Most is Șofrané a Stahl Katalin Emlékdíj
Utoljára módositva: 2019-02-10 14:55:16

Szombaton nyolcvankilenc tőrvívó lány küzdött Szatmárnémetiben a 17 éven aluliak európai körversenyén. Francia siker született, a tavalyi győztes ukrán lány a második lett, míg a szatmári Teo Șofran eddigi legjobb eredményét jegyezte a hazai versenyen.

Először harsant fel a La Marseillaise, vagyis Franciaország himnusza a Csipler Sándor Vívócsarnokban, miután Venissia Thepaut megnyerte a Szatmár Kupa-Stahl Katalin Emléktrona kadett korosztályos női tőrvívó európai körversenyt.

A tizedik kiíráson nyolcvankilenc lány lépett pástra, a létszámot tekintve ez a második legnépesebb szatmári körverseny – a csúcsot továbbra is a 2013-as verseny tartja 91 vívóval. A csoportkör csörtéit a Csipler-csarnokban, illetve Ioan Slavici Főgimnázium sporttermében rendezték, így délben már a főtáblás asszók kezdődhettek. A Szatmárnémeti Sportklub három vívója közül Teodora Șofran ismét remekelt: három csörtét nullára nyert, másik két magyarországi ellenfele pedig összesen négy tust vitt be a szatmári lánynak, aki így öt győzelemmel és egyetlen vereséggel tizedik kiemeltként került főtáblára. Első körben pihenhetett, majd a bukaresti Amalia Dumitrut verte 15–2-re. Hasonló különbséggel kapott ki az ukrán Olga Kalkutina is, viszont a nyolcaddöntőben nem sikerült kellően koncentrálni, így a francia Lisa Lezinska 15–8-ra verte a szatmári lányt.

Kimagasló teljesítményt nyújtott Kőrőssy Melissa is, aki kemény asszókat vívva jutott el a legjobb harminckettő közé. Két magyarországi lányt, Fekete Hangát és Kalocsay Lucát győzte le 14–13-ra, illetve 15–12-re, az legjobb tizenhat közé jutásért viszont az ukrán Anna Tvardovska 15–12-re nyert, így búcsúztatta a Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnodl edzőnégyes tanítványát.

A harmadik szatmári lány, Diana Șuta kissé korán esett ki: a 64-es táblán 15–6-ra kapott ki a szlovák Barbara Bodovától, így a 41. helyen zárt. Kőrőssy a 23. lett, így a torna legjobb szatmári tőrvívójának járó Stahl Katalin Emlékdíjat zsinórban harmadik éve Teodora Șofran érdemelte ki, akinek az idei 14. helye az eddigi legjobb eredménye a szatmári körversenyen.

A legjobb négy között egyébként házi elődöntőket rendeztek. A címvédő Alina Poloziuk simán verte honfitársnőjét, Marija Sizarevát, de a francia Venissia Thepautnak sem jelentett különösebb gondot legyőzni a Șofrant verő Lezinskát. A fináléban Thepaut 15–12-re győzte le a tavalyi nyertes ukrán Poloziukot, így szombaton ő vehette át a győztesnek járó serleget.

Vasárnap a csapatversenyt rendezik.

A verseny iránti nagy érdeklődés nem véletlen, hiszen a hónap végén Olaszországban zajlik a korosztályos Európa-bajnokság. Sok sportoló esetében a szatmári eredmények döntőek voltak a honi válogatottak felállításában.

Mint ismeretes, a szatmári torna az európai konföderáció (EFC) égisze alatt zajlik a Román Vívószövetség, a Szatmárnémeti Városi Sportklub, a Szatmárnémeti Sportklub és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, illetve a helyi tanács támogatásával.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 24.
Meg kell tanulnia megfékezni haragját még akkor is, ha egyértelműen Önnek van igaza. Indulatainak erejét csillapítsa határozottsággá!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...