Motorosok a közúti biztonságért
Utoljára módositva: 2014-04-06 13:09:54

Több mint százötven romániai és magyarországi motoros gyűlt össze szombaton a szatmárnémeti Praktiker parkolójában, hogy megosszák tapasztalataikat és a vezetéstechnikán csiszoljanak.

A szabad ég alatti együttlét és az együtt motorozás mindig nagy élmény azok számára, akiknek két kerékkel több van

A Just Bikers motoros egyesület szervezett egy találkozót a most induló motorozási szezon kezdetén annak érdekében, hogy a téli kényszerpihenő idején berozsdásodott reflexeket és gépeket újra formába hozzák. A hatékonyság érdekében nem csak egymás közt beszélgettek, hanem a magyarországi Közbiztonságért Közalapítvány vezetőit és tagjait meghíva egy vezetéstechnikai és motorkezelési készségen javító gyakorlópályát építettek a találkozó helyszínéül szolgáló parkolóban. Ezen végighajtva végigpróbálhatták a balesetmentes motorozáshoz szükséges fontosabb fortélyokat, mindenki saját motorját használva tudatosíthatta magában mi az, amit a tél folyamán, a járgányt nem használva elfelejtett a motorvezetési tudásából.

Meggondoltabb motorosok

A motorosokat a Szatmár megyei rendőrség nevében Flaviu Piscoran felügyelő üdvözölte és az ilyen jellegű találkozók hasznosságáról beszélt, rámutatva arra, környékünkön kevesebb a motoros baleset, amit annak tudnak be a közúti hatóságok, hogy a motorosok figyelmesebbek, képzettebbek és meggondoltabban ülnek motorra, mint a korábbi években.

Vezetéstechnikai és motorkezelési készségen javító gyakorlópályán gyakorolhattak

Mindig meg kell tudni állni

Szabó József, Cseppentő Lajos és Szabó János, mindannyian nyugalmazott, magyarországi rendőrök két Honda Pan Europára és egy BMW-re pattanva mutatták be a pályát motorostársaiknak, elmagyarázva milyen készségeken is javíthatnak azzal, ha a pályát probléma nélkül járják végig. Építeni kell a motoros és gyalogos, valamint a motoros és autós kapcsolatokat is, mutattak rá a gyakorlás megkezdése előtt többen is a résztvevők közül, illetve a nagyon fontos motoros-készségek között említették azt is, hogy minden körülmények között meg kell tudni állni és így minimálisra csökkenthető a bukás vagy az ütközés. Előzésekkor és a nagy sebességgel történő haladáskor történik a legtöbb baleset, figyelmeztette a két keréken közlekedőket Szabó József, ezekre kell 110 százalékban összpontosítaniuk a motorosoknak. Fontos tavasszal bemelegíteni a motoros elmét és a motoros testet ugyanúgy, mint a téli pihenőn eltunyult motorokat, hangsúlyozta ki, ezért lenne szükség minden tavasz elején ilyen jellegű gyakorlatokat szervezni.

Városnéző motorozás

A Praktiker parkolójában zajlott beszélgetés és gyakorlás után a motorosok nyeregbe pattantak, körbejárták a várost, mintegy tudatosítva a négy keréken közlekedőkben is, hogy itt a motoros szezon, egyre több lesz a kétkerekű az utakon, figyelni kell rájuk.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...