Mikrobuszt kapott az alapítvány
Utoljára módositva: 2019-10-16 08:54:02

Betegszállításra használható járművet kapott a napokban adományként a németországi Darmstadt-Dieburg megyei prefektúrától a szatmárnémeti Maurer Alapítvány.

„A partnerrégió képviselői rögtön segítő kezet nyújtottak, amikor kérésünkkel feléjük fordultunk” — mondta el az ügy kapcsán Maurer Róbert, az alapítvány elnöke —, és mivel gyors segítséget akartak nyújtani az alapítványnak, ezért a darmstadt-dieburgi adminisztráció a flottájából adományozott egy mikrobuszt, amelynek az állapota teljesen újszerű. Ilyen rövid idő alatt egy mentőautó beszerzése nem volt kivitelezhető, de hogy segíteni tudják a betegszállítás zökkenőmentességét, a civil jármű rendelkezésünkre bocsátása mellett döntöttek.”

A németországi megye vezetése ismeri a Maurer Alapítvány humanitárius területen kifejtett munkáját és a szatmári régióban élő, szociálisan rászorulók helyzetét, amelyről a Német Demokrata Fórumon és az alapítványon keresztül rendszeresen értesülnek, ezért reagáltak gyorsan a megkeresésre, mutatott rá Maurer: ez a busz nem csak jelentős anyagi értékkel bír, hanem a partnerkapcsolat megerősítését és a társadalmi szerepvállalást is jelképezi.

A Maurer Alapítvány ezúton is köszönetét fejezi ki Darmstadt-Dieburg megye prefektusának és vezetőségének a hesseni tartományából az adományért. Különös köszönet illeti Klaus Peter Schellhaas kerületi prefektust, aki személyesen adta át a buszt Maurer Róbertnek, az alapítvány elnökének, továbbá Bärbel Hille partnerségi felelőst, Rosemarie Lücköt, dr. Albrecht Achillest és Heiko Handschuh-t, a delegáció tagjait, hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...