Most tölti a negyvenet
Utoljára módositva: 2014-04-29 09:32:11

Májusban tölti forgalomba helyezésének 40. évfordulóját a szatmárnémeti Transurban legöregebb autóbusza. Legfiatalabb társai hétévesek.

 

Már rég a buszok aggastyánkorába lépett, mégis elég ritkán pihen ez a busz a Transurban udvarán

Pár nap és negyvenéves lesz a szatmárnémeti közszállítási vállalat legöregebb autóbusza, ám „hajlott kora” és az egymilliónál is többre becsült megtett kilométere ellenére még ma is közlekedik. Az öreg Ikarus még annak idején, 1974 májusában gördült le az Ikarus Karosszéria- és Járműgyár budapesti, Hungária körúti gyártósorának futószalagjáról és miután a magyar utakon tizenöt év elteltével kiszolgált, rögtön a rendszerváltás után került Szatmárnémetibe a magyar gyártmányú buszmatuzsálem.

 

Egymillió kilométer

 

Az autóbuszok elégtelen mennyisége és a többi régi busz folyamatos meghibásodása miatt a Transurban még ma is közlekedteti ezt a múzeumba illő járgányt, SM 75 BUS rendszámmal bármelyik útvonalon felbukkanhat ma is. Egyedüli kedvezmény, amit kora miatt kap: nem két, hanem csak egy váltásban járja a megyeszékhelyi utcákat.

Bőven túl az egymillió lefutott kilométeren a szatmárnémeti közszállítás igazi viharvert veteránjának számít ez az Ikarus 260, 10 800 köbcentis, 192 lóerős midi-autóbusz, amit egy RÁBA D 2156 HM6U közvetlen befecskendezéses, sorosan szerelt, hathengeres, fekvő dízelmotor hajt.

A buszok korosztály-versenyében a legifjabb járműveknek a szatmárnémeti Transurbannál a fehér színű Iveco Iris buszok számítanak, ezek hétévesek, és 2007 óta vannak forgalomban Szatmárnémetiben.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...