Miért nem lesz expó?
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:08:44

Dorel Coica szerint Adrian Ştef tanácselnök miatt marad el az idei „Szatmáron készült” expó.

 

Dorel Coica, Adrian Ştef

Szatmárnémeti polgármestere, Dorel Coica szerint Adrian Ştef megyei tanácselnök hibájából marad el az idei „Szatmáron készült” kiállítás. Mint ismeretes, az expó főszervezője évek óta a Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW) szatmári fiókszervezete, a rendezvény célja pedig a Szatmár megyei termékek bemutatása, reklámozása. Dorel Coica azt fejtegette tegnap sajtótájékoztató keretében, hogy a következő hétvégén rangos esemény helyszíne lesz Szatmárnémeti, itt tartja ugyanis soros ülését a Romániai Municípiumok Egyesülete. Úgy vélte, igen szerencsés lett volna ezzel egy időben szervezni a szatmári termék-mustrát, mivel komoly segítséget jelenthetett volna a helyi vállalkozók számára az, hogy rengeteg polgármester tekinti meg termékeiket, akik beruházási lehetőségeket ajánlhattak volna fel, illetve közreműködhettek volna más megyékbeli partnerek felkutatásában. „Kár, hogy nem lesz idén expó. Ezért Adrian Ştef a hibás, aki megtagadta a közreműködést. Biztosan az zavarta, hogy a sok polgármester miatt nem lehet ő egyedül az esemény főszereplője”— fejtette ki Dorel Coica. Adrian Ştefet is megkerestük tegnap ez ügyben, a tanácselnök azonban nem kívánta kommentálni a polgármester állításait. Amint arról pár napja beszámoltunk, Dan Brumboiu, a DRW szatmári elnöke szervezési és finanszírozási problémákat említett, amikor a rendezvényük elmaradásának okait firtattuk. Az elnök szerint egyébként nem csak az expó, de a DRW másik rendezvénye a „Szatmári Oktoberfest” is elmarad idén, hacsak másként nem határoz az október 2-ára tervezett közgyűlésük.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 25.
Végre visszatért régi önbizalma! Úgy érzi, aki nem értékeli és nem ismeri fel különlegességét, vagyis nem szereti, az nem is érdemli meg Önt.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...