Modernizálják a vasúti átjárókat
Utoljára módositva: 2019-07-23 18:33:00

Gumírozott lesz a nagykárolyi, a vám felé tartó vasúti átjáró. A munkálatok első szakaszát a hét végéig be is fejezik. A kivitelezők folyamatosan dolgoznak, igyekeznek a lehető legkevésbé korlátozni a közúti forgalmat. Augusztus végére az egész átjáró megújul.

A Csanálos felé tartó nemzetközi úton lévő vasúti átjáró kapcsán egyeztettek tegnap a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal, a rendőrség közlekedésügyi osztályának, illetve a Román Államvasutak Rt. érintett részlegeinek illetékesei a kivitelező cégekkel. Már a múlt héten megkezdődött az átjáró modernizálása, a gumírozott felületet részben le is helyezték. Ellenben a hosszabb járművekre való tekintettel meg kell emelni a Csanálos felé lévő vasúti sínpárt is, mely egy vállalkozás tulajdona. Minderre azért van szükség, mert egyébként túl meredek lenne az új, immár gumírozott borítással ellátott szakasz, és félő, hogy a hosszabb közlekedési járművek, például autóbuszok, vagy teherautók alja oda-odaütődne az úttesthez.

A kivitelezők egyébként folyamatosan dolgoznak, igyekeznek a lehető legkevésbé korlátozni a közúti forgalmat. Az egyeztetés során is mindkét irányban lehetett használni az átkelőt. Időszakosan zárták le az egyik, vagy a másik sávot, de akkor gondoskodtak arról, hogy a közúti forgalomban részvevőket az éppen használható rész felé tereljék. Mint érdeklődésünkre elmondták, úgynevezett angol típusú gumírozást helyeznek el a sínpárokhoz. Ez talán kevésbé jó, mint a németnek mondott fajta, ellenben költséghatékonyabb — avattak a részletekbe.

Közben az egyeztetés részvevői elhatározták, hogy a város széle felé lévő vállalkozás árajánlatot kér az ottani sínpár megemeléséről a munkálatot végző cégtől, míg az előbbi sínpár kapcsán úgy határoztak, hogy arra az aszfaltréteget egész egyszerűen ráöntik. A tulajdonosok ugyanis nem használják azt a szakaszt.

A fő, a Nagykároly és Szatmárnémeti között húzódó vasúti sínpár közúti átjárójának a gumírozását, modernizálását a mostani hét végére befejezik, míg a megállapodás értelmében augusztus végére az egész átjáró megújul. Elhangzott az is, hogy valószínűsíthetően sorompót is elhelyeznek az átkelőhöz.

Újabb közbeszerzést hirdettek

A napokban ismét meghirdették Nagykároly egy másik kijáratánál, a Kaplony felé lévő átjáró felújításáról szóló közbeszerzési eljárást. Ugyanis az előző alkalommal — mint megtudtuk — az ajánlatok nem feleltek meg bizonyos követelményeknek. Információink szerint a csúszás nem eredményezi majd azt, hogy nem készül el még idén az a modernizáció. Az eredeti kiírás szerint mindenesetre december végéig meg is kell valósítani az egész munkálatot. Minderre 3 395 028,73 lejt szán a Román Államvasutak Rt. A közbeszerzési eljárásokat megjelentető internetes felületen az szerepel, hogy a nagy forgalmú útszakasz — azaz a Nagykároly város és Kaplony község között lévő megyei úton áthaladó két vasúti átjárót kell felújítani, infrastrukturálisan fejleszteni, jelzőberendezéssel ellátni.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...