Miért nem lesz expó?
Utoljára módositva: 2014-09-16 09:08:44

Dorel Coica szerint Adrian Ştef tanácselnök miatt marad el az idei „Szatmáron készült” expó.

 

Dorel Coica, Adrian Ştef

Szatmárnémeti polgármestere, Dorel Coica szerint Adrian Ştef megyei tanácselnök hibájából marad el az idei „Szatmáron készült” kiállítás. Mint ismeretes, az expó főszervezője évek óta a Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW) szatmári fiókszervezete, a rendezvény célja pedig a Szatmár megyei termékek bemutatása, reklámozása. Dorel Coica azt fejtegette tegnap sajtótájékoztató keretében, hogy a következő hétvégén rangos esemény helyszíne lesz Szatmárnémeti, itt tartja ugyanis soros ülését a Romániai Municípiumok Egyesülete. Úgy vélte, igen szerencsés lett volna ezzel egy időben szervezni a szatmári termék-mustrát, mivel komoly segítséget jelenthetett volna a helyi vállalkozók számára az, hogy rengeteg polgármester tekinti meg termékeiket, akik beruházási lehetőségeket ajánlhattak volna fel, illetve közreműködhettek volna más megyékbeli partnerek felkutatásában. „Kár, hogy nem lesz idén expó. Ezért Adrian Ştef a hibás, aki megtagadta a közreműködést. Biztosan az zavarta, hogy a sok polgármester miatt nem lehet ő egyedül az esemény főszereplője”— fejtette ki Dorel Coica. Adrian Ştefet is megkerestük tegnap ez ügyben, a tanácselnök azonban nem kívánta kommentálni a polgármester állításait. Amint arról pár napja beszámoltunk, Dan Brumboiu, a DRW szatmári elnöke szervezési és finanszírozási problémákat említett, amikor a rendezvényük elmaradásának okait firtattuk. Az elnök szerint egyébként nem csak az expó, de a DRW másik rendezvénye a „Szatmári Oktoberfest” is elmarad idén, hacsak másként nem határoz az október 2-ára tervezett közgyűlésük.

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...