Minden propagandaanyagot el kell tüntetni péntek éjfélig
Utoljára módositva: 2019-04-24 15:32:14

Az európai parlamenti választáson részt vevő jelölteknek el kell távolítaniuk április 26-án éjfélig minden bannert, népszerűsítő és reklámanyagot, ellenkező esetben szankciókra számíthatnak – figyelmeztetett szerdán Florin Mituleţu-Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke.

Mituleţu-Buică sajtótájékoztatón közölte, hogy április 27-én kezdődik a választási kampány, és ennek időszakában új szabályok lépnek érvénybe, így a pártok által eddig közzétett reklámplakátokat és más népszerűsítő anyagokat 26-a éjfélig el kell tüntetni. Ellenkező esetben büntetés vár az illető pártra vagy jelöltre – tette hozzá.

Az április 26-a után közterületen hagyott reklámanyagok észlelése esetén a megyei választási irodáknál lehet feljelentést tenni, és ilyen esetekben a választási iroda, a helyi polgármesteri hivatal, illetve a helyi rendőrség feladata lesz ezek megsemmisítése. A szankciókat szintén a helyi hatóságok szabják majd ki.

A választási kampányban csak a 334-es törvényben jóváhagyott méretű plakátok használata lesz megengedett, és ezeket csak a kimondottan e célból kijelölt helyeken lehet majd elhelyezni. Minden, a törvény előírásainak nem megfelelő propagandaanyag használata tilos.

Az Állandó Választási Hatóság 2.264.000 lejre rendelt szavazólapokat. Március 31-én 18.948.141 volt a szavazati joggal rendelkező román állampolgárok száma. A hivatalos nyilvántartásban 696.398, külföldi lakhellyel, illetve külföldön élő román állampolgároknak járó speciális útlevéllel (CRDS-útlevél) rendelkező személy szerepel.

A szavazás napján nyitva lesznek a lakosság-nyilvántartási irodák, és sürgősségi eljárással is ki fogják állítani a személyazonossági igazolványokat.

Az európai parlamenti választásokat megelőző kampány április 27-én, szombaton veszi kezdetét. Az EP-választást május 26-án tartják Romániában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...