Minőségi élőzene a szatmári közönségnek
Utoljára módositva: 2016-05-12 10:30:35

A Szatmárnémeti történelmi központjában található MusiCat Caffé & Pub már 9 éve a szatmári magyar zenei és kulturális élet egyik központi szereplője. Abban a kulturális szegmensben igyekszünk minőségi szórakozási lehetőséget teremteni, amely az utóbbi évek talán a legjobban elhanyagolttá vált: mi továbbra is hiszünk az élőzene létjogosultságában és a magyar nyelvű élőzenét szolgáltató előadókat támogatjuk.

 

A 2007-es alapítás óta számos magyarországi és erdélyi zenei produkciót látott vendégül a Macskához címzett zenei klub, a 2015-ös tulajdonosváltás viszont még inkább előtérbe helyezte az élőzenei fellépéseket: Dr. Boros Rolland és Cseh Tamás (névrokon!) fiatal szatmári zenerajongó-vállalkozókként a 2016-os évre színvonalas zenei élményt és tartalmas élőzenés kikapcsolódást ajánlanak a többezer szatmári fiatalnak.

 

Az őszi Petruska András lemezbemutató koncert teltházas sikere után döntöttük el végképp azt, hogy tovább haladunk a helyes úton: minőségi, fiatalos, feltörekvő, zenei élményt nyújtó hangszeres zenét, magyar előadókat szeretnénk adni a szatmári közönségnek.

2016 elején, együttműködésben a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel sikeresen pályáztunk a Cseh Tamás Program határon túli klubok számára kíírt pályázatára, amelynek keretében 11 magyarországi előadó koncertje került megrendezésre a MusiCat színpadán.

 

Az évad május mostani hétvégéjén kezdődik a fiatalos, különleges zenét játszó Acoustic Loops zenekar koncertjével: május 13-án, péntek este 21.30-tól lépnek színpadra.

A zenekar neve nem ámítás, az akusztikus formáció számaiban nagy szerepet kap a loop pedál, ami azt is lehetővé teszi, hogy több szólamban szólaljon meg az ének. Másik alapvető pillér a szájdob, amit a mai magyarországi könnyűzenei élet egyik legaktívabb tagjának számító Fekete János „Jammal” kelt életre. A tehetséges beatboxer Hien, Tolvai Renáta és Király Viktor mellett is feltűnt már, két csinos és tehetséges kísérője pedig a legismertebb dalok új feldolgozásával fogja elkápráztatni a közönséget!

A hétvégi Szatmári Ifjúsági Napok másik meglepetés-koncertje a Uknow Duó vasárnap esti fellépése lesz: Dörnyei Szabi egyike azoknak a magyarországi tehetséges fiatal zenészeknek, akiket mindenképpen meg szeretnénk mutatni a szatmári közönségnek. Kettőjük játéka fiatalos, improvizatív, akár saját szerzeményeiket, akár feldolgozásokat mutatnak be a színpadon, repertoárjukban new wave pop, swing, jazz elemek keverednek. Kezdés vasárnap 21.30tól, mindkét koncertre 5RON a belépő, asztalt érdemes időben foglalni telefonon vagy a facebook oldalon.

A koncertek a Cseh Tamás Program támogatásával valósulnak meg, ezúton is köszönjük támogatásukat. A magyar élőzene klubszintű, rendszeres szerepeltetésével a MusiCat szinte egyetlenként vállalja fel 2016-ban is a kortárs magyar zenekarok népszerűsítését, a magyar zenei élet kibontakoztatását Szatmárnémetiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...