Minden iskolatáska plusz egy lehetőség
Utoljára módositva: 2017-08-22 18:19:50

A Caritas iskolatáska-gyűjtési akciót szervez augusztus 28. és szeptember 8. között a Barátság Ház 0–8. osztályos diákjai részére.

A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása

70 gyermekkel foglalkozik nap mint nap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Ház Nyitott Szociális Központja. A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása, hogy feleljenek meg az iskolai elvárásoknak, és legyenek képesek tartani a lépést az ismeretek elsajátításában a többi gyerekkel. A tanulásban való segítésük, az iskolában való megtartásuk által esélyt kapnak arra, hogy felnőttkorukra a szatmári közösség aktív és értékes tagjaivá válhassanak.

Ön is segíthet!

Jelenleg még nyári fejlesztő foglalkozások folynak a Barátság Házban, de a gyerekek már izgatottan készülnek az iskolakezdésre. A legnagyobb gond ilyenkor az iskolatáska, hiszen mindennap viselik a gyerekek, és ezért fontos számukra, hogy az olyan legyen, ami tetszik is nekik, amilyet az osztálytársaik is hordanak. Ebben kéri a Caritas a lakosság segítségét. Ha van a családjában iskolás gyermek, aki új iskolatáskával kezdi a tanévet, lecserélt, használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáját ne dobja ki, hanem adományozza a Barátság Ház kedvezményezettjeinek! Egy mutatós iskolatáska nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerek örömmel és szívesen járjon iskolába. Az adományozásra szánt iskolatáskákat a Caritas Szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú lakosok augusztus 28. és szeptember 8. között, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Minden segítséget szívből köszönnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...