Miklós Edit saját csúcsát döntötte meg
Utoljára módositva: 2014-02-12 19:22:47

Minden bizonnyal bevonul a történelemben a női lesiklás szerdai döntője, ugyanis legkevesebb három, eddig még páratlan esemény történt.

A csíkszeredai Miklós Edit a hetedik helyen zárt tegnap női lesiklásban

Két nappal a szuperkombinácóban elért 16. helyezés után a csíkszeredai Miklós Edit újabb pazar teljesítménnyel rukkolt elő a szocsi téli olimpián: a magyar színekben induló síelő minden idők legjobb magyar alpesi sí eredményét elérve a hetedik helyen végzett szerdán. Miklós Edit a lesiklás után még a 6., pontszerző helyen állt, azonban az öt követő norvég Lotte Smiseth Sejersted megelőzte.

„Nekem ez volt a fő számom, ebben vártam a legjobb eredményt magamtól. Ennek érdekében kockáztattam, és nem számított, hogy kiesek-e vagy sem. Amikor leértem, a hatodik helyen álltam, aminek nagyon megörültem. Majdnem sikerült is megtartanom, csak egy rivális jött be elém. Így lemaradtam a pontszerzésről, de remélem, hogy értékelik majd a teljesítményemet. A lényeg számomra az, hogy megmutattam, igenis meg lehet csinálni, és tudok jó lenni, jó vagyok” – nyilatkozta Miklós Edit.

Az alpesi számok között leggyorsabb szakágként kiemelkedő fontosságú és népszerűségű lesiklás egyébként történelmi sikerrel zárult, ugyanis az ötkarikás játékok alpesi sí küzdelmei során először alakult ki holtverseny az élen: a két aranyérem az esélyesek közé sorolt Tina Maze és meglepetésre győztes svájci Dominique Gisin nyakába került. A szlovén Maze ezzel megszerezte országa első téli olimpiai bajnoki címét. A másik magyar induló, Berecz Anna a 35. lett, míg a román színekben versenyző francia Ania Caill egy kaput elhibázott, így feladta a futamot.

Az északi összetettben Eric Frenzel a várakozásnak megfelelően lehajrázta a japán Vatabe Akitót, így az ugrás után is az élen álló németé lett az elsőség.

Gyorskorcsolyában a hollandok legyőzhetetlenek: Stefan Groothuist tegnap 1000 méteren tarolt, honfitársa, Michel Mulder pedig az 500-as győzelme után 1000 m-en begyűjt egy bronzot is, ezzel ő az első, aki Szocsiban egynél több érmet nyert.

A férfi szánkózók páros versenyét a várakozásoknak megfelelően a német Tobias Wendl, Tobias Arlt kettős nyerte, ezzel Németország zárta a napot az éremtáblázat élén.

A téli olimpiák történetének eddigi legfiatalabb érmese a férfi hódeszkások döntője után állhatott dobogóra. A 15 éves és 74 napos japán Hirano Ajumu a második lett a svájci világbajnok Iouri Podladtchikov mögött, illetve honfitársa, Hiraoka Taku előtt.

Éremtáblázat

1. Németország (6 arany–, 1 ezüst–, 0 bronzérem) 7 érem

2. Kanada (4, 4, 2) 10

3. Norvégia (4, 3, 5) 12

4. Hollandia (4, 2, 4) 10

5. Svájc (3, 0, 1) 4

6. Amerikai Egyesült Államok (2, 1, 4) 7

7. Ausztria (1, 4, 0) 5

8. Oroszország (1, 3, 3) 7

9. Szlovénia (1, 1, 2) 4

10. Franciaország (1, 0, 2) 3

11. Fehéroroszország (1, 0, 0) 1, Dél–Korea (1, 0, 0) 1, Lengyelország (1, 0, 0) 1 és Szlovákia (1, 0, 0) 1

15. Svédország (0, 3, 1) 4

16. Csehország (0, 2, 1) 3 és Japán (0, 2, 1) 3

18. Olaszország (0, 1, 1) 2

19. Kína (0, 1, 0) 1 és Finnország (0, 1, 0) 1

21. Nagy–Britannia (0, 0, 1) 1, Lettország (0, 0, 1) 1 és Ukrajna (0, 0, 1) 1.

Fotó: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 27.
Talán érdemes lenne még egyszer átgondolni, hogy mit veszíthet, ha főnöke nem fogadja majd olyan pozitívan újítási javaslatait. Fogalmazzon óvatosan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...