Minden propagandaanyagot el kell tüntetni péntek éjfélig
Utoljára módositva: 2019-04-24 15:32:14

Az európai parlamenti választáson részt vevő jelölteknek el kell távolítaniuk április 26-án éjfélig minden bannert, népszerűsítő és reklámanyagot, ellenkező esetben szankciókra számíthatnak – figyelmeztetett szerdán Florin Mituleţu-Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke.

Mituleţu-Buică sajtótájékoztatón közölte, hogy április 27-én kezdődik a választási kampány, és ennek időszakában új szabályok lépnek érvénybe, így a pártok által eddig közzétett reklámplakátokat és más népszerűsítő anyagokat 26-a éjfélig el kell tüntetni. Ellenkező esetben büntetés vár az illető pártra vagy jelöltre – tette hozzá.

Az április 26-a után közterületen hagyott reklámanyagok észlelése esetén a megyei választási irodáknál lehet feljelentést tenni, és ilyen esetekben a választási iroda, a helyi polgármesteri hivatal, illetve a helyi rendőrség feladata lesz ezek megsemmisítése. A szankciókat szintén a helyi hatóságok szabják majd ki.

A választási kampányban csak a 334-es törvényben jóváhagyott méretű plakátok használata lesz megengedett, és ezeket csak a kimondottan e célból kijelölt helyeken lehet majd elhelyezni. Minden, a törvény előírásainak nem megfelelő propagandaanyag használata tilos.

Az Állandó Választási Hatóság 2.264.000 lejre rendelt szavazólapokat. Március 31-én 18.948.141 volt a szavazati joggal rendelkező román állampolgárok száma. A hivatalos nyilvántartásban 696.398, külföldi lakhellyel, illetve külföldön élő román állampolgároknak járó speciális útlevéllel (CRDS-útlevél) rendelkező személy szerepel.

A szavazás napján nyitva lesznek a lakosság-nyilvántartási irodák, és sürgősségi eljárással is ki fogják állítani a személyazonossági igazolványokat.

Az európai parlamenti választásokat megelőző kampány április 27-én, szombaton veszi kezdetét. Az EP-választást május 26-án tartják Romániában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...