Modernizálták a mezőteremi kultúrotthont
Utoljára módositva: 2018-09-14 15:11:43

Hosszas várakozás után végre befejeződött a mezőteremi kultúrotthon felújítása. Az elsősorban kulturális rendezvények lebonyolítására szolgáló terem központi fűtést, új padlót, 150 új széket és egy zongorát is kapott, sőt, a színpadot is teljesen felújították.

Akár egy kisebb színház, hasonlóan fest most már a mezőteremi nagy kultúrotthon, hosszas várakozás után végre elkészültek az épület teljes felújításával.

Tar Miklós polgármester lapunknak elmondta, hogy még 2012-ben nyert 28 000 eurót a község egy LEADER-pályázat révén az épület részleges felújítására, ennek során elkészült a központi fűtés, a mellékhelyiségek felújítása, és 100 új széket is kapott a kultúrotthon. Az elmúlt nyáron pedig saját forrásból folytatta a község az épület tatarozását, 105 000 lej ráfordítással kívül-belül kifestettek, a régi, korhadt parkettet új padlócsempére cserélték, felújították a színpadot, sőt, további 50 székkel pótolták ki a pályázati pénzen vett 100-at.

„Ha minden gördülékenyen ment volna az első perctől, 3–4 hónap leforgása alatt rég be lehetett volna fejezni a teljes felújítást, viszont a nyertes cég, amely elkezdte a kivitelezést, finoman szólva is komolytalan módon állt a munkához. Időnként dolgoztak, majd egy időre eltűntek a munkások, így nagyjából öt év telt el a LEADER-pályázat elkezdésétől a befejezéséig. Amit már önerőből végzett a hivatal, ment hamar, de így is a szükségesnél jóval több időt emésztett fel a kultúrotthon felújítása” — magyarázta szerkesztőségünknek a polgármester.

Az elöljáró elmondta, örül annak, hogy végre sikerült pontot tenni az ügy végére, és befejeződött az épület felújítása, hiszen ebben a teremben zajlik a mezőteremi kulturális rendezvények többsége, előadások, szerepek és egyéb adódó kulturális programok. Ami a lakodalmakat és más családi eseményeket illeti, azok megrendezésére továbbra is a kis kultúrotthon szolgál helyszínül.

Tar Miklós polgármester azt is hozzátette, hogy németországi támogatással egy zongorát is kapott a község.

 

Épül a ravatalozó

 

Jól haladnak a Vezend és Portelek települések között épülő ravatalozó munkálatai — számolt be a községvezető. Ez a beruházás bár nem az önkormányzat sajátja, de ahogyan tavaly a teremi római katolikus egyházközséget, úgy idén a vezendi és porteleki ortodox egyházközségeket is 50–50 ezer lejjel támogatta a polgármesteri hivatal. Ezt az összeget az épülő ravatalozóra fordította a két gyülekezet, így elkezdődött a kápolna építése a két falu határában lévő közös temetőben. A polgármester szerint a munkálatok mára 85–90%-ban elkészültek, s a várakozások szerint a novemberi hónaptól már innen lehet lebonyolítani a temetési szertartásokat.

 

Mozgalmas hétvége

 

A hétvégével kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy ma lesz az idei kirbáj, 11 órától a Szent Kereszt felmagasztalásáért tartanak búcsúmisét, majd 20 órától a kirbáji bált rendezik meg, közel egy évtized kihagyás után a teremi tó partján.

Szombaton a Let’s do it Romania szemétgyűjtési akció keretében Mezőterem is beszáll az önkéntes hulladékgyűjtésbe, 9 órakor a polgármesteri hivataltól indul az akció, ide várják a község tisztaságáért tenni kívánó önkénteseket.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...