Minőségi élőzene a szatmári közönségnek
Utoljára módositva: 2016-05-12 10:30:35

A Szatmárnémeti történelmi központjában található MusiCat Caffé & Pub már 9 éve a szatmári magyar zenei és kulturális élet egyik központi szereplője. Abban a kulturális szegmensben igyekszünk minőségi szórakozási lehetőséget teremteni, amely az utóbbi évek talán a legjobban elhanyagolttá vált: mi továbbra is hiszünk az élőzene létjogosultságában és a magyar nyelvű élőzenét szolgáltató előadókat támogatjuk.

 

A 2007-es alapítás óta számos magyarországi és erdélyi zenei produkciót látott vendégül a Macskához címzett zenei klub, a 2015-ös tulajdonosváltás viszont még inkább előtérbe helyezte az élőzenei fellépéseket: Dr. Boros Rolland és Cseh Tamás (névrokon!) fiatal szatmári zenerajongó-vállalkozókként a 2016-os évre színvonalas zenei élményt és tartalmas élőzenés kikapcsolódást ajánlanak a többezer szatmári fiatalnak.

 

Az őszi Petruska András lemezbemutató koncert teltházas sikere után döntöttük el végképp azt, hogy tovább haladunk a helyes úton: minőségi, fiatalos, feltörekvő, zenei élményt nyújtó hangszeres zenét, magyar előadókat szeretnénk adni a szatmári közönségnek.

2016 elején, együttműködésben a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel sikeresen pályáztunk a Cseh Tamás Program határon túli klubok számára kíírt pályázatára, amelynek keretében 11 magyarországi előadó koncertje került megrendezésre a MusiCat színpadán.

 

Az évad május mostani hétvégéjén kezdődik a fiatalos, különleges zenét játszó Acoustic Loops zenekar koncertjével: május 13-án, péntek este 21.30-tól lépnek színpadra.

A zenekar neve nem ámítás, az akusztikus formáció számaiban nagy szerepet kap a loop pedál, ami azt is lehetővé teszi, hogy több szólamban szólaljon meg az ének. Másik alapvető pillér a szájdob, amit a mai magyarországi könnyűzenei élet egyik legaktívabb tagjának számító Fekete János „Jammal” kelt életre. A tehetséges beatboxer Hien, Tolvai Renáta és Király Viktor mellett is feltűnt már, két csinos és tehetséges kísérője pedig a legismertebb dalok új feldolgozásával fogja elkápráztatni a közönséget!

A hétvégi Szatmári Ifjúsági Napok másik meglepetés-koncertje a Uknow Duó vasárnap esti fellépése lesz: Dörnyei Szabi egyike azoknak a magyarországi tehetséges fiatal zenészeknek, akiket mindenképpen meg szeretnénk mutatni a szatmári közönségnek. Kettőjük játéka fiatalos, improvizatív, akár saját szerzeményeiket, akár feldolgozásokat mutatnak be a színpadon, repertoárjukban new wave pop, swing, jazz elemek keverednek. Kezdés vasárnap 21.30tól, mindkét koncertre 5RON a belépő, asztalt érdemes időben foglalni telefonon vagy a facebook oldalon.

A koncertek a Cseh Tamás Program támogatásával valósulnak meg, ezúton is köszönjük támogatásukat. A magyar élőzene klubszintű, rendszeres szerepeltetésével a MusiCat szinte egyetlenként vállalja fel 2016-ban is a kortárs magyar zenekarok népszerűsítését, a magyar zenei élet kibontakoztatását Szatmárnémetiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a 2019/2020-as évadra szóló színházbérletet?
Igen, az osztállyal együtt csoportos bérletet váltunk évről évre.
Bérletet nem vásárolok, mert kiszámíthatatlan a programom, de rendszeresen eljárok az előadásokra.
Nem az én műfajom a színház, sosem vennék bérletet.
Néhány év nem váltok bérletet, hol pénz, hol időhiány miatt.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...