Minimálbér: emelnék is, nem is
Utoljára módositva: 2019-11-08 13:43:40

Ludovic Orban már jelezte, hogy tart attól, hogy elhagyják az országot a bérmunkában dolgoztató cégek, ha megint emelik a minimálbért; valós gazdasági növekedéstől teszi függővé az emelést.

 

Összevissza beszél Ludovic Orban miniszterelnök, amikor a minimálbér és a nyugdíjak emeléséről kérdezik. Előbbit támogatja, jelentette ki csütörtökön, de nem szeretné, ha negatív hatással lenne a gazdaságra, utóbbit szeretné, de kétmilliárdos hiánytól nyög a nyugdíjkassza. Azt nem mondja, hogy emelni is fogják bármelyiket, óvatosan csak úgy fogalmaz, hogy ő és a kormánypárt támogatják, szeretnék és indokoltnak tartják, de mindkét fajta jövedelem emelkedését csak úgy tudja elképzelni, ha megvan a valós gazdasági háttér, azaz hosszú távra előrelátható, az emeléssel egyenértékű gazdasági növekedés várható, mégpedig olyan mértékű növekedés, amelyik a nyugdíjemelést is elbírja. „Nem szeretnénk úgy minimálbért emelni, hogy az rossz hatással legyen a gazdaságra, főleg, ha ez a rossz hatás azt jelentené, hogy külföldi cégek kivonulnak az országból, és emiatt munkahelyek szűnnek meg” — szögezte le Orban. Orban egyetlen példát sem említett, hogy a korábbi minimálbér-emeléseket követően milyen multinacionális cégek zárták be a kapuikat Romániában, miközben volt olyan időszak, hogy egy év leforgása alatt két ízben is nőtt a minimálbér. A nyugdíjakat pedig az alkotmány védi, mutatott rá a miniszterelnök, volt próbálkozás 15 százalékkal csökkenteni a nyugdíjakat, de azt tulajdonjogi esetként kezeli az alkotmány.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...