Móka és mozgás együtt? Családi biciklis ügyességi verseny a 18. PMN-en
Utoljára módositva: 2019-08-14 19:41:52

Szombaton, augusztus 24-én 10 órától a kerékpáros mágusoké a terep a Kossuth-kertben felállított akadálypályán.

A 18. Partiumi Magyar Napok keretében ügyességi versenyt rendez a PRO Racers Sportklub az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti társszervezésével.

Egészséges életmód két keréken

Térségünkben egyre népszerűbbé válik a biciklizés mint versenysport és hobbi egyaránt. Köszönhető ez a kerékpárút-építésnek, az erdei, mezei túraútvonalak létrehozásának és annak is, hogy a szabadtéri mozgás újra divatját éli napjainkban. Ez a törekvés Szatmár megyében és a Partiumban is nagy sikernek örvend. Térségünkben a PRO Racers Sportklub és az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti az élvonalban járnak a drótszamaras sportprogramok szervezésében.

A két társaság éppen ezért szervezi meg minden évben a Partiumi Magyar Napok égisze alatt a közös ügyességi-gyorsasági megmérettetését.

Családban az egység — összefogásban az erő

Ettől családiasabb sorversenyre nem is jelentkezhetnének a kerekezős kedvűek. A szervezők kétfős csapatok regisztrációját várják a verseny előtti egy órában, a csapatot egy felnőtt (anya, apa, nagymama vagy nagypapa) és egy 5 és 12 év közötti gyerek alkotja. Egy gyermek csak egy csapat tagja lehet, két csapatban nem szerepelhet. Az pedig, hogy az apróságok vagy a szülők, illetve nagyszülők szorulnak-e több segítségre, a helyszínen kiderül. A lelkes szurkolók vidám tapsviharral segíthetik szeretteiket a feladatok során.

Praktikus páros próbatételek

Az ügyességi és gyorsasági vetélkedőből azok kerülnek ki győztesen, akik a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesítik a nem mindennapi kihívást. Buktatókból és szlalomból nem lesz hiány, erről a pályaépítők minden bizonnyal gondoskodnak, ugyanis egy bójákból, libikókákból, vizespohár-állványokból, valamint egyéb akadályokból furfangosan összeállított pályán kell végigmenniük az ügyeseknek. A terepet a Kossuth-kertben, a főbejárattól jobbra eső utcácskában alakítják ki.

Nem babra megy…

A bátor „cangás” akrobaták között nem babra megy a játék. A nyertesek elmondhatják magukról, hogy a térség legügyesebb kerekezői, és erről oklevelet is kapnak. A papír és a cím nem minden! A CASCO cég felajánlásaként az első 5 csapat profi kerékpáros bukósisak tulajdonosa lesz.

Aki korán kel…

Jelentkezzenek időben a 18. PMN kerékpáros ügyességi és gyorsasági versenyére! Szombaton, augusztus 24-én 9 órától tehetik meg ezt helyben, az akadálypálya mellett. A bátorságpróbán az első 30 páros küzdhet meg egymással a címért és a nyereményekért. Eredményhirdetésre és díjátadóra az esemény végén számíthatnak.

Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Persze kicsit az eredményért is folyik a küzdelem, ám legvégül főként a családi élmények, a minőségi együttlét mókája válik maradandó emlékké.

Vegyenek részt a kerékpáros vetélkedőn, legyen ez a 18. PMN legvidámabb mementója az egész család számára!

A Partiumi Magyar Napok főtámogatói:

Tarr Beton, Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia.

 Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 16:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...