Mindjárt készen van a kispiac
Utoljára módositva: 2019-07-16 09:16:25

Tavaly októberben kezdték a felújítást, s a munka jelenlegi állása szerint úgy néz ki, hogy körülbelül egy hónap múlva használatba vehetik árusok és vásárlók a kispiac nagyobbik felét is.

Most kértek jelentést a kivitelezőtől arról, hogy áll a munkával, tájékoztatta lapunkat a szatmárnémeti kispiacon zajló felújításról Kereskényi Gábor. A polgármester elmondta, hogy az ígéret arról szól, hogy egy hónap múlva már használható lesz a piac régi területe, úgyhogy augusztus végére visszatérhet a megszokott kerékvágásba az élet a piacon. A beszélgetés során úgy tájékoztatták, hogy szombaton következik a tető felszerelése, jövő héten pedig az árusok asztalai fognak érkezni, amelyek négy sorban lesznek majd kitéve a piactéren; augusztusra pedig készen lesz az új tejtermékcsarnok is, részletezte a polgármester, ahol télen fűtött, nyáron pedig hűtött körülmények között lehet majd értékesíteni a házi tejet, túrót, tejfölt, sajtot, tojást — ennek a helyiségnek lesz külön mosdója és öltözője is, és minden árus külön hűtőben tárolhatja majd a portékáját.

 

Új asztalok, vízcsapok

 

Új, üvegszálból készült asztalok lesznek majd a földszinti zöldség-gyümölcs piac árusai előtt, mondta még el Kereskényi, a higiénia érdekében itt is lesz egy hosszanti csorgó, amelyik alatt kezet lehet mosni, ebből vizet lehet szedni, vagy a gyümölcsöket megtisztítani. A közvécé már korábban elkészült, azt a régi helyén, a piac hátsó traktusában hagyták és hozták helyre, a vadonatúj, szép tiszta illemhely már most is használható.

 

Ötven árushely

 

Átfogó felújítás kezdődött tavaly a kispiacon, emlékeztetett Kereskényi, hiszen a víz-, csatorna- és villamos hálózatot is kicserélték, az egész piacteret újraburkolták, és az egész fedett lesz. Úgy szólt az egyezség, hogy a Wolfenbüttel és a Paris utca felőli széleken lévő kőépületek megmaradnak, hiszen magánkézben vannak, viszont ezek tulajdonosai is hozzájárulnak az összképhez, és ugyanolyan színűre festik majd az épületeket, mint amilyen színt kap majd a piac épülete.

A kispiacot mintegy harminc-negyven termelő és kereskedő keresi fel, a legtöbben jellemzően pénteken és szombaton jönnek ki eladni. Ha elkészülnek a felújítással, mintegy ötven eladónak lesz hely a piacon; úgy észszerűsítettek tervezéskor, hogy több legyen a férőhely itt, hiszen Szatmárnémeti egy népszerű vásárteréről van szó.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...