Minősített emberölés történt
Utoljára módositva: 2014-11-12 11:08:51

Több szálon is folyik a nyomozás, zajlanak a kihallgatások a vasárnap éjszaka a a Szamos-töltésen meggyilkolt Dorgai Gabriela ügyében — az áldozatot megerőszakolása közben fojtották meg.

A kiterjedt helyszínelés során számtalan nyomot rögzítettek

Kedden délután, az igazságügyi orvos szakértői boncolást követően, Pop Marinela főügyész rövid közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben megerősíti, hogy az Északi Színház román társulatának művésznője, Dorgai Gabriela minősített emberölés áldozata lett, a nyomozás több szálon is folyik, a rendőrség pedig megkezdte a kihallgatásokat. Meg nem erősített hivatalos források szerint a színésznő halálát fulladás okozta és megerőszakolása közben fojtották meg, s a támadás vadállati brutalitását igazolja az is, hogy a támadás közben több bordája eltört.

Mint arról beszámoltunk, a színésznő félig lemeztelenített és ütésnyomokkal borított holttestét hétfőn 13.30 óra körül találták meg az újközponti Szamos-parton, az ACR szatmárnémeti székházával szemben. Egy, a töltésen kerékpározó fiatal lány vette észre a töltés aljában elhajított rózsaszín-ciklámen színű táskát, illetve több ruhadarabot, s mikor közelebb ment, akkor bukkant rá a part menti bokrok között az élettelen testre. Dorgai Gabrielát utoljára vasárnap este látták életben, a Kutyaszív premierjét követően, 22 óra körül indult haza a Szakszervezetek Művelődési Házától, a töltésen. Az elsődleges feltevések szerint a tettes (vagy tettesek) innen hurcolta le a Szamos-partra. Sajnos, az október elején működésbe helyezett 66 térfigyelő kamerából álló rendszer egyetlen kamerája sem figyeli a Szamos-partot vagy a töltést. Annak ellenére, hogy a töltés a város egyik forgalmas „útvonala”. Igaz, reggel és napközben járnak itt sokan, estefelé már csak a bátrabbak merészkednek ezen az úton hazamenni, hiszen a Szamos partján, illetve a hidak alatt meghúzódó hajléktalanok, szipósok reális veszélyt jelentenek mindenkire. Az azonban, hogy Dorgai Gabriela táskája érintetlenül (nagyobb pénzösszeggel, mobiltelefonnal, személyes tárgyakkal) hevert a töltés tövében, arra enged következtetni, hogy a vasárnap esti gyilkosság tettesét mégsem köztük kell keresni. Kamerák hiányában az új központ e szakaszának közbiztonságát a közösségi rendőrség járőrei (lennének) hivatottak felügyelni. Tény és való, Szatmárnémeti azon megyeközpontok közé tartozik, ahol nagyon magas a bűncselekmények száma. Tény és való: mind a rendőrség, mind a közösségi rendőrség komoly létszámhiánnyal küzd. De az is tény és való: főleg a közösségi rendőrség járőrei messze nem a közbiztonság, a valós közbiztonság felügyeletével vannak elfoglalva. Lelkesen büntetik a szabálytalanul parkoló gépkocsikat, lelkesen büntetik az utcán vagy a parkokban szemetelőket — és kevésbé lelkesen járőröznek a még általuk sem túl biztonságosnak tartott városrészekben. Ha mégannyira a város teljes központjában van is. Pedig bizarr jelenségekben nincs hiány: a Golescu híd lábánál több reggelen keresztül mutogatta magát az iskolába igyekvő fiatal lányoknak egy nagy valószínűséggel pszichés zavarokkal küszködő férfi, aztán ahogy felbukkant, el is tűnt; egy nő betelefonált a egy román nyelvű napilap szerkesztőségébe, mert vasárnap este 22.30 körül az Ady Endre utcán egy maszturbáló férfit látott, aki elkezdte őt követni, a nőnek sikerült beugrania egy taxiba, a férfi pedig a városközpont felé vette útját; gyanúsan viselkedő (és valószínűleg nem teljesen ép elméjű) személyek járják a város utcáit — mindenki látja őket, mindenki fél tőlük, a közbiztonságra „felügyelő” rendőrök mégsem veszik észre őket.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...