül nem tudna megoldani, így nem lehetett a munkakezdési engedély kiadását elodázni itt sem.” Mára már készen lenne a Decebal híd Burdea sarki felhajtója és a buszöböl-kialakítás is, emlékeztetett a polgármester, ha Dorel Coica már 2016 márciusában, amikor itt volt az ideje, kiadja a munkakezdési utasítást. Ám az az év választási év volt, és az előző polgármester tisztában volt vele, hogy micsoda kellemetlenséget okoz azzal, ha dolgoztatni kezd, így azt adta utasításba, hogy a tavaly júniusi választások utánig semmit se dolgozzanak. Ha ez akkor nem így történik, és nincs a várakozás meg a késlekedés a vasalás nélküli hídalap okozta aszfaltrepedések miatt, ma már olyan szakaszát végeznék a hídfelújításnak, amelyik nem befolyásolja a forgalmat, szögezte le Kereskényi.

Tegnap a két híd lehajtójánál bevezetett korlátozások miatt már a reggeli óráktól kezdődően több száz méterre a hídtól kialakultak autósorok, a Decebal hídi munkák miatt délre már a Batizi úti temetőknél elkezdődött az araszolás, a Golescu hídra igyekvő autósok pedig már a városközpontból sorban állni kényszerültek. A helyzet nem lesz jobb ma sem.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 19:15
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 20.
Képes kiolvasni kedvese szeméből annak kívánságait és ez bizony elbűvöli őt. Alakítsák úgy időbeosztásukat, hogy az estét zavartalanul együtt tölthessék.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...