Mindenféle ügyek a fogadóórán
Utoljára módositva: 2018-06-14 18:31:12

Közterület-használattal, rossz helyre felépített, az átjárást megakadályozó kerítéssel, ivóvízszolgálattal kapcsolatos ügyekkel keresték fel a szatmárnémeti polgármestert csütörtökön.

Közterületre épített kerítés nehezíti a közlekedést Szatmárnémetiben, a Szigetlanka utcán, kereste fel panaszával az egyik telektulajdonos tegnapi fogadóóráján Kereskényi Gábor polgármestert. Közterületre épített kerítésekről van szó, mondta el a panaszos és az ezeket felépítők is elismerik, hogy nem saját telkük szélén húzták fel az elválasztót, ám városházi bontási felszólításra várnak. A beszámolóból kiderült, hogy egy, a telkek vége felől megközelíthető területre való szabad bejárást nehezítik meg a kerítések, míg ezek állnak, csak az építőt megkérve tudnak bejutni a saját területükre, ettől a bosszúságtól szabadulnának meg az érintettek a kerítések lebontásával.

Ki lesznek küldve a felszólítások, nyugtatta meg a panaszost a polgármester, mindenkinek vissza kell húzódnia a kerítéssel a saját telkére, meg fog szűnni az átjárás meggátolása.

A városszéli farmoknál, az Aurel Vlaicu utca 92. szám alatti címen található tömbházak egyik lakásában élő lakó is ott volt a tegnapi fogadóórán, aki a hiányzó közvilágítás és vezetékesvíz-szolgáltatás hiányát hozta fel. A polgármester behívatta az épp a városházán tartózkodó Apaserv-igazgatót tisztázni a csapvízzel kapcsolatos ügyet, Leitner János elmondta, a szolgáltatás megindításához szükséges szivattyúállomást megvették, tudomása szerint a szennyvízelvezetés már meg van oldva, de a magasan álló talajvíz miatt nem tudnak dolgozni. Ha vége a csapadékos időjárásnak és várhatóan egy hónap múlva csökken a talajvíz szintje, be fogják üzemelni a vízpumpát. Közvilágítás is lesz, a polgármester még a fogadóóra idején utasította a városházi illetékest, hogy az Electrica az elvárásnak eleget téve az átfogó közvilágítási fejlesztési projektről válassza le az itteni hálózatépítést és ez legyen külön megoldva.

Fagylaltgépet állított volna sugárúti boltja elé egy vállalkozó, azért kereste fel a polgármestert, hogy ezt engedje meg. A polgármester felvilágosította, hogy új szelek fújnak a városi közterület-használatot illetően, városi tanácsi rendelet mondja ki, hogy különféle vendéglátóipari kis- és nagy gépekkel nem lehet elfoglalni az utcák járdáit, vagy a parkok sétányait, különösen érvényes ez egy olyan zsúfolt útvonalán a városnak, mint amilyen a sugárút.

Terasznyitással kapcsolatban is kereste a polgármestert egy báros, aki több lakótelepen is működtet italmérést. Kereskényi elmondta neki, hogy rosszul megválasztott aspektus miatt nem kapott ezek esetében működési engedélyt, de ha sikerül egységes összképet kialakítania székek, asztalok, díszkerítés és ernyők között, főleg ha ez a szomszédos bárok kinézetéhez is illeszkedik, meg fogja kapni a terasznyitási engedélyt.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A királynő kutyája
Ma, 15:00
A brit monarchia nagy napra ébredt, mikor Fülöp herceg egy csöpp corgival ajándékozta meg II. Erzsébetet, a híresen kutyabarát királynőt. A Buckingham palota eddig is az ugatástól volt hangos, de most az új jövevény, az izgága, rosszcsont, és irtó cuki Rex minden szabályt felrúg, amit négy tappancs csak felrúghat. Egyik csíny követi a másikat, de a bájos pofinak senki nem tud ellenállni. Ám mikor egy véletlen folytán Rex az utcára kerül, a luxus élet tovaszáll és hirtelen minden a feje tetejére
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Marvel kapitány
Ma, 16:50
A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bazi nagy francia lagzik 2.
Ma, 19:10
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni tavasszal?
Ünnepek után kell egy kis diéta
Mindig tartok néhány napos böjtöt, hogy kitisztuljon a szervezet
Fontos a méregtelenítés tavasszal, készülni kell a nyárra
Nem fogllkozom ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 19.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...