Miért mindkettőt egyszerre?
Utoljára módositva: 2017-08-09 09:59:31

Mindkét szatmárnémeti híd lábánál dolgoznak, ami miatt mindkettőn sávlezárások vannak, így a korlátozás az egész város forgalmára kihat. A polgármester szerint nem volt más választásuk.

A szatmárnémeti városvezetés tudatában van annak, hogy mekkora torlódást és forgalmi fennakadást okozott azzal, hogy egyszerre adta ki a munkakezdési utasítást a város mindkét hídjának lábánál, ennek ellenére Kereskényi Gábor polgármester szerint nem lehetett az évnek ennél jobb időszakában elvégezni ezeket a munkákat. „A híd aszfaltja után a bal parti lehajtó aszfaltját is cserélni kell, ezzel közöttük össze a Burdea sarki buszöböl átalakítását, iskolakezdés után hozzáfogni ehhez nagy hiba lett volna. A Crinul sarki körforgalmat is most kell megépíteni, mert ennek megléte nélkül balesetveszélyes lett volna a ki- és behajtás a Lidl parkolójába. Az üzletet régóta várják már a szatmárnémetiek, s a cégvezetés októberre tűzte ki a nyitást, amit az általa fizetett és munkára kiutalt körforgalom nélkül nem tudna megoldani, így nem lehetett a munkakezdési engedély kiadását elodázni itt sem.” Mára már készen lenne a Decebal híd Burdea sarki felhajtója és a buszöböl-kialakítás is, emlékeztetett a polgármester, ha Dorel Coica már 2016 márciusában, amikor itt volt az ideje, kiadja a munkakezdési utasítást. Ám az az év választási év volt, és az előző polgármester tisztában volt vele, hogy micsoda kellemetlenséget okoz azzal, ha dolgoztatni kezd, így azt adta utasításba, hogy a tavaly júniusi választások utánig semmit se dolgozzanak. Ha ez akkor nem így történik, és nincs a várakozás meg a késlekedés a vasalás nélküli hídalap okozta aszfaltrepedések miatt, ma már olyan szakaszát végeznék a hídfelújításnak, amelyik nem befolyásolja a forgalmat, szögezte le Kereskényi.

Tegnap a két híd lehajtójánál bevezetett korlátozások miatt már a reggeli óráktól kezdődően több száz méterre a hídtól kialakultak autósorok, a Decebal hídi munkák miatt délre már a Batizi úti temetőknél elkezdődött az araszolás, a Golescu hídra igyekvő autósok pedig már a városközpontból sorban állni kényszerültek. A helyzet nem lesz jobb ma sem.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...