Mínusz huszonhat az Olimpiának
Utoljára módositva: 2018-01-19 08:28:31

Már mínusz tizenöt pont van a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata neve mellett a Liga 2 táblázatában, miután a FRF szerdán huszonhat pontot vont le az együttestől.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szakbizottsága az eddigi legsúlyosabb büntetést szabta ki a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatára: egy nap alatt huszonhat pontot vont le a csőd szélén álló másodosztályos alakulattól adósságai miatt.

Köztudott, hogy az Olimpia ősztől nehéz anyagi helyzetbe került, miután a Szatmár Megyei Tanács nem tudott megoldást találni arra, hogy kifizesse a 700 ezer lejes tagsági díjat. Mivel a klubnak nem sikerült befektetőt találnia, egykori játékosai bepanaszolták a FRF-nél kifizetési elmaradások miatt. A csapat 24 pontot szerzett ebben az idényben, viszont úgy zárta az évet, hogy a FRF levont ebből 11-et, most pedig egyszerre jött a 26 pontos büntetés, így az Olimpia a Liga 2 táblázatának utolsó helyén áll -15 ponttal.

„Ekkora szégyen még soha nem ért” — mondta több edző, de a szurkolók is hasonló véleményen vannak. A klub, amely három év múlva ünnepelné fennállásának századik évfordulóját, hamarosan ki lesz zárva a divíziós bajnokságból. Erre azután fog sor kerülni, hogy az Olimpiát egyetlen panaszos játékos miatt hatszor is megbünteti a FRF. Adrian Voicu (képünkön) miatt már háromszor vontak le pontot az Olimpiától, és a hónap végén ismét terítékre kerül az ügye, így nem kizárt, hogy a bajnokság február végi folytatása előtt megjön az értesítés a csapat kizárásáról.

A FRF szerdai gyűlésén úgy döntött, hogy Valter Heilért 6, Bogdan Faurért 4, Adrian Voicuért 6, Iulian Anca-Tripért 4, Adrian Ciulért pedig 6 pontot von le csapattól, és hátravan még Olivier Lusamba és Vasile Pop ügye is.

Kizárás esetén a Szatmárnémeti FC Olimpia — ezzel a megnevezéssel — a legalacsonyabb megyei bajnokságba lesz száműzve, amennyiben nyáron folytatni akarja tevékenységét, illetve három évre ki lesz zárva a FRF által rendezett bajnokságokból.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...