Mintegy 80 000 külföldön élő román állampolgár regisztrált az államelnök-választásra
Utoljára módositva: 2019-09-16 17:28:03

Összesen mintegy nyolcvanezer külföldön élő román állampolgár regisztrált az államelnök-választásra – közölte hétfőn az Állandó Választási Hatóság (AEP). A vasárnapi határidőig 38.944 személy kérte, hogy szavazókörzetben válasszon, 41.003 személy a levélszavazás mellett döntött.

A kormány múlt heti ülésén határozott arról, hogy szeptember 15-éig meghosszabbítja a határidőt, ameddig a külföldön élő román állampolgárok regisztrálhatnak az államelnök-választásra.

Florin Mituleţu-Buică AEP-elnök arról biztosított, hogy a választók szeméyi adatait ‘kizárólag a szavazási folyamat lebonyolítására használják’. Úgy véli: azok az információk, amelyek szerint ezek az adatok az országos adóhatóság (ANAF) birtokába kerülhetnek, csak arra jók, hogy ‘elvegyék a szavazók kedvét a voksolástól’ – mondta.

‘Az AEP által kezelt választási nyilvántartás tartalmazza minden szavazati joggal rendelkező román állampolgár személyes adatait. Ezeket nem tettük és nem tesszük hozzáférhetővé egyetlen állami intézmény számára sem, kivéve a választási folyamatok szervezésében és lebonyolításában részt vevő szerveket – erről a törvény is így rendelkezik”- nyilatkozta Mituleţu-Buică.

Hozzátette: a külföldön élő román álampolgárok regisztráció alapján összeállított állandó választási listáját csak az idei elnökválasztásokkor használják fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...