Milyen buszokat akarnak?
Utoljára módositva: 2017-07-14 17:54:51

Még egy tanácsi döntés kell ahhoz, hogy megindíthassa a buszlízinghez szükséges közbeszerzési eljárást a Transurban, most tényleg modern buszokat szeretne a szatmárnémeti közszállítás.

Látnak esélyt rá, hogy még idén lezáruljon a közbeszerzés

Készül a szatmárnémeti buszlízing tenderfüzete, körvonalazódik lassan, hogy milyen járműveket szeretne bérelni a Transurban, nagy körültekintéssel kell elkészítsék a közbeszerzést, ha nem akarják, hogy elhúzódjon a végleges eredményhirdetés az óvások miatt. Ionuţ Bujor, a Transurban vezérigazgatója szerkesztőségünknek elmondta, semmit nem szeretnének a véletlenre bízni, ezért tanácsi határozat is lesz a kiírással kapcsolatban, ha minden jól halad már e hónap végén láthatják a tenderfüzet részleteit a városi testület tagjai.

A lízingelni szándékozott buszok márkája nem ismert, Bujor szerint ezt nem is lehet feltételként megszabni a kiírásban, egyebek mellett a bérelni szándékozott buszok technikai paraméterei, felszereltsége és a szerződés költségei azok a részletek, amelyek alapján eldől a verseny. A ma elérhető legkorszerűbb buszokat szeretné járatba állítani Szatmárnémetiben a társaság, szögezte le Bujor, olyanokat, amelyek utastere fűthető és hűthető is, alacsony padlózatúak és megoldott legalább egy ajtón át a mozgássérültek le- és felszállása. Euro 6-os környezetvédelmi besorolású, dízel-meghajtású buszokat akar a Transurban, tíz darab tizenkét méteres és öt darab nyolc méter hosszú buszra van igény. Hat évig, hetvennégy részletben fogja fizetni a város a tizenöt új busz lízingköltségeit.

A legapróbb eleme sem lehet diszkriminatív a pályázatnak, hívta fel a figyelmet a vállalat vezérigazgatója, ezért nem lehet kikötés a járművek márkája sem, tanulságos példaként hozta fel a kolozsvári busztársaság esetét, ahol már szinte biztos volt, hogy Mercedes buszokat fognak vásárolni, de egy apró formai hiba miatt benyújtott óvás hónapokig nyújtotta el a közbeszerezési eljárás befejezését.

Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...