Mikrofonügy a városházán
Utoljára módositva: 2014-07-02 10:17:12

Nem hivatalosan mikrofonokról, hivatalosan „fehér színű műanyag darabokról” van szó.

A Lakossági Tájékoztató Iroda

Érdekes módon épp az utóbbi időben szóbeszéd tárgyát képező, különböző irodavezetői és szolgálat-vezetői állásokat is érintő városházi szerkezeti átalakításokról szóló nyilvános és nem nyilvános tárgyalások idején kerültek elő lehallgatásra alkalmas eszközök a polgármesteri hivatalból. Dorel Coica polgármester Ausztriában van, az őt helyettesítő Radu Roca alpolgármester nem kívánt állást foglalni a „lelet” ügyében.

“Nem tudom, hogy mikrofonokról van-e szó vagy cukorkatartókról — reagált lapunk megkeresésére a szatmárnémeti alpolgármester, annyit mondhatok csak, hogy három darab fehér műanyag valamiről kell megállapítania valakiknek, hogy mik azok.” A nem hivatalos információk szerint három különböző irodában találták meg ezeket, Roca szerint a földszinti, tizenegyes számú Lakossági Tájékoztató Irodából hozta elő valaki, akinek kilétét szintén szeretné bizalmasan kezelni.

Az ügy másik érdekessége nem csak az, hogy a hivatalban is nagy port kavaró szerkezeti-felépítési átalakításhoz vezető szervezkedés hajrájában, hanem az is, hogy tíz, mások szerint tizenöt nappal ezelőtti felfedezésről van szó. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért épp most jutott napvilágra az ügy, erre Roca, aki annak ellenére, hogy furcsállja a dolgot, tegnap még szintén nem akart egyértelmű választ adni.

Az asztallap alá ragasztható szerkezetekről szóló nem hivatalos információk szerint ezek nem felvevő, csak hangot érzékelő és azt továbbító, rövid hatótávolságú mikrofonok voltak, „házon belüli” hatótávolsággal.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...