Mínusz huszonhat az Olimpiának
Utoljára módositva: 2018-01-19 08:28:31

Már mínusz tizenöt pont van a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata neve mellett a Liga 2 táblázatában, miután a FRF szerdán huszonhat pontot vont le az együttestől.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szakbizottsága az eddigi legsúlyosabb büntetést szabta ki a Szatmárnémeti FC Olimpia csapatára: egy nap alatt huszonhat pontot vont le a csőd szélén álló másodosztályos alakulattól adósságai miatt.

Köztudott, hogy az Olimpia ősztől nehéz anyagi helyzetbe került, miután a Szatmár Megyei Tanács nem tudott megoldást találni arra, hogy kifizesse a 700 ezer lejes tagsági díjat. Mivel a klubnak nem sikerült befektetőt találnia, egykori játékosai bepanaszolták a FRF-nél kifizetési elmaradások miatt. A csapat 24 pontot szerzett ebben az idényben, viszont úgy zárta az évet, hogy a FRF levont ebből 11-et, most pedig egyszerre jött a 26 pontos büntetés, így az Olimpia a Liga 2 táblázatának utolsó helyén áll -15 ponttal.

„Ekkora szégyen még soha nem ért” — mondta több edző, de a szurkolók is hasonló véleményen vannak. A klub, amely három év múlva ünnepelné fennállásának századik évfordulóját, hamarosan ki lesz zárva a divíziós bajnokságból. Erre azután fog sor kerülni, hogy az Olimpiát egyetlen panaszos játékos miatt hatszor is megbünteti a FRF. Adrian Voicu (képünkön) miatt már háromszor vontak le pontot az Olimpiától, és a hónap végén ismét terítékre kerül az ügye, így nem kizárt, hogy a bajnokság február végi folytatása előtt megjön az értesítés a csapat kizárásáról.

A FRF szerdai gyűlésén úgy döntött, hogy Valter Heilért 6, Bogdan Faurért 4, Adrian Voicuért 6, Iulian Anca-Tripért 4, Adrian Ciulért pedig 6 pontot von le csapattól, és hátravan még Olivier Lusamba és Vasile Pop ügye is.

Kizárás esetén a Szatmárnémeti FC Olimpia — ezzel a megnevezéssel — a legalacsonyabb megyei bajnokságba lesz száműzve, amennyiben nyáron folytatni akarja tevékenységét, illetve három évre ki lesz zárva a FRF által rendezett bajnokságokból.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...