Mindenféle ügyek a fogadóórán
Utoljára módositva: 2018-06-14 18:31:12

Közterület-használattal, rossz helyre felépített, az átjárást megakadályozó kerítéssel, ivóvízszolgálattal kapcsolatos ügyekkel keresték fel a szatmárnémeti polgármestert csütörtökön.

Közterületre épített kerítés nehezíti a közlekedést Szatmárnémetiben, a Szigetlanka utcán, kereste fel panaszával az egyik telektulajdonos tegnapi fogadóóráján Kereskényi Gábor polgármestert. Közterületre épített kerítésekről van szó, mondta el a panaszos és az ezeket felépítők is elismerik, hogy nem saját telkük szélén húzták fel az elválasztót, ám városházi bontási felszólításra várnak. A beszámolóból kiderült, hogy egy, a telkek vége felől megközelíthető területre való szabad bejárást nehezítik meg a kerítések, míg ezek állnak, csak az építőt megkérve tudnak bejutni a saját területükre, ettől a bosszúságtól szabadulnának meg az érintettek a kerítések lebontásával.

Ki lesznek küldve a felszólítások, nyugtatta meg a panaszost a polgármester, mindenkinek vissza kell húzódnia a kerítéssel a saját telkére, meg fog szűnni az átjárás meggátolása.

A városszéli farmoknál, az Aurel Vlaicu utca 92. szám alatti címen található tömbházak egyik lakásában élő lakó is ott volt a tegnapi fogadóórán, aki a hiányzó közvilágítás és vezetékesvíz-szolgáltatás hiányát hozta fel. A polgármester behívatta az épp a városházán tartózkodó Apaserv-igazgatót tisztázni a csapvízzel kapcsolatos ügyet, Leitner János elmondta, a szolgáltatás megindításához szükséges szivattyúállomást megvették, tudomása szerint a szennyvízelvezetés már meg van oldva, de a magasan álló talajvíz miatt nem tudnak dolgozni. Ha vége a csapadékos időjárásnak és várhatóan egy hónap múlva csökken a talajvíz szintje, be fogják üzemelni a vízpumpát. Közvilágítás is lesz, a polgármester még a fogadóóra idején utasította a városházi illetékest, hogy az Electrica az elvárásnak eleget téve az átfogó közvilágítási fejlesztési projektről válassza le az itteni hálózatépítést és ez legyen külön megoldva.

Fagylaltgépet állított volna sugárúti boltja elé egy vállalkozó, azért kereste fel a polgármestert, hogy ezt engedje meg. A polgármester felvilágosította, hogy új szelek fújnak a városi közterület-használatot illetően, városi tanácsi rendelet mondja ki, hogy különféle vendéglátóipari kis- és nagy gépekkel nem lehet elfoglalni az utcák járdáit, vagy a parkok sétányait, különösen érvényes ez egy olyan zsúfolt útvonalán a városnak, mint amilyen a sugárút.

Terasznyitással kapcsolatban is kereste a polgármestert egy báros, aki több lakótelepen is működtet italmérést. Kereskényi elmondta neki, hogy rosszul megválasztott aspektus miatt nem kapott ezek esetében működési engedélyt, de ha sikerül egységes összképet kialakítania székek, asztalok, díszkerítés és ernyők között, főleg ha ez a szomszédos bárok kinézetéhez is illeszkedik, meg fogja kapni a terasznyitási engedélyt.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...