Mikola csapata nyert
Utoljára módositva: 2014-05-03 03:16:58

A Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő elődöntőjét a mikolaiak csapata nyerte meg.

A versenyen részt vevő csapatok sok új ismerettel gazdagodtak

Szombat délután 3 órai kezdettel szervezték meg a Szatmár-Láncos templomhoz tartozó Kálvineumban a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő egyházmegyei szakaszát. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület egyházmegyei ifjúsági előadói saját egyházmegyéjükben szervezték meg az elődöntőt, így több gyülekezet csapatai is részt vehetnek majd Erdődön, a május 10-i döntőn, mellyel egy időben ifjúsági találkozót is tartanak. A szombati elődöntőt Rácz Ervin erdődi református lelkész nyitotta meg igei gondolatokkal, aki a 25. zsoltár első két versét tolmácsolta a versenyzőknek. „Nem az a lényeg, ki a nyertes, hanem az, hogy ki a győztes, mert a vetélkedőnek meglesz a nyertese” — fogalmazott a lelkipásztor. A hivatalos megnyitót követően a szervezők ismertették a verseny menetét: hatvan írásbeli kérdésre hetven perc alatt kellett válaszolniuk a csapatoknak. A vetélkedő anyaga két részre oszlott: Kálvin János és Bocskai István életére. Kálvin 450 évvel ezelőtt, 1564. május 27-én hunyt el, ugyanakkor 410 éve kezdődött

el a Bocskai-szabadságharc. A versenyző csapatok célja az volt, hogy megszorongassák az elmúlt években szinte mindenik egyházmegyei vetélkedőn sziporkázó mikolai ifjakat, azonban ezt a célt idén sem tudta egyetlen csapat sem teljesíteni, hiszen az elődöntőt szombaton Mikola toronymagasan nyerte (54,5 pont). Második helyen az ombodiak (41,5), harmadik helyen pedig az eddig szinte állandó ezüstérmes erdődiek végeztek (36,66). A házigazda „láncosiak” lecsúsztak a dobogóról (35,5), ők a negyedik helyen, a kültelkiek (33,4) az ötödik helyen végeztek, a Szatmári Egyházmegye 45 gyülekezetéből pedig az előkelő hatodik helyet a kisbábonyiak nyerték el.

Két hét múlva Erdődön az első négy helyezett: Mikola, Ombod, Erdőd és a Láncos csapata méretkezhet meg a megyeközi döntőn, melyre minden fiatalt, így az elődöntőn részt vevőket is szeretettel várják a szervezők. A szombati versenyen jelen levő hat csapat tagjai mindenképpen gazdagodtak, mert alaposabban megismerhettek két csodálatos, Krisztusra mutató történelmi alakot: Kálvint és Bocskait. A szervezők köszönetüket fejezték ki a Szatmár-Láncos templom gyülekezetének s a csapatokat felkészítő lelkészeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...