Mikházi és váci vendégszereplések
Utoljára módositva: 2019-07-06 10:19:12

A június végi évadzárással még nem ért véget a fellépések sora a Harag György Társulat művészei és háttérszemélyzete számára.

Június 28-án a szatmárnémeti társulat előadásaival indult ugyanis a XVII. Csűrszínházi Napok a mikházi Széllyes Sándor Csűrszínházban. A Maros megyei település színházi fesztiválján a Harag György Társulat és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukcióját, a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című vígjátékot látta a közönség Csábi Anna rendezésében.

A Hippolyt, a lakáj is műsoron volt, szintén a szatmári társulat előadásában, Bessenyei Gedő István, a társulat művészeti igazgatójának a rendezésében. A mikházi előadásokat rendkívüli érdeklődés övezte, sokan csak pótszékeken ülve tekinthették meg azokat. Mikházát követően Vácon vendégszerepelt a társulat június 30-án, vasárnap, Székely Csaba Semmit se bánok című drámájával nyitva a VéNégy Fesztivál színházi programját.

A fesztiválon a Visegrádi Négyek tagországai — Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia — szerepelnek, ám minden évben van egy plusz meghívott ország is, amely ez alkalommal Románia volt, képviselője pedig a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata.

A Váci Dunakanyar Színházban játszott, Lendvai Zoltán által rendezett előadás meghívása nem volt véletlen: a kommunista múlttal foglalkozó dráma jól idomult a fesztivál idei, tematikus kiadásához, amellyel a szervezők a rendszerváltás harmincadik évfordulójára emlékeznek.

A Harag György Társulat számára a nyári vendégszereplések sora nem zárult le: augusztus 3-án a Gyulai Várszínház Nyári Fesztiváljának keretében, az Erdélyi Hét részeként a színház Kamaratermében lesz látható a Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című előadás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...