Modern óvoda Avasfelsőfaluban
Utoljára módositva: 2018-09-18 17:11:16

Új és korszerű óvodát avattak Avasfelsőfaluban, a Decebal lakónegyedben. A tanintézmény négy csoportjában közel száz apróság tanul.

Felépült és végre birtokba vehették az apróságok az avasfelsőfalui Decebal lakónegyedben a régi, 2016-ban lebontott épület helyére húzott új óvoda épületét. A befektetés 1 884 042 lej volt, melyet az Oktatási Minisztérium és az avasfelsőfalui önkormányzat összefogásával sikerült tető alá hozni. Az új épületet modern berendezéssel szerelték fel, mind a négy óvodai csoport terméhez tartozik saját mosdó, de kialakítottak egy multifunkcionális tantermet is, egy pedagógusi szobát a dolgozóknak, szintén saját mosdóval, a taneszközök számára raktár is készült, az orvosi szoba is saját fürdővel rendelkezik, de egy öltözőt is kialakítottak. Az óvoda udvarát szintén ízlésesen készítették el, apró sétányokkal és zöldövezetekkel, de helyet kapott természetesen egy játszótér is — hintákkal, padokkal, csúszdákkal és libikókákkal, kosárpalánkkal, valamint egyéb játékokkal —, ahol jó idő esetén vidáman szórakozhatnak az apróságok a szabad levegőn.

Az óvodaépület befejezésével és átadásával az Avasfelsőfalui Polgármesteri Hivatalnak sikerült teljesen felújítani a Decebal lakónegyedet, ami etalonként szolgál a további modernizálásokhoz — nyilatkozta Aurelia Fedorca polgármester. „Nagy megelégedettséggel tölt el, hogy egy év kitartó munkát követően egy romokban álló épület helyén egy új és modern óvodát találhatunk, ami közel száz avasfelsőfalui gyerek számára szolgálhat második otthonul. A lakosság, főként a lakónegyedbeliek nagyon várták már, hogy befejeződjön ez a fontos projekt, ami egy újabb lépés a Decebal lakótelep teljes megújításában. Nemrég sikerült befejezni a víz- és csatornahálózat rehabilitálását, parkolókat alakítottunk ki, a közvilágítás is megújult, valamint a zöldövezeteket is kialakítottuk” — magyarázta az önkormányzat vezetője, hozzátéve, hogy a közeljövőre is vannak terveik, ugyanis egy korszerű játszótérrel szeretnék még megörvendeztetni az itt lakókat.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...