Minisztériumi elismerés a karatékának
Utoljára módositva: 2018-06-12 10:52:32

Jutalmazta a világbajnoki pontszerző helyet a Sport- és Ifjúsági Minisztérium.

Vida Ármin karatékát és Magos Róbertet, a Szatmár Megyei Karate Egyesület elnökét is díjazta a szatmári származású Ioana Bran sport- és ifjúsági miniszter.

A Samuraiul SK lázári szekciójának a sportolója tavaly szeptemberben vett részt a Karate Világszövetség (WKF) által Bukarestben rendezett goju ryu világbajnokságon, és az ifik –76 kilogrammos kumite versenyszámában járt közel az éremszerzéshez. Élete első vb-szereplése az ötödik helyet hozta Árminnak.

A lázári srác a román nemzeti válogatott sportolójaként vett részt a vb-n, ahol 31 ország 924 sportolója küzdött meg, a sportminisztérium pedig most jutalmazta a pontozó karatékákat.

„A kitartó munka meghozta gyümölcsét” — fogalmazott Magos Róbert, aki egyben a Samuraiul SK edzője is. Ármin felkészítésében részt vett még Filer Iván és Anzik Arnold is. Magos szerint a szakvezetés azon dolgozik, hogy a tehetséges karatéka közeljövőben egy éremmel térjen haza a vb-ről. „Tudom, hogy eljön neki is az idő, hogy dobogón fog állni. Ehhez viszont folytatnia kell azt a munkát, amit lelkiismeretesen elkezdett” — mondta korábban Magos.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...