Mintegy 80 000 külföldön élő román állampolgár regisztrált az államelnök-választásra
Utoljára módositva: 2019-09-16 17:28:03

Összesen mintegy nyolcvanezer külföldön élő román állampolgár regisztrált az államelnök-választásra – közölte hétfőn az Állandó Választási Hatóság (AEP). A vasárnapi határidőig 38.944 személy kérte, hogy szavazókörzetben válasszon, 41.003 személy a levélszavazás mellett döntött.

A kormány múlt heti ülésén határozott arról, hogy szeptember 15-éig meghosszabbítja a határidőt, ameddig a külföldön élő román állampolgárok regisztrálhatnak az államelnök-választásra.

Florin Mituleţu-Buică AEP-elnök arról biztosított, hogy a választók szeméyi adatait ‘kizárólag a szavazási folyamat lebonyolítására használják’. Úgy véli: azok az információk, amelyek szerint ezek az adatok az országos adóhatóság (ANAF) birtokába kerülhetnek, csak arra jók, hogy ‘elvegyék a szavazók kedvét a voksolástól’ – mondta.

‘Az AEP által kezelt választási nyilvántartás tartalmazza minden szavazati joggal rendelkező román állampolgár személyes adatait. Ezeket nem tettük és nem tesszük hozzáférhetővé egyetlen állami intézmény számára sem, kivéve a választási folyamatok szervezésében és lebonyolításában részt vevő szerveket – erről a törvény is így rendelkezik”- nyilatkozta Mituleţu-Buică.

Hozzátette: a külföldön élő román álampolgárok regisztráció alapján összeállított állandó választási listáját csak az idei elnökválasztásokkor használják fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...