Motorosok a közúti biztonságért
Utoljára módositva: 2014-04-06 13:09:54

Több mint százötven romániai és magyarországi motoros gyűlt össze szombaton a szatmárnémeti Praktiker parkolójában, hogy megosszák tapasztalataikat és a vezetéstechnikán csiszoljanak.

A szabad ég alatti együttlét és az együtt motorozás mindig nagy élmény azok számára, akiknek két kerékkel több van

A Just Bikers motoros egyesület szervezett egy találkozót a most induló motorozási szezon kezdetén annak érdekében, hogy a téli kényszerpihenő idején berozsdásodott reflexeket és gépeket újra formába hozzák. A hatékonyság érdekében nem csak egymás közt beszélgettek, hanem a magyarországi Közbiztonságért Közalapítvány vezetőit és tagjait meghíva egy vezetéstechnikai és motorkezelési készségen javító gyakorlópályát építettek a találkozó helyszínéül szolgáló parkolóban. Ezen végighajtva végigpróbálhatták a balesetmentes motorozáshoz szükséges fontosabb fortélyokat, mindenki saját motorját használva tudatosíthatta magában mi az, amit a tél folyamán, a járgányt nem használva elfelejtett a motorvezetési tudásából.

Meggondoltabb motorosok

A motorosokat a Szatmár megyei rendőrség nevében Flaviu Piscoran felügyelő üdvözölte és az ilyen jellegű találkozók hasznosságáról beszélt, rámutatva arra, környékünkön kevesebb a motoros baleset, amit annak tudnak be a közúti hatóságok, hogy a motorosok figyelmesebbek, képzettebbek és meggondoltabban ülnek motorra, mint a korábbi években.

Vezetéstechnikai és motorkezelési készségen javító gyakorlópályán gyakorolhattak

Mindig meg kell tudni állni

Szabó József, Cseppentő Lajos és Szabó János, mindannyian nyugalmazott, magyarországi rendőrök két Honda Pan Europára és egy BMW-re pattanva mutatták be a pályát motorostársaiknak, elmagyarázva milyen készségeken is javíthatnak azzal, ha a pályát probléma nélkül járják végig. Építeni kell a motoros és gyalogos, valamint a motoros és autós kapcsolatokat is, mutattak rá a gyakorlás megkezdése előtt többen is a résztvevők közül, illetve a nagyon fontos motoros-készségek között említették azt is, hogy minden körülmények között meg kell tudni állni és így minimálisra csökkenthető a bukás vagy az ütközés. Előzésekkor és a nagy sebességgel történő haladáskor történik a legtöbb baleset, figyelmeztette a két keréken közlekedőket Szabó József, ezekre kell 110 százalékban összpontosítaniuk a motorosoknak. Fontos tavasszal bemelegíteni a motoros elmét és a motoros testet ugyanúgy, mint a téli pihenőn eltunyult motorokat, hangsúlyozta ki, ezért lenne szükség minden tavasz elején ilyen jellegű gyakorlatokat szervezni.

Városnéző motorozás

A Praktiker parkolójában zajlott beszélgetés és gyakorlás után a motorosok nyeregbe pattantak, körbejárták a várost, mintegy tudatosítva a négy keréken közlekedőkben is, hogy itt a motoros szezon, egyre több lesz a kétkerekű az utakon, figyelni kell rájuk.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...