Moni Ivan anyuka lesz
Utoljára módositva: 2014-04-18 15:02:08

Egyelőre csak Éles Péter edzőnek van élő szerződése a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatánál, Monica Ivan biztos távozik az egyesülettől.

Monica Ivan

Legalább egy évig felhagy az aktív sportolással Monica Ivan kosárlabdázó, aki már hazaköltözött Brassóba, mivel várhatóan novemberben szüli meg gyermekét. Moni Ivan 2008-ban szerződött a Szatmárnémeti VSK-hoz, 2011-ben egy évre szülővárosa csapatához szegődött, majd visszatért Szatmárnémetibe. A 2013/14-es idényben Éles Péter edző munkáját segítette. „Én örülnék annak, ha visszatérne szülés után Szatmárnémetibe, ugyanis sokat segített a munkába” – mondta lapunknak Éles. Az edző tovább elmondta, hogy egy tizenegy oldalas összegzést írt a klub vezetőségének a 13/14-es szezonról, amelyben a végén azt is megírta, hogy szívesen dolgoznak a következő idényben is Orosz Andreeával, Tarţa–Laza Enikővel, Cristiana Cutaş-sal, Bianca Voicával és Kortni Jonesszal. „A klub elnöke, Valentin Neagu kijelentette, hogy személyesen akar tárgyalni a játékosok szerződtetéséről, én esetleg javaslatokat tehetek, de nem szólhatok bele” – folytatta a tréner, aki május 17-én és 18-án részt vesz Milánóban azon, az európai szövetség által rendezett edzői tanfolyamon, amelyet az olasz, spanyol és horvát felnőtt válogatottak kapitányai rendeznek a férfi kosárlabda Euróliga négyes döntőjének idején.

Monica Ivan és Éles Péter

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának keretéből csak az edzőnek, Éles Péternek van élő szerződése a következő idényre is. Mindegyik játékosnak lejárt a kontraktusa a szezon végeztével. Vélhetően Éles Péter megteszi a javaslatait a játékoskeret tagjaira kérdés, hogy Neagu mennyire lesz nyitott egy, az ideinél erősebb csapat építésére. A VSK hat éves élvonalbeli szereplése leggyengébb eredményét érte el: bajnoki ezüst– és bronzérmek, Román Kupában szerzett ezüst– és bronzérmek, illetve a Női Közép–Európa Ligában szerzett bronzérem után 2014-ben a 7. helyen zárt a csapat. Ez elsősorban a gyenge klubvezetésnek köszönhető, hiszen a 2013/14-es szezon kezdetéig – a bizonytalan helyzet miatt – nem volt lehetőség egy ütőképes csapatot felállítani.

Az idény egyébként még nem ért véget, ugyanis még zajlanak a rájátszás elődöntői. A CSM Târgovişte 2–0-ra nyerte a VSK-t búcsúztató Gyulafehérvári CSU elleni párharcot, így történelme során a tizennegyedik, sorozatban a harmadik fináléjára készül a dâmboviţai együttes (idén Dan Fleşeriu, a VSK korábbi edzője ül a CSM kispadján).

A másik ágon a címvédő Aradi ICIM 74–55-re nyerte a Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC elleni elődöntő első meccsét, a másodikat péntek este játsszák. Amennyiben a Maros–partiak továbbjutnak, akkor megismétlődik a tavalyi finálé.

Érdekes, hogy a Târgovişte eddig tíz bajnoki címet nyert, és három döntőt vesztett el az aradiakkal szemben. Az ICIM eddig kilenc bajnoki aranyérem tulajdonosa, és ha ismét kvalifikálja magát a fináléba, majd nyerni tud a CSM ellen, akkor kiegyenlíti a Târgoviştét és másodikok lesznek az örökranglistán a 14-szeres bajnok Kolozsvári U mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...