Motorosok a közúti biztonságért
Utoljára módositva: 2014-04-06 13:09:54

Több mint százötven romániai és magyarországi motoros gyűlt össze szombaton a szatmárnémeti Praktiker parkolójában, hogy megosszák tapasztalataikat és a vezetéstechnikán csiszoljanak.

A szabad ég alatti együttlét és az együtt motorozás mindig nagy élmény azok számára, akiknek két kerékkel több van

A Just Bikers motoros egyesület szervezett egy találkozót a most induló motorozási szezon kezdetén annak érdekében, hogy a téli kényszerpihenő idején berozsdásodott reflexeket és gépeket újra formába hozzák. A hatékonyság érdekében nem csak egymás közt beszélgettek, hanem a magyarországi Közbiztonságért Közalapítvány vezetőit és tagjait meghíva egy vezetéstechnikai és motorkezelési készségen javító gyakorlópályát építettek a találkozó helyszínéül szolgáló parkolóban. Ezen végighajtva végigpróbálhatták a balesetmentes motorozáshoz szükséges fontosabb fortélyokat, mindenki saját motorját használva tudatosíthatta magában mi az, amit a tél folyamán, a járgányt nem használva elfelejtett a motorvezetési tudásából.

Meggondoltabb motorosok

A motorosokat a Szatmár megyei rendőrség nevében Flaviu Piscoran felügyelő üdvözölte és az ilyen jellegű találkozók hasznosságáról beszélt, rámutatva arra, környékünkön kevesebb a motoros baleset, amit annak tudnak be a közúti hatóságok, hogy a motorosok figyelmesebbek, képzettebbek és meggondoltabban ülnek motorra, mint a korábbi években.

Vezetéstechnikai és motorkezelési készségen javító gyakorlópályán gyakorolhattak

Mindig meg kell tudni állni

Szabó József, Cseppentő Lajos és Szabó János, mindannyian nyugalmazott, magyarországi rendőrök két Honda Pan Europára és egy BMW-re pattanva mutatták be a pályát motorostársaiknak, elmagyarázva milyen készségeken is javíthatnak azzal, ha a pályát probléma nélkül járják végig. Építeni kell a motoros és gyalogos, valamint a motoros és autós kapcsolatokat is, mutattak rá a gyakorlás megkezdése előtt többen is a résztvevők közül, illetve a nagyon fontos motoros-készségek között említették azt is, hogy minden körülmények között meg kell tudni állni és így minimálisra csökkenthető a bukás vagy az ütközés. Előzésekkor és a nagy sebességgel történő haladáskor történik a legtöbb baleset, figyelmeztette a két keréken közlekedőket Szabó József, ezekre kell 110 százalékban összpontosítaniuk a motorosoknak. Fontos tavasszal bemelegíteni a motoros elmét és a motoros testet ugyanúgy, mint a téli pihenőn eltunyult motorokat, hangsúlyozta ki, ezért lenne szükség minden tavasz elején ilyen jellegű gyakorlatokat szervezni.

Városnéző motorozás

A Praktiker parkolójában zajlott beszélgetés és gyakorlás után a motorosok nyeregbe pattantak, körbejárták a várost, mintegy tudatosítva a négy keréken közlekedőkben is, hogy itt a motoros szezon, egyre több lesz a kétkerekű az utakon, figyelni kell rájuk.

 Princz Csaba

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...