Minden iskolatáska plusz egy lehetőség
Utoljára módositva: 2017-08-22 18:19:50

A Caritas iskolatáska-gyűjtési akciót szervez augusztus 28. és szeptember 8. között a Barátság Ház 0–8. osztályos diákjai részére.

A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása

70 gyermekkel foglalkozik nap mint nap a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Barátság Ház Nyitott Szociális Központja. A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása, hogy feleljenek meg az iskolai elvárásoknak, és legyenek képesek tartani a lépést az ismeretek elsajátításában a többi gyerekkel. A tanulásban való segítésük, az iskolában való megtartásuk által esélyt kapnak arra, hogy felnőttkorukra a szatmári közösség aktív és értékes tagjaivá válhassanak.

Ön is segíthet!

Jelenleg még nyári fejlesztő foglalkozások folynak a Barátság Házban, de a gyerekek már izgatottan készülnek az iskolakezdésre. A legnagyobb gond ilyenkor az iskolatáska, hiszen mindennap viselik a gyerekek, és ezért fontos számukra, hogy az olyan legyen, ami tetszik is nekik, amilyet az osztálytársaik is hordanak. Ebben kéri a Caritas a lakosság segítségét. Ha van a családjában iskolás gyermek, aki új iskolatáskával kezdi a tanévet, lecserélt, használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáját ne dobja ki, hanem adományozza a Barátság Ház kedvezményezettjeinek! Egy mutatós iskolatáska nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerek örömmel és szívesen járjon iskolába. Az adományozásra szánt iskolatáskákat a Caritas Szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú lakosok augusztus 28. és szeptember 8. között, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. Minden segítséget szívből köszönnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...