Mínusz huszonhat az Olimpiának
Utoljára módositva: 2018-01-19 08:28:31

Már mínusz tizenöt pont van a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata neve mellett a Liga 2 táblázatában, miután a FRF szerdán huszonhat pontot vont le az együttestől.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szakbizottsága az eddigi legsúlyosabb büntetést szabta ki a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatára: egy nap alatt huszonhat pontot vont le a csőd szélén álló másodosztályos alakulattól adósságai miatt.

Köztudott, hogy az Olimpia ősztől nehéz anyagi helyzetbe került, miután a Szatmár Megyei Tanács nem tudott megoldást találni arra, hogy kifizesse a 700 ezer lejes tagsági díjat. Mivel a klubnak nem sikerült befektetőt találnia, egykori játékosai bepanaszolták a FRF-nél kifizetési elmaradások miatt. A csapat 24 pontot szerzett ebben az idényben, viszont úgy zárta az évet, hogy a FRF levont ebből 11-et, most pedig egyszerre jött a 26 pontos büntetés, így az Olimpia a Liga 2 táblázatának utolsó helyén áll -15 ponttal.

„Ekkora szégyen még soha nem ért” — mondta több edző, de a szurkolók is hasonló véleményen vannak. A klub, amely három év múlva ünnepelné fennállásának századik évfordulóját, hamarosan ki lesz zárva a divíziós bajnokságból. Erre azután fog sor kerülni, hogy az Olimpiát egyetlen panaszos játékos miatt hatszor is megbünteti a FRF. Adrian Voicu (képünkön) miatt már háromszor vontak le pontot az Olimpiától, és a hónap végén ismét terítékre kerül az ügye, így nem kizárt, hogy a bajnokság február végi folytatása előtt megjön az értesítés a csapat kizárásáról.

A FRF szerdai gyűlésén úgy döntött, hogy Valter Heilért 6, Bogdan Faurért 4, Adrian Voicuért 6, Iulian Anca-Tripért 4, Adrian Ciulért pedig 6 pontot von le csapattól, és hátravan még Olivier Lusamba és Vasile Pop ügye is.

Kizárás esetén a Szatmárnémeti FC Olimpia — ezzel a megnevezéssel — a legalacsonyabb megyei bajnokságba lesz száműzve, amennyiben nyáron folytatni akarja tevékenységét, illetve három évre ki lesz zárva a FRF által rendezett bajnokságokból.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...