Mozgalmas tavasz Pusztadarócon
Utoljára módositva: 2012-03-27 07:54:57

Pusztadaróc községben elkezdődtek azok az infrastrukturális és fejlesztési munkálatok, amelyeket sikeres pályázatokból és kormánytámogatásokból finanszíroznak – tájékoztatta lapunkat Gaman Mihály polgármester.

 

A felújításra váró Pusztadaróci Általános Iskola

 

Gaman Mihályt, Pusztadaróc község polgármesterét telefonon kerestük, hogy egyeztessünk vele egy találkozót a községházán. Akkor éppen a Szatmár Megyei Vidékfejlesztési Ügynökségnél tárgyalt, ugyanis, amint megjegyezte: „Itt a tavasz, lehet dolgozni!”, vagyis hozzá lehet kezdeni a pozitív elbírálásban részesült pályázatok megvalósításához. Később Pusztadaróc község polgármesteri hivatalában találkoztunk, ahol a községben zajló fejlesztésekről beszélgettünk.

— A napokban hagyták jóvá az infrastrukturális munkálatok elkezdését — tájékoztatott Gaman. — Pusztadarócon és Atyában összesen hét kilométer (3,5–3,5 km) utat fognak leaszfaltozni, 2,7 kilométerrel bővül a vízhálózat, ami összesen 27 kilométer lesz, és ami nagyon lényeges a község számára, kiépítik a csatornahálózatot is. A munkálatok tegnap kezdődtek el, általában három–négy csoportban dolgoznak a község területén. A beruházás megvalósítása során kellemetlenségeket is adódnak, a munkálatok befejezéséig ugyanis rövidebb–hosszabb időre lezárják majd az utcákat, azoknak, akik gépkocsikkal közlekednek vagy ingáznak a városba, a gépkocsikat máshol kell hagyniuk, de esős időben megtörténhet, hogy a gyalogosok számára is nehéz lesz a közlekedés.

 

További beruházások

 

Ugyancsak a napokban zárult a közbeszerzési kiírása egy másik nagy jelentőségű beruházásnak, ami Pusztadaróc és Szamosdara parkosítására vonatkozik. A versenytárgyaláson két Szatmár megyei cég vett részt, a polgármester tegnap közölte a cégekkel az eredményt. A parkosítási munkálatok is elkezdődnek, az első kifizetés áprilisban várható.

A román kormány által finanszírozott Regionális Operatív Program (POR) keretén belül a Pusztadaróci Általános Iskola pályázatot készített az iskola teljes felújítására. Az elmúlt évben pénzhiány miatt még a várólista első helyén volt, nemrég közölték, hogy mivel a nyertes pályázók a tenderfüzetekben lévő összegek alatt licitálták a munkálatokat, maradt pénz a pusztadaróci iskola felújítására is. Így elkezdődhet az épület tetőszerkezetének a cseréje, a hőközpont felépítése, a fűtéshálózat kiépítése, a fűtőtestek elhelyezése, a külső hőszigetelés kiépítése, a nyílászárók cseréje, a mosdó modernizálása stb.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...