Minősített emberölés történt
Utoljára módositva: 2014-11-12 11:08:51

Több szálon is folyik a nyomozás, zajlanak a kihallgatások a vasárnap éjszaka a a Szamos-töltésen meggyilkolt Dorgai Gabriela ügyében — az áldozatot megerőszakolása közben fojtották meg.

A kiterjedt helyszínelés során számtalan nyomot rögzítettek

Kedden délután, az igazságügyi orvos szakértői boncolást követően, Pop Marinela főügyész rövid közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben megerősíti, hogy az Északi Színház román társulatának művésznője, Dorgai Gabriela minősített emberölés áldozata lett, a nyomozás több szálon is folyik, a rendőrség pedig megkezdte a kihallgatásokat. Meg nem erősített hivatalos források szerint a színésznő halálát fulladás okozta és megerőszakolása közben fojtották meg, s a támadás vadállati brutalitását igazolja az is, hogy a támadás közben több bordája eltört.

Mint arról beszámoltunk, a színésznő félig lemeztelenített és ütésnyomokkal borított holttestét hétfőn 13.30 óra körül találták meg az újközponti Szamos-parton, az ACR szatmárnémeti székházával szemben. Egy, a töltésen kerékpározó fiatal lány vette észre a töltés aljában elhajított rózsaszín-ciklámen színű táskát, illetve több ruhadarabot, s mikor közelebb ment, akkor bukkant rá a part menti bokrok között az élettelen testre. Dorgai Gabrielát utoljára vasárnap este látták életben, a Kutyaszív premierjét követően, 22 óra körül indult haza a Szakszervezetek Művelődési Házától, a töltésen. Az elsődleges feltevések szerint a tettes (vagy tettesek) innen hurcolta le a Szamos-partra. Sajnos, az október elején működésbe helyezett 66 térfigyelő kamerából álló rendszer egyetlen kamerája sem figyeli a Szamos-partot vagy a töltést. Annak ellenére, hogy a töltés a város egyik forgalmas „útvonala”. Igaz, reggel és napközben járnak itt sokan, estefelé már csak a bátrabbak merészkednek ezen az úton hazamenni, hiszen a Szamos partján, illetve a hidak alatt meghúzódó hajléktalanok, szipósok reális veszélyt jelentenek mindenkire. Az azonban, hogy Dorgai Gabriela táskája érintetlenül (nagyobb pénzösszeggel, mobiltelefonnal, személyes tárgyakkal) hevert a töltés tövében, arra enged következtetni, hogy a vasárnap esti gyilkosság tettesét mégsem köztük kell keresni. Kamerák hiányában az új központ e szakaszának közbiztonságát a közösségi rendőrség járőrei (lennének) hivatottak felügyelni. Tény és való, Szatmárnémeti azon megyeközpontok közé tartozik, ahol nagyon magas a bűncselekmények száma. Tény és való: mind a rendőrség, mind a közösségi rendőrség komoly létszámhiánnyal küzd. De az is tény és való: főleg a közösségi rendőrség járőrei messze nem a közbiztonság, a valós közbiztonság felügyeletével vannak elfoglalva. Lelkesen büntetik a szabálytalanul parkoló gépkocsikat, lelkesen büntetik az utcán vagy a parkokban szemetelőket — és kevésbé lelkesen járőröznek a még általuk sem túl biztonságosnak tartott városrészekben. Ha mégannyira a város teljes központjában van is. Pedig bizarr jelenségekben nincs hiány: a Golescu híd lábánál több reggelen keresztül mutogatta magát az iskolába igyekvő fiatal lányoknak egy nagy valószínűséggel pszichés zavarokkal küszködő férfi, aztán ahogy felbukkant, el is tűnt; egy nő betelefonált a egy román nyelvű napilap szerkesztőségébe, mert vasárnap este 22.30 körül az Ady Endre utcán egy maszturbáló férfit látott, aki elkezdte őt követni, a nőnek sikerült beugrania egy taxiba, a férfi pedig a városközpont felé vette útját; gyanúsan viselkedő (és valószínűleg nem teljesen ép elméjű) személyek járják a város utcáit — mindenki látja őket, mindenki fél tőlük, a közbiztonságra „felügyelő” rendőrök mégsem veszik észre őket.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 27.
Talán érdemes lenne még egyszer átgondolni, hogy mit veszíthet, ha főnöke nem fogadja majd olyan pozitívan újítási javaslatait. Fogalmazzon óvatosan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...