Most már le kell győzni a Miovenit
Utoljára módositva: 2014-04-27 12:37:22

Szombaton 11 órától játssza első mérkőzését a rájátszásában a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata. Az ellenfél, a CS Mioveni az alapszakaszban négy pontot szerzett a szatmáriak elleni bajnoki meccseken, ma „üres zsebbel” küldenék haza őket Szatmárnémetiből.

Denis Lemac (sárga mez) és társai idei első győzlmüket akarják jegyezni szombaton a CS Mioveni ellen

Az elmúlt két hétben bőven jutott a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapat legénységének, hogy kiheverje a beszterceiek elleni vereséget (amellyel kiestek a rájátszás felsőházi csoportjából) és kellően felkészüljenek a rájátszás alsóházi csoportjának szombati mérkőzésére. Csik Tibor vezetőedző tanítványai ugyanis nem játszottak a play–out első fordulójában, vagyis a „sárga–kékeknek” gyakorlatilag most kezdődik a rájátszás.

Az ellenfél nem lesz más, mint az a csapat, amely az első lökést adta az Olimpiának az alsóházba való kerüléshez. Az alapszakasz márciusi találkozóján ugyanis 2–0-ra győzte le a CS Mioveni az akkor még harmadik helyen tanyázó szatmáriakat. Ehhez jött még a Besztercei Gloria elleni 1–0-s hazai vereség, így az Olimpia FC a 7. helyen zárt a Liga 2 2-es Csoportjának táblázatában, az alapszakasz végén.

Ráadásul Csik Tibi csapata ősszel sem tudta verni az Argeş megyei együttest, a szatmári találkozón 1–1 volt a végeredmény. „Meg kell találni a megoldást, hogy végre legyőzzük őket, ezen dolgoztunk az elmúlt napokban – mondta lapunknak az Olimpia FC szakvezetője. – Szerintem a CS Mioveni egy jó csapat, amely a gyenge idénykezdés miatt veszített pozíciókat az alapszakasz táblázatában. Vannak technikás játékosai, akik eldönthetik a meccset. Ezekre kell odafigyeljünk. De az ellenfélnek is vannak gyenge pontjai, ezeket kell kihasználnunk” – folytatta Csik Tibi.

Mint ismeretes, az alapkeretből csak a piros lapos eltiltását ülő kapus, Iulian Anca–Trip fog hiányozni. A 19 éven aluli válogatott hálóőre helyét minden bizonnyal Bogdan Miron veszi át, aki több hónap után ismét kezdő lehet az Olimpia FC keretében.

A mioveni-iek magabiztosak, és miután négy pontot szereztek az alapszakaszban az Olimpia FC elleni meccsekből abban bíznak, hogy három egységgel kamatoztatják „gyűjteményüket” a szombati bajnoki után. „Az a célunk, hogy megőrizzük jelenlegi pozíciónkat a play–out csoport táblázatában, vagyis az első helyet – nyilatkozta az egyesület hivatalos honlapján Marius Stoica, a CS Mioveni vezetőedzője. – Néhány héttel ezelőtt már játszottunk az Olimpia ellen, most meg kell ismételni az akkori teljesítményt. Biztos, hogy izgalmas mérkőzés lesz, amelyet a legjobb csapat fog megnyerni. Bízom abban, hogy mi leszünk azok” – tette hozzá a tréner.

A Mioveni egyébként 2–0-ra nyert a rájátszás első mérkőzésén hazai pályán, a Minerul Motru ellen, ezzel átvette a vezetést az alsóházi csoport táblázatában. Két pont az előnye a második helyen tanyázó Olimpia FC-vel szemben.

A szombati 11 órakor kezdődő mérkőzést egyébként a vajdahunyadi bíró, Denis Haidiner fogja vezetni.

Labdarúgó Liga 2, 2-es Csoport, rájátszás, play–out, 2. forduló

Szatmárnémeti Olimpia FC – CS Mioveni (szombat, 11 óra, szatmárnémeti Olimpia Stadion; vezeti: Denis Haidiner – Vajdahunyad; asszisztensek: Petrică Ionut Cîmpeanu – Kolozsvár, Cristian Nicolae Lucaci – Nagybánya; cserebíró: Marius Nechita Chioran – Kolozsvár; megfigyelők: Zaharia Ciev – Temesvár, Mircea Bucur – Marosvásárhely)

Minerul Motru – Nagyváradi FC Bihor.

Az Aradi UTA szabadnapos.

Play–off

FC Olt Slatina – Resicabányai Metalul

CSM Râmnicu Vâlcea – Marosvásárhelyi ASA

CSU Craiova – Besztercei Gloria

A szerző felvétele/Archív

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...