Mindennapi problémákkal a prefektusi fogadóórán
Utoljára módositva: 2016-07-06 09:33:12

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal keddenként tartott fogadóórája nagy népszerűségnek örvend a lakosság körében. A tegnap tartott meghallgatásra nyolc állampolgár iratkozott fel. Ahogy az minden alkalommal lenni szokott, most sem hiányoztak a földügyek és a hibásan kiállított tulajdonlappal kapcsolatos problémák sem.

 

A krasznaterebesi férfi a tegnapi fogadóórán

Egyik esetben egy krasznaterebesi lakos panaszkodott a vízszolgáltató, az Apaserv Rt. szerződésszegésére. Mint a férfi elmondta, 2012 áprilisában kötött szerződést a céggel. Nincs vízórája, hanem átalánydíjat fizet az elhasznált vízmennyiségért. Az átalánydíjas rendszerben egy személyre 4 köbméter vizet számítottak a szerződés aláírásakor (ami 5 évre szól!), tehát ketten a feleségével 8 köbméter vizet kellett hogy fizessenek. Egy évre rá aztán az Apaserv egyoldalúan, önkényesen megváltoztatta a szerződést, és most már fejenként 6,3 köbméter vizet számláz ki az ügyfélnek, ami azt jelenti, hogy naponta 400 liter vizet kellene elhasználjanak. Mint megfogalmazta, ha medencéjük lenne, akkor sem tudna ennyi vizet elhasználni. Bár a szerződésmódosításra csak az ügyben érdekelt másik/többi fél beleegyezésével kerülhet sor, a szolgáltató ezt figyelembe se vette, sőt, nemcsak a köbmétermennyiséget, hanem az árat is módosította a szerződés lejárta előtt. Mikor a panaszos felkereste a problémával az Apaserv igazgatóját, Dan Stegereant, akkor az volt a válasz, hogy ő nem jogász, az ügyfél pedig szereltessen vízórát. A panaszos szerint igazgatóként kötelessége lenne áttanulmányozni az általa vezetett cég működésével kapcsolatos törvényeket, határozatokat, hogy a hatályos jogszabályokat ne szegjék meg. A témával kapcsolatban Florin Găzdac tanácsadó írásban ígért választ a krasznaterebesi férfinek.

 

Panasz a bűz miatt

 

Az állattartás is szóba került a fogadóórán, a tasnádi ortodox parókia melletti egyik telken állatokat tartanak. A férfi, aki szót emelt a bűz ellen, elmondta, hogy 2009-ben reklamálta először ezt a tarthatatlan helyzetet a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóságnál. Az akkori ellenőrzés annyival zárult, hogy az állatok gazdája a település határától 200 méterre kell elköltöztesse az állományt, ami azóta sem történt meg. A panaszos két állami gondozott gyermek nevelését is ellátja, akiket rendben, tisztaságban és rendezett környezetben kell nevelnei. Florin Găzdac tanácsadó azt kérte a panaszostól, hogy fogalmazzon meg egy petíciót, és rövid időn belül írásban fog válaszolni a hivatal.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. november 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...