Minden iskolatáska plusz egy lehetőség
Utoljára módositva: 2017-08-22 18:19:50

A Caritas iskolatáska-gyűjtési akciót szervez augusztus 28. és szeptember 8. között a Barátság Ház 0–8. osztályos diákjai részére.

A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása

70 gyermekkel foglalkozik nap mint nap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Ház Nyitott Szociális Központja. A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása, hogy feleljenek meg az iskolai elvárásoknak, és legyenek képesek tartani a lépést az ismeretek elsajátításában a többi gyerekkel. A tanulásban való segítésük, az iskolában való megtartásuk által esélyt kapnak arra, hogy felnőttkorukra a szatmári közösség aktív és értékes tagjaivá válhassanak.

Ön is segíthet!

Jelenleg még nyári fejlesztő foglalkozások folynak a Barátság Házban, de a gyerekek már izgatottan készülnek az iskolakezdésre. A legnagyobb gond ilyenkor az iskolatáska, hiszen mindennap viselik a gyerekek, és ezért fontos számukra, hogy az olyan legyen, ami tetszik is nekik, amilyet az osztálytársaik is hordanak. Ebben kéri a Caritas a lakosság segítségét. Ha van a családjában iskolás gyermek, aki új iskolatáskával kezdi a tanévet, lecserélt, használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáját ne dobja ki, hanem adományozza a Barátság Ház kedvezményezettjeinek! Egy mutatós iskolatáska nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerek örömmel és szívesen járjon iskolába. Az adományozásra szánt iskolatáskákat a Caritas Szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú lakosok augusztus 28. és szeptember 8. között, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Minden segítséget szívből köszönnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...