Mindkét kupameccs Târgoviştén
Utoljára módositva: 2015-09-22 18:06:26

A CSM Târgovişte nem akar feleslegesen szatmári útra költeni, ezért kérte, hogy a Román Kupa mindkét meccsét rendezzék a Dâmboviţa megyei településen. Neagu, természetesen, rábólintott.

Valeriu Neagu

Többféleképpen magyarázzák azt, hogy a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata miért csak októberben mutatkozik be a hazai közönség előtt, viszont a válasz egyszerű: az idei felállásban mindegy, hol játszik és hol kap ki a csapat. Vélhetően erre gondolt Valeriu Neagu klubelnök is, aki rábólintott a CSM Târgovişte kérésére, és a Román Kupa oda-visszavágó mérkőzését idegenben játssza Gamaleţ Ibolya vezetőedző csapata. Így Neagu tett egy szívességet és a dâmboviţai csapatot megkímélte egy hosszú, költséges úttól, míg a VSK mélyen a zsebébe kell nyúljon, hogy az utazási költségek mellett legalább két éjszakai szállást és három napi étkezést is biztosítson a lányoknak.

Az is lehet, hogy mindez „felsőbb utasításra” történt, mivel úgy tűnik, hogy a Târgoviştét még a román szövetség (FRB) is védi. A komoly anyagi gondokkal küzdő bajnokcsapat kérésére ugyanis a FRB még a Szuperkupa-mérkőzést is eltörölte, ami természetesen nagy felháborodást keltett a Román Kupa-győztes Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC csapatánál.

Szomorú, hogy a VSK gondjai senkit sem érdekelnek, még a klubelnököt sem, aki tovább folytatja romboló munkáját. Az egyetlen reménység, Tarţa-Laza Enikő is elhagyta a csapatot, az Aradi ICIM-hez szerződött. Így a VSK rutinos játékos nélkül maradt, és csak „kislányokkal” játssza végig a bajnokságot. A VSK még az élvonalban való bennmaradást sem tűzheti ki célként idén, mivel nincs annyi csapat a női bajnokságban, hogy a szezon végén bármelyik is kiessen. Így Neagu és csapata gyakorlatilag céltalanul költheti a klub kasszájában még megmaradt pénzt, mert úgy tűnik, hogy a helyi önkormányzattól ő idén már egy lejt sem kap.

Talán ezt a céltalan költekezést szolgálja az is, hogy szeptember 29-én és 30-án Târgoviştén játszik majd a VSK a Román Kupa első fordulójának oda-visszavágó mérkőzésén.

Úgy tudjuk, hogy talán annyit sikerült „elintézni”, hogy az október 4-i bajnoki idénykezdő fordulóban a VSK hazai pályán rendezhesse az Alexandria elleni „idegenbeli” meccset.

KÉP: neaguKORBEVAGNI7

Valeriu Neagu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...