Mikola csapata nyert
Utoljára módositva: 2014-05-03 03:16:58

A Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő elődöntőjét a mikolaiak csapata nyerte meg.

A versenyen részt vevő csapatok sok új ismerettel gazdagodtak

Szombat délután 3 órai kezdettel szervezték meg a Szatmár-Láncos templomhoz tartozó Kálvineumban a Kopácsi István Egyháztörténeti Vetélkedő egyházmegyei szakaszát. A Királyhágómelléki Református Egyházkerület egyházmegyei ifjúsági előadói saját egyházmegyéjükben szervezték meg az elődöntőt, így több gyülekezet csapatai is részt vehetnek majd Erdődön, a május 10-i döntőn, mellyel egy időben ifjúsági találkozót is tartanak. A szombati elődöntőt Rácz Ervin erdődi református lelkész nyitotta meg igei gondolatokkal, aki a 25. zsoltár első két versét tolmácsolta a versenyzőknek. „Nem az a lényeg, ki a nyertes, hanem az, hogy ki a győztes, mert a vetélkedőnek meglesz a nyertese” — fogalmazott a lelkipásztor. A hivatalos megnyitót követően a szervezők ismertették a verseny menetét: hatvan írásbeli kérdésre hetven perc alatt kellett válaszolniuk a csapatoknak. A vetélkedő anyaga két részre oszlott: Kálvin János és Bocskai István életére. Kálvin 450 évvel ezelőtt, 1564. május 27-én hunyt el, ugyanakkor 410 éve kezdődött

el a Bocskai-szabadságharc. A versenyző csapatok célja az volt, hogy megszorongassák az elmúlt években szinte mindenik egyházmegyei vetélkedőn sziporkázó mikolai ifjakat, azonban ezt a célt idén sem tudta egyetlen csapat sem teljesíteni, hiszen az elődöntőt szombaton Mikola toronymagasan nyerte (54,5 pont). Második helyen az ombodiak (41,5), harmadik helyen pedig az eddig szinte állandó ezüstérmes erdődiek végeztek (36,66). A házigazda „láncosiak” lecsúsztak a dobogóról (35,5), ők a negyedik helyen, a kültelkiek (33,4) az ötödik helyen végeztek, a Szatmári Egyházmegye 45 gyülekezetéből pedig az előkelő hatodik helyet a kisbábonyiak nyerték el.

Két hét múlva Erdődön az első négy helyezett: Mikola, Ombod, Erdőd és a Láncos csapata méretkezhet meg a megyeközi döntőn, melyre minden fiatalt, így az elődöntőn részt vevőket is szeretettel várják a szervezők. A szombati versenyen jelen levő hat csapat tagjai mindenképpen gazdagodtak, mert alaposabban megismerhettek két csodálatos, Krisztusra mutató történelmi alakot: Kálvint és Bocskait. A szervezők köszönetüket fejezték ki a Szatmár-Láncos templom gyülekezetének s a csapatokat felkészítő lelkészeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...