Minősített emberölés történt
Utoljára módositva: 2014-11-12 11:08:51

Több szálon is folyik a nyomozás, zajlanak a kihallgatások a vasárnap éjszaka a a Szamos-töltésen meggyilkolt Dorgai Gabriela ügyében — az áldozatot megerőszakolása közben fojtották meg.

A kiterjedt helyszínelés során számtalan nyomot rögzítettek

Kedden délután, az igazságügyi orvos szakértői boncolást követően, Pop Marinela főügyész rövid közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben megerősíti, hogy az Északi Színház román társulatának művésznője, Dorgai Gabriela minősített emberölés áldozata lett, a nyomozás több szálon is folyik, a rendőrség pedig megkezdte a kihallgatásokat. Meg nem erősített hivatalos források szerint a színésznő halálát fulladás okozta és megerőszakolása közben fojtották meg, s a támadás vadállati brutalitását igazolja az is, hogy a támadás közben több bordája eltört.

Mint arról beszámoltunk, a színésznő félig lemeztelenített és ütésnyomokkal borított holttestét hétfőn 13.30 óra körül találták meg az újközponti Szamos-parton, az ACR szatmárnémeti székházával szemben. Egy, a töltésen kerékpározó fiatal lány vette észre a töltés aljában elhajított rózsaszín-ciklámen színű táskát, illetve több ruhadarabot, s mikor közelebb ment, akkor bukkant rá a part menti bokrok között az élettelen testre. Dorgai Gabrielát utoljára vasárnap este látták életben, a Kutyaszív premierjét követően, 22 óra körül indult haza a Szakszervezetek Művelődési Házától, a töltésen. Az elsődleges feltevések szerint a tettes (vagy tettesek) innen hurcolta le a Szamos-partra. Sajnos, az október elején működésbe helyezett 66 térfigyelő kamerából álló rendszer egyetlen kamerája sem figyeli a Szamos-partot vagy a töltést. Annak ellenére, hogy a töltés a város egyik forgalmas „útvonala”. Igaz, reggel és napközben járnak itt sokan, estefelé már csak a bátrabbak merészkednek ezen az úton hazamenni, hiszen a Szamos partján, illetve a hidak alatt meghúzódó hajléktalanok, szipósok reális veszélyt jelentenek mindenkire. Az azonban, hogy Dorgai Gabriela táskája érintetlenül (nagyobb pénzösszeggel, mobiltelefonnal, személyes tárgyakkal) hevert a töltés tövében, arra enged következtetni, hogy a vasárnap esti gyilkosság tettesét mégsem köztük kell keresni. Kamerák hiányában az új központ e szakaszának közbiztonságát a közösségi rendőrség járőrei (lennének) hivatottak felügyelni. Tény és való, Szatmárnémeti azon megyeközpontok közé tartozik, ahol nagyon magas a bűncselekmények száma. Tény és való: mind a rendőrség, mind a közösségi rendőrség komoly létszámhiánnyal küzd. De az is tény és való: főleg a közösségi rendőrség járőrei messze nem a közbiztonság, a valós közbiztonság felügyeletével vannak elfoglalva. Lelkesen büntetik a szabálytalanul parkoló gépkocsikat, lelkesen büntetik az utcán vagy a parkokban szemetelőket — és kevésbé lelkesen járőröznek a még általuk sem túl biztonságosnak tartott városrészekben. Ha mégannyira a város teljes központjában van is. Pedig bizarr jelenségekben nincs hiány: a Golescu híd lábánál több reggelen keresztül mutogatta magát az iskolába igyekvő fiatal lányoknak egy nagy valószínűséggel pszichés zavarokkal küszködő férfi, aztán ahogy felbukkant, el is tűnt; egy nő betelefonált a egy román nyelvű napilap szerkesztőségébe, mert vasárnap este 22.30 körül az Ady Endre utcán egy maszturbáló férfit látott, aki elkezdte őt követni, a nőnek sikerült beugrania egy taxiba, a férfi pedig a városközpont felé vette útját; gyanúsan viselkedő (és valószínűleg nem teljesen ép elméjű) személyek járják a város utcáit — mindenki látja őket, mindenki fél tőlük, a közbiztonságra „felügyelő” rendőrök mégsem veszik észre őket.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...