Most már le kell győzni a Miovenit
Utoljára módositva: 2014-04-27 12:37:22

Szombaton 11 órától játssza első mérkőzését a rájátszásában a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata. Az ellenfél, a CS Mioveni az alapszakaszban négy pontot szerzett a szatmáriak elleni bajnoki meccseken, ma „üres zsebbel” küldenék haza őket Szatmárnémetiből.

Denis Lemac (sárga mez) és társai idei első győzlmüket akarják jegyezni szombaton a CS Mioveni ellen

Az elmúlt két hétben bőven jutott a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapat legénységének, hogy kiheverje a beszterceiek elleni vereséget (amellyel kiestek a rájátszás felsőházi csoportjából) és kellően felkészüljenek a rájátszás alsóházi csoportjának szombati mérkőzésére. Csik Tibor vezetőedző tanítványai ugyanis nem játszottak a play–out első fordulójában, vagyis a „sárga–kékeknek” gyakorlatilag most kezdődik a rájátszás.

Az ellenfél nem lesz más, mint az a csapat, amely az első lökést adta az Olimpiának az alsóházba való kerüléshez. Az alapszakasz márciusi találkozóján ugyanis 2–0-ra győzte le a CS Mioveni az akkor még harmadik helyen tanyázó szatmáriakat. Ehhez jött még a Besztercei Gloria elleni 1–0-s hazai vereség, így az Olimpia FC a 7. helyen zárt a Liga 2 2-es Csoportjának táblázatában, az alapszakasz végén.

Ráadásul Csik Tibi csapata ősszel sem tudta verni az Argeş megyei együttest, a szatmári találkozón 1–1 volt a végeredmény. „Meg kell találni a megoldást, hogy végre legyőzzük őket, ezen dolgoztunk az elmúlt napokban – mondta lapunknak az Olimpia FC szakvezetője. – Szerintem a CS Mioveni egy jó csapat, amely a gyenge idénykezdés miatt veszített pozíciókat az alapszakasz táblázatában. Vannak technikás játékosai, akik eldönthetik a meccset. Ezekre kell odafigyeljünk. De az ellenfélnek is vannak gyenge pontjai, ezeket kell kihasználnunk” – folytatta Csik Tibi.

Mint ismeretes, az alapkeretből csak a piros lapos eltiltását ülő kapus, Iulian Anca–Trip fog hiányozni. A 19 éven aluli válogatott hálóőre helyét minden bizonnyal Bogdan Miron veszi át, aki több hónap után ismét kezdő lehet az Olimpia FC keretében.

A mioveni-iek magabiztosak, és miután négy pontot szereztek az alapszakaszban az Olimpia FC elleni meccsekből abban bíznak, hogy három egységgel kamatoztatják „gyűjteményüket” a szombati bajnoki után. „Az a célunk, hogy megőrizzük jelenlegi pozíciónkat a play–out csoport táblázatában, vagyis az első helyet – nyilatkozta az egyesület hivatalos honlapján Marius Stoica, a CS Mioveni vezetőedzője. – Néhány héttel ezelőtt már játszottunk az Olimpia ellen, most meg kell ismételni az akkori teljesítményt. Biztos, hogy izgalmas mérkőzés lesz, amelyet a legjobb csapat fog megnyerni. Bízom abban, hogy mi leszünk azok” – tette hozzá a tréner.

A Mioveni egyébként 2–0-ra nyert a rájátszás első mérkőzésén hazai pályán, a Minerul Motru ellen, ezzel átvette a vezetést az alsóházi csoport táblázatában. Két pont az előnye a második helyen tanyázó Olimpia FC-vel szemben.

A szombati 11 órakor kezdődő mérkőzést egyébként a vajdahunyadi bíró, Denis Haidiner fogja vezetni.

Labdarúgó Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, play–out, 2. forduló

Szatmárnémeti Olimpia FC – CS Mioveni (szombat, 11 óra, szatmárnémeti Olimpia Stadion; vezeti: Denis Haidiner – Vajdahunyad; asszisztensek: Petrică Ionut Cîmpeanu – Kolozsvár, Cristian Nicolae Lucaci – Nagybánya; cserebíró: Marius Nechita Chioran – Kolozsvár; megfigyelők: Zaharia Ciev – Temesvár, Mircea Bucur – Marosvásárhely)

Minerul Motru – Nagyváradi FC Bihor.

Az Aradi UTA szabadnapos.

Play–off

FC Olt Slatina – Resicabányai Metalul

CSM Râmnicu Vâlcea – Marosvásárhelyi ASA

CSU Craiova – Besztercei Gloria

A szerző felvétele/Archív

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...