Milyen buszokat akarnak?
Utoljára módositva: 2017-07-14 17:54:51

Még egy tanácsi döntés kell ahhoz, hogy megindíthassa a buszlízinghez szükséges közbeszerzési eljárást a Transurban, most tényleg modern buszokat szeretne a szatmárnémeti közszállítás.

Látnak esélyt rá, hogy még idén lezáruljon a közbeszerzés

Készül a szatmárnémeti buszlízing tenderfüzete, körvonalazódik lassan, hogy milyen járműveket szeretne bérelni a Transurban, nagy körültekintéssel kell elkészítsék a közbeszerzést, ha nem akarják, hogy elhúzódjon a végleges eredményhirdetés az óvások miatt. Ionuţ Bujor, a Transurban vezérigazgatója szerkesztőségünknek elmondta, semmit nem szeretnének a véletlenre bízni, ezért tanácsi határozat is lesz a kiírással kapcsolatban, ha minden jól halad már e hónap végén láthatják a tenderfüzet részleteit a városi testület tagjai.

A lízingelni szándékozott buszok márkája nem ismert, Bujor szerint ezt nem is lehet feltételként megszabni a kiírásban, egyebek mellett a bérelni szándékozott buszok technikai paraméterei, felszereltsége és a szerződés költségei azok a részletek, amelyek alapján eldől a verseny. A ma elérhető legkorszerűbb buszokat szeretné járatba állítani Szatmárnémetiben a társaság, szögezte le Bujor, olyanokat, amelyek utastere fűthető és hűthető is, alacsony padlózatúak és megoldott legalább egy ajtón át a mozgássérültek le- és felszállása. Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, dízel-meghajtású buszokat akar a Transurban, tíz darab tizenkét méteres és öt darab nyolc méter hosszú buszra van igény. Hat évig, hetvennégy részletben fogja fizetni a város a tizenöt új busz lízingköltségeit.

A legapróbb eleme sem lehet diszkriminatív a pályázatnak, hívta fel a figyelmet a vállalat vezérigazgatója, ezért nem lehet kikötés a járművek márkája sem, tanulságos példaként hozta fel a kolozsvári busztársaság esetét, ahol már szinte biztos volt, hogy Mercedes buszokat fognak vásárolni, de egy apró formai hiba miatt benyújtott óvás hónapokig nyújtotta el a közbeszerezési eljárás befejezését.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. július 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 teáskanál rumaroma vagy rum, 1 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 ...