Modern óvoda Avasfelsőfaluban
Utoljára módositva: 2018-09-18 17:11:16

Új és korszerű óvodát avattak Avasfelsőfaluban, a Decebal lakónegyedben. A tanintézmény négy csoportjában közel száz apróság tanul.

Felépült és végre birtokba vehették az apróságok az avasfelsőfalui Decebal lakónegyedben a régi, 2016-ban lebontott épület helyére húzott új óvoda épületét. A befektetés 1 884 042 lej volt, melyet az Oktatási Minisztérium és az avasfelsőfalui önkormányzat összefogásával sikerült tető alá hozni. Az új épületet modern berendezéssel szerelték fel, mind a négy óvodai csoport terméhez tartozik saját mosdó, de kialakítottak egy multifunkcionális tantermet is, egy pedagógusi szobát a dolgozóknak, szintén saját mosdóval, a taneszközök számára raktár is készült, az orvosi szoba is saját fürdővel rendelkezik, de egy öltözőt is kialakítottak. Az óvoda udvarát szintén ízlésesen készítették el, apró sétányokkal és zöldövezetekkel, de helyet kapott természetesen egy játszótér is — hintákkal, padokkal, csúszdákkal és libikókákkal, kosárpalánkkal, valamint egyéb játékokkal —, ahol jó idő esetén vidáman szórakozhatnak az apróságok a szabad levegőn.

Az óvodaépület befejezésével és átadásával az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatalnak sikerült teljesen felújítani a Decebal lakónegyedet, ami etalonként szolgál a további modernizálásokhoz — nyilatkozta Aurelia Fedorca polgármester. „Nagy megelégedettséggel tölt el, hogy egy év kitartó munkát követően egy romokban álló épület helyén egy új és modern óvodát találhatunk, ami közel száz avasfelsőfalui gyerek számára szolgálhat második otthonul. A lakosság, főként a lakónegyedbeliek nagyon várták már, hogy befejeződjön ez a fontos projekt, ami egy újabb lépés a Decebal lakótelep teljes megújításában. Nemrég sikerült befejezni a víz- és csatornahálózat rehabilitálását, parkolókat alakítottunk ki, a közvilágítás is megújult, valamint a zöldövezeteket is kialakítottuk” — magyarázta az önkormányzat vezetője, hozzátéve, hogy a közeljövőre is vannak terveik, ugyanis egy korszerű játszótérrel szeretnék még megörvendeztetni az itt lakókat.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...