Mindenkinek ki kell fizetni a büntetést!
Utoljára módositva: 2013-07-16 09:47:21

A parkolási bírságok kifizetése alól nem olyan könnyű kibújni, mint ahogyan a szóbeszéd tartja.

 

A helyszínen csak értesítő kerül az ablaktörlő alá

Nem lehet jogi kiskapukat használva kibújni parkolási bírságok kifizetése alól Szatmárnémetiben, szögezte le Liviu Manita, a parkolási felügyelet beavatkozási osztályának vezetője lapunknak adott nyilatkozatában. Elhanyagolható azok száma, akik bíróságon támadják meg a jegyzőkönyvet és a bíró igazat is ad nekik, folytatta Manita, a parkolási felügyelet ugyanis úgy jár el, ahogy azt az előírások megkövetelik.

 

Ki követte el?

 

Az érvényes parkolójegy nélkül a fizetős övezetben talált autók szélvédőire a parkolási felügyelők nem jegyzőkönyvet biggyesztenek, hanem egy értesítőt, amelyikben a helyzet tisztázására szólítják fel a jármű vezetőjét vagy tulajdonosát: a felügyelet Szamos piaci székházában nevezze meg, ki követte el a kihágást, ki parkolt le az autóval és hagyta ott parkolójegy nélkül. Amennyiben nincs megnevezett személy, a jegyzőkönyvet az autó tulajdonosának nevére állítják ki, ezeket a gépjármű-nyilvántartótól kapják meg, az autó rendszáma alapján.

A parkolási felügyeletnek a vétség elkövetésétől számított hat hónapon belül jegyzőkönyvben is foganatosítania kell az eset tényét, ha ebből az időből kifutnak, az ügynek vége. Ám ez eddig még sohasem történt meg, tette hozzá Manita, még a legbonyolultabb esetekben is két három hónap alatt eljutnak hozzánk az autó tulajdonosának adatai.

 

Át kell íratni

 

Nagyon sok olyan esettel találkoznak a parkolási felügyeletnél, amikor olyan autó kerül a bírságolási körforgásba, amelyiknek tulajdonosa úgy kapja kézhez a jegyzőkönyvet, hogy már nem is övé az autó, azt már korábban eladta, csak az átíratását nem végezték el. Az ilyen személy általában perel, ám a bíróság elutasítja a keresetet mondván, akinek a nevén szerepel az autó, az felel is érte!

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. május 25.
Sokszor elkedvetleníti az örökös pénzzavar, de most alkalma nyílik rá, hogy komolyabb tartalékra tegyen szert, persze csak ha képes megállni, hogy azonnal elköltse.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. május 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé, 2 ek. holland kakaópor, 10 dkg vaj (+ a tepsihez), 4 db tojás, 15 dkg ...