Móka és mozgás együtt? Családi biciklis ügyességi verseny a 18. PMN-en
Utoljára módositva: 2019-08-14 19:41:52

Szombaton, augusztus 24-én 10 órától a kerékpáros mágusoké a terep a Kossuth-kertben felállított akadálypályán.

A 18. Partiumi Magyar Napok keretében ügyességi versenyt rendez a PRO Racers Sportklub az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti társszervezésével.

Egészséges életmód két keréken

Térségünkben egyre népszerűbbé válik a biciklizés mint versenysport és hobbi egyaránt. Köszönhető ez a kerékpárút-építésnek, az erdei, mezei túraútvonalak létrehozásának és annak is, hogy a szabadtéri mozgás újra divatját éli napjainkban. Ez a törekvés Szatmár megyében és a Partiumban is nagy sikernek örvend. Térségünkben a PRO Racers Sportklub és az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti az élvonalban járnak a drótszamaras sportprogramok szervezésében.

A két társaság éppen ezért szervezi meg minden évben a Partiumi Magyar Napok égisze alatt a közös ügyességi-gyorsasági megmérettetését.

Családban az egység — összefogásban az erő

Ettől családiasabb sorversenyre nem is jelentkezhetnének a kerekezős kedvűek. A szervezők kétfős csapatok regisztrációját várják a verseny előtti egy órában, a csapatot egy felnőtt (anya, apa, nagymama vagy nagypapa) és egy 5 és 12 év közötti gyerek alkotja. Egy gyermek csak egy csapat tagja lehet, két csapatban nem szerepelhet. Az pedig, hogy az apróságok vagy a szülők, illetve nagyszülők szorulnak-e több segítségre, a helyszínen kiderül. A lelkes szurkolók vidám tapsviharral segíthetik szeretteiket a feladatok során.

Praktikus páros próbatételek

Az ügyességi és gyorsasági vetélkedőből azok kerülnek ki győztesen, akik a legrövidebb idő alatt a legkevesebb hibát vétve teljesítik a nem mindennapi kihívást. Buktatókból és szlalomból nem lesz hiány, erről a pályaépítők minden bizonnyal gondoskodnak, ugyanis egy bójákból, libikókákból, vizespohár-állványokból, valamint egyéb akadályokból furfangosan összeállított pályán kell végigmenniük az ügyeseknek. A terepet a Kossuth-kertben, a főbejárattól jobbra eső utcácskában alakítják ki.

Nem babra megy…

A bátor „cangás” akrobaták között nem babra megy a játék. A nyertesek elmondhatják magukról, hogy a térség legügyesebb kerekezői, és erről oklevelet is kapnak. A papír és a cím nem minden! A CASCO cég felajánlásaként az első 5 csapat profi kerékpáros bukósisak tulajdonosa lesz.

Aki korán kel…

Jelentkezzenek időben a 18. PMN kerékpáros ügyességi és gyorsasági versenyére! Szombaton, augusztus 24-én 9 órától tehetik meg ezt helyben, az akadálypálya mellett. A bátorságpróbán az első 30 páros küzdhet meg egymással a címért és a nyereményekért. Eredményhirdetésre és díjátadóra az esemény végén számíthatnak.

Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos. Persze kicsit az eredményért is folyik a küzdelem, ám legvégül főként a családi élmények, a minőségi együttlét mókája válik maradandó emlékké.

Vegyenek részt a kerékpáros vetélkedőn, legyen ez a 18. PMN legvidámabb mementója az egész család számára!

A Partiumi Magyar Napok főtámogatói:

Tarr Beton, Aushopping, Ecomatrix, Catena, Joy Strand, Aquavia.

 Arany fokozatú támogatók:

Autonet, The Dome, CBA, Promomix, Diego, Polipol, Transpink, Aquastar, La Segheria, Interbro, Electrocenter, Csíki Sör.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...